Bauginantis Šiaurės Korėjos balistinės raketos paleidimo vaizdo įrašas: pasiektas didžiulis karinis progresas, kas laukia toliau? (Video)  ()

Sužinota apie Šiaurės Korėjos atliktą balistinės raketos „Pukguksong-2“, kurią galima pavadinti tobuliausia balistine raketa KLDR arsenale. Dabar pasirodė ir paleidimą užfiksavęs įrašas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 13 dienos ryte Š. Korėjos agentūra KCNA paskelbė pranešimą, pasakojantį apie pirmąjį startą naujos kieto kuro balistinės raketos „Pukguksong-2“, galinčios nešti branduolines kovines galvutes. Dabar internete pasirodė bandomojo starto įrašas. Raketa pasiekė 550 kilometrų aukštį ir nukrito į Japonų jūrą maždaug už 500 km nuo paleidimo vietos. Paleidimas įvykdytas į savaeigio paleidimo įrenginio, turinčio 8 ašių vikšrinę šasi. Jo kūrimui tikriausiai panaudota Š. Korėjos pagal sovietinius T-62, gaminamų tankų bazė. Vikšrinė šasi gerokai padidina komplekso pravažumą, kas ekstremalioje situacijoje gali būti svarbu.


KLDR balistinės raketos paleidimo vaizdo įrašas / ©KCNA

Ekspertų nuomone, maksimalus „Pukguksong-2“ raketos skrydžio nuotolis gali siekti 2000 km. Svarbu paminėti, kad Š. Korėjos tvirtinimu, nauja balistinė raketa gali manevruoti ore. Jei tai tiesa, tai naujojo gaminio gyvybingumas kur kas didesnis, nei ankstesnių pavyzdžių. Dar paaiškėjo, kad raketa turi „naują variklį, sukurtą Š. Korėjoje“.

 

Daugelis gaminio detalių, žinoma, liko už kadro, tačiau galima užtikrintai pareikšti apie didelį Šiaurės Korėjos raketų statytojų progresą. Pačiai KLDR vidutinio nuotolio kieto kuro balistinių raketų sukūrimas ir išbandymas – itin reikšmingas pasiekimas. Dabar, kaimynystėje esanti Pietų Korėja ir Japonija, savaime suprantama, ieškos simetrinių atsako priemonių.

Pernai Š. Korėja atliko kieto kuro raketos „Pukguksong-1“ bandymus. Šią raketą galima leisti iš povandeninių laivų ir ji gali pasiekti taikinius, esančius už ~1000 km.

Primename, 2016 metų rugsėjį pranešta apie KLDR išbandytą galingiausios savo istorijoje branduolinės bombos sprogdinimą.



(19)
(3)
(16)

Komentarai ()