JAV kariškiams fantazijos netrūksta: sugalvojo itin originalų būdą, kaip pristatyti krovinius apsuptiems daliniams  (2)

JAV kariuomenėje kuriamas naujas būdas greitai papildyti mūšio linijoje esančių karių amunicijos ar kitas atsargas – tam ketinama panaudoti standartinius minosvaidžius ir nestandartinius minosvaidžių šaudmenis, kuriuose vietoj sprogstamosios medžiagos sudėtas naudingas krovinys, rašo engadget.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vystoma sistema, pavadinta „Amunicijos papildymo šaudmenimi“ (Ammunition Resupply Projectile, ARP) būtų suderinama su standartiniais minosvaidžių vamzdžių matmenimis.

Pagal pradinį sumanymą, iš įprastinių minosvaidžių minų būtų galima išimti kovinį užtaisą ir jį pakeisti krovininiu užtaisu, kurį galėtų sudaryti 150 5.56 mm šovinių, stebėjimo įranga, medicininės atsargos ar pagalbiniai šoviniai priešo pozicijai pažymėti.

Tokiai krovininei minai pasiekus savo skrydžio trajektorijos viršūnę, jos išorinis sluoksnis atsiskirtų ir turinys pradėtų judėjimą link numatyto taikinio.

O kad krovinys dėl kontakto su paviršiumi nesudaužytų, jame, anot „Picatinny Arsenal“, būtų įtaisyta ir „vairuojama stabdymo sistema“. Tiksliai į reikiamas pozicijas krovinį turėtų padėti nugabenti GPS siųstuvo ir elektroninės navigacijos sistema.

Skelbiama, kad ARP šaudmenimis atsargas 10 metrų tikslumu būtų galima nugabenti kelių kilometrų atstumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(21)
(0)
(21)

Komentarai (2)