Svarstyklės, kurios skaičiuoja KMI, riebalų masę ir pateikia tikrąjį fizinį amžių: vartotojų atsiliepimai apie tikslumą, naudojimosi patogumą ir pagrindinius trūkumus (Video)  ()

Tikriausiai jau esate girdėję apie neįtikėtinai pigias išmaniąsias svarstykles, kurios giriasi galinčios išmatuoti ne tik naudotojo kūno svorį, bet ir riebalų, raumenų bei kaulų masę, apskaičiuoti fizinį amžių, skysčių balansą, kūno masės indeksą ir taip toliau. Apie jas buvo rašyta ir šioje svetainėje. Ne vienam kilo klausimų dėl šių svarstyklių kokybės,todėl pateikiame šiek tiek daugiau informacijos apie jų tikslumą ir pagrindinius minusus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-03-08 Svarstyklės, kurios skaičiuoja KMI, riebalų masę ir pateikia tikrąjį fizinį amžių: vartotojų atsiliepimai apie tikslumą, naudojimosi patogumą ir pagrindinius trūkumus (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors šiais laikais mes esame išlepinti pigių produktų iš tolimųjų rytų, mus vis dar sunku apgauti. Juk taip būna labai dažnai - pigūs gaminiai paprasčiausiai yra tokios blogos kokybės, kad jų pirkti tiesiog neverta. Bet ar tai tiesa ir  „Yunmai“ išmaniųjų svarstyklių atveju? Apie šias svarstykles jau rašėme ir sulaukėme daug klausimų apie jų tikras galimybes ir kokie yra pirkėjų atsiliepimai. Tad nieko nelaukdami pasižvalgėme po platųjį internetą.

Gamintojas skelbime ne kartą pakartojo, kad svarstyklės yra labai tikslios itin jautrių jutiklių dėka. Jos ne tik teisingai parodo žmogaus svorį (juk tai, galų gale, yra pagrindinė jų funkcija), bet ir, naudodamos keturis specialius elektrodus ir jutiklius, apskaičiuoja kitus kūno parametrus ir pateikia informaciją apie riebalų, raumenų masę, kūno masės indeksą ir net jūsų fizinį amžių. Visus duomenis išsaugo ir leidžia stebėti bendrą progresą. Tam pasitelkiami vartotojo įvedami duomenys (ūgis, lytis, amžius ir pan.) ir kūno varžos matavimai.

Tai - jau gerai visiems pažįstami ir gana plačiai taikomi metodai. Nepatiklumą kursto tik maža produkto kaina.

Internete nesunku rasti įvairių „Yunmai“ išmaniųjų svarstyklių vertinimų ir tikslumo bandymų. Tiesa, patys vertinimai yra be tikslių skaičių, bet iš anonimiškų atsiliepimų jų tikėtis net ir neverta. Visgi bendros tendencijos yra gana aiškios.

Pasirodo, įrenginys yra panašiai tokio tikslumo, kokio ir galima tikėtis už tokią kainą - žmogaus masė matuojama labai gerai - analogišku tikslumu, kaip ir bet kokios kitos buitinės svarstyklės, o štai kiti parametrai - labai įvairiai. Priklauso nuo to, kaip tiksliai suvesti pradiniai duomenys, koks yra naudotojo kūno sudėjimas ir kiek matavimų atliekama išvadų darymui.

Bet apie viską iš eilės.

Pirmiausia, atsiliepimuose pažymima, jog pačios svarstyklės masės matavimui yra labai jautrios, todėl jas geriausia naudoti ant kieto ir lygaus paviršiaus. Kitaip įrenginys gali rodyti neteisingą naudotojo svorį. Būtina pasakyti, kad neatitikimai labai nedideli. Panašią problemą dėl svorio matavimo turi daugelis svarstyklių - visas jas geriau statyti ant kietų ir lygių grindų. Pavyzdžiui, vonios kambaryje.

Kiti parametrai, kaip pastebi svarstykles įsigiję žmonės, rodomi pakankamu tikslumu, tačiau ne visais atvejais vienodai. Pavyzdžiui, jei žmogus yra labai lieknas, svarstyklėms sunkiai sekasi apskaičiuoti jo skysčių lygį bei riebalų masę. Tačiau vidutinio sudėjimo atveju tokių problemų nekyla.

Kiti duomenys, nors ir nėra idealiai tikslūs, vis tiek yra gana naudingi. Patariama savo kūno būklę šių svarstyklių pagalba matuotis dažnai  - pastebėta, jog daugkartiniai matavimai išsprendžia tikslumo trūkumą ir padeda lengviau sekti savo progresą.

Tad nors svarstyklės į laboratorinius matavimus tikrai nepretenduoja, bet svarbiausia, kad jų rodikliai atsikartojantys ir dažnų matavimų atveju gana stabilūs.

Netrūksta vertinimų ir atsiliepimų, jog  panašiu tikslumu pasižymi ir kur kas brangesni įrenginiai, o tai svarstyklių funkcionalumui netrukdo.  Juk dauguma naudotojų jas naudos tik asmeniniam progresui sekti. Tik patariama blaiviai įvertinti rodiklius ir nepanikuoti, jei eilinio matavimo metu kažkoks rezultatas labiau nukrypo nuo įprasto vidurkio. Tuomet reikėtų atlikti kelis papildomus matavimus ir įvertinti bendrą vidurkį. 

Praktiškai vienbalsiai sutinkama, kad „Yunmai“ išmaniosios svarstyklės yra tvirtos ir kokybiškai pagamintos, puikiai bendrauja su išmaniuoju telefonu, kuris suteiks daug naudingos informacijos, padės sekti kūno pokyčius ir leis tiksliai suvesti visą būtiną informaciją apie savo kūną.

Taigi, jei „Yunmai“ išmaniosios svarstyklės yra kokybiškai pagamintos ir pasižymi tik nedideliu ir beveik visoms svarstyklėms įprastu netikslumu, kodėl jos tokios pigios?

Pasirodo yra ir labiau pastebimų trūkumų. Dažniausiai skundžiasi skubantys naudotojai, neturintys kantrybės pirminių duomenų suvedimui (ūgis, lytis, amžius ir pan.) - o tai yra kritiškai svarbu tolesniems papildomiems matavimams, tokiems kaip KMI ar raumenų, riebalų masė.

Blogiausia, kad pirminių duomenų suvedimas nevyksta labai greitai, reikia tam atsidėti. Turbūt prie to prisideda ir ne pati patogiausia duomenų suvedimo aplinka, bet gyvai neišbandžius, sunku vertinti. Žinoma, jei svarstyklėmis naudosis keli žmonės, reikia suvesti visų naudotojų duomenis. Maksimalus naudotojų kiekis vienomis svarstyklėmis - 16 žmonių. Taigi, jos tinkamos ne tik šeimai, bet ir dažniausiai apsilankantiems draugams, bet kol suvesite visų 16 žmonių pradinius duomenis, praeis visa diena. Gera žinia, kad suvedimas yra vienkartinis.

Nors įrenginys su išmaniuoju telefonu bendrauja „Bluetooth 4.0“ ryšiu, kai kurie norėtų ir „WiFi“ galimybės.

Jeigu šie atsiliepimai neišgąsdino ir vis dar norite išbandyti modernias, bet pigias svarstykles, primename, jog „Yunmai“ išmaniosios svarstyklės šiuo metu kainuoja kiek daugiau nei 36 eurus. Nepaisant riboto tikslumo ir erzinančios įrenginio naudojimo pradžios, tai vis tiek yra labai gera kaina už labai neblogą produktą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(12)
(-9)

Komentarai ()