Staigmena: atsirado naujas „Intel“ ir „AMD“ konkurentas procesorių rinkoje  ()

Bendrovė „Shanghai Zhaoxin Semiconductor“ praėjusių metų rudenį paskelbė apie planus tiekti savo sukurtus procesorius kompiuteriams, valdomiems „Windows“ operacinių sistemų. Dabar paaiškėjo, kad tai nebuvo tušti pažadai: gamintojo lustai netrukus iš tiesų pasirodys kompiuteriuose, kuriuos kurs „Lenovo“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmasis kinų CPU buvo pavadintas „Zhaoxin ZX-D“, o pagamintas jis pagal toli gražu ne naują 28 nm technologinį procesą.

Internetinis leidinys „DigiTimes“, cituodamas „Shanghai Zhaoxin Semiconductor“  viceprezidentą Fu Chengą pranešė, kad procesorius taps „Lenovo“ kompiuterio „viskas viename“ pagrindu, kuris Kinijoje bus pradėtas pardavinėti antrojoje 2017 m. pusėje.

Bet tuo lustų gamintojas neketina apsiriboti: anot pono Fu, jau 2018 metais bus pristatytas naujas procesorius, sukurtas pritaikius pažangesnę 16 nanometrų gamybos technologiją. Jis bus sudarytas iš aštuonių branduolių, galinčių veikti 3 GHz dažniu.

Reikėtų pažymėti, kad šiek tiek anksčiau „Zhaoxin“ pasižymėjo procesorių rinkoje bendradarbiaudama su „VIA Technologies“. Šios bendrovės 2016 metų pavasarį pristatė bendrai sukurtą CPU FC-1080. Tačiau šis anonsas dideliu įvykiu šiuolaikiniame kompiuterių pasaulyje netapo. Bendrovė VIA, kadaise bandžiusi konkuruoti su „Intel“ ir AMD, šiuo metu vartotojų PC rinkos kontekste beveik neminima.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(24)
(3)
(21)

Komentarai ()