Pasirodė nauja ir turbūt saugiausia pasaulyje specializuota operacinė sistema

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2017-02-21 13:57
Drasiai galėjo užgėti kodinį pavadinimą "KGB OS"
ihouser 2017-02-21 14:51
„KasperskyOS“ valdymą jau senokai perėmė Rusijos saugumas. Tokia reklama tas pats kaip pasiūlymas tiesiogiai perdavinėti slaptą informaciją rusų žvalgybai.
Eič 2017-02-21 16:30
Nu žinot.. Windows vartotojai Microsoftui jaučiu vistiek daugiau informacijos atiduoda ;D
bahuriux 2017-02-21 18:58
Kad daugiau tai faktas ypač visos vėlesnės OS nei w7, bet MS vistiek egzistuoja kažkokia privatumo ir duomenų apsaugos politika. Kitas dalykas, svarbu kam patikėsi duomenis priešui, ar sąjungininkui.
Eič 2017-02-21 19:14
Jo.. Nes Kaspersky artimai dirba su didžiausių mūsų priešų valdžia... Aš nesakau, kad šita OS yra geresnė nei Windows, tiesiog įdomu matyt, kaip lietuviai puola keikti viską, kas ateina iš Rusijos pusės, nors iš už Atlanto situacija praktiškai tokia pati. Arba kaip žmonės pradeda rėkti apie tai, kad šita OS renka informaciją, kaip pažeidžiamas jų privatumas, nors sėdi tokioje pačioje nesąmonėje.
- 2017-02-21 19:22
Ji gal ir yra saugi, bet ji nėra patikima. 100% patikima gali būti tik 100% Open Source OS, nes kitu atveju nieks teoriškai negali patikrinti, koks kodas iš tiesų yra parašytas ir ką jis iš tiesų veikia.
Arns 2017-02-21 19:53
Žinom, kad pavyzdžiui NSA šnipinėjo Braziliją tam, kad Boeing galėtu pateikti geresnį pasiūlymą nei kiti konkurentai. Jei esi verslas ir JAV šnipinėja savo naudai, jie tokie pat priešai tik dar blogesni. Ką bedarytum, bandys proteguoti savus. Jei esi eilinis žmogelis, ko gero eilinis sukčius norintis tavo pinigų, bus labiau susidomėjęs nei saugumo institucijos. O privatumas privatumu, JAV paslaptis išviešinę duomenų vagys senai atskleidė, kad visos JAV veikiančios kompanijos privalo bendradarbiauti su saugumu. Geriausiu atveju tavo duomenis per teismą privers atšifruoti pareikalavus. Kliautis kažkokiais "privatumais" gali tik jei gali būti niekam neįdomus. Jei būsi, kad ir pati Merkel buvo Obamos kuruojamų tarnybų šnipinėjama. Čia ir sąjungininkai ar asmeninė simpatija ir bendra kalba.
zyzelis 2017-02-21 20:26
Arns, nu tu nevark ir nevarinėk iš nosies į burną. Žinom čia tavo daineles "...o pas jus negrus muša". Na nepatinka žmonėms Rusija su savo "girtos meškos" elgesiu ir tu nors kryžium ant bėgių gulk, nuomonės čia esančių forumiečių nepakeisi. Arns, rimtai, kada tavo rubliadaviams dašils, kad tokių kaip tu, tupėjimas ant kiekvieno topiko, kuriame nors biskyti, biškutuką, čiut' čiut' tamsesnėm spalvomis kalbama apie rusus, tik dar labiau iššaukia žmonių pasidygėjimą tokių kaip tu veiksmais ir kuo toliau, tuo mažiau yra "by default" neutralių rytų-vakarų klausimu?? Arns, Tu neskubėk, pamastyk... O dabar į temą - tai bent būtų parašę pranešime spaudai ar *nix pagrindu ar visiškai nuo nulio, nes dabar panašu, kad "net analagov"
Arns 2017-02-21 20:38
zyzelis, gal pats prieš rašant pagalvok? Mano visi teiginiai paremti šaltiniais, kuriuos pripažino ir pačios JAV institucijos. Tad nereikia lialia. Ji ne kartą pagauta šnipinėjusi savų kompanijų naudai... Tad tikėtis, kad vertingos paslaptys JAV serveriuose bus saugesnės tėra gražus mitas. Kaip ir tikėjimas, kad kažkokios tarnybos klausysis Petro iš Pravieniškių pokalbių, tad nepirk kiniško/rusiško telefono, rinkis sąjungininko amerikiečio.
Talkatif 2017-02-21 23:30