Vyras turi kovoti už teisę naudoti valstybinius numerius su savo unikalia pavarde - jie įskundžiami kaip nepadorūs (Video)  (3)

Naujojoje Škotijoje (Kanada) gyvenančio vairuotojo vardinis numeris buvo anuliuotas po to, kai kažkas interpretuodamas jame užrašytą pavardę parašė oficialų skundą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbėdamas su „CBC News“ naujienų žurnalistais Troy Grabheris sakė negalėjęs patikėti, kad dar jo tėvui priklausęs vardinis numeris buvo panaikintas dėl vieno nepatenkinto žmogaus skundo. Vyro tėvas Lorne'as Grabheris tuo pačiu valstybiniu numeriu pažymėtą automobilį Naujosios Škotijos keliais vairavo 25-erius metus.

Pats kanadietis pasakojo, kad per tiek metų jiems dėl to nekilo jokių problemų. Kaip spėjama, skundas, po kurio vardiniai numeriai buvo panaikinti buvo grindžiamas tuo, kad jie žemino moteris ir skatino smurtą prieš jas.

Daugiau apie Troy Grabherio vargus - vaizdo įraše

„Jei tas žmogus galvojo, kad numeriai reiškė kažką, kas buvo nukreipta prieš moteris – tai jo paties problema. Aš manau, kad valdžios atstovai pasielgė labai nepagarbiai priekabiaudami prie mano pavardės“, – nuoskaudos neslėpė T. Grabheris.

Šiai naujienai sparčiai sklindant viso pasaulio žiniasklaidoje, vyras tikisi, kad Naujosios Škotijos transporto priemonių registrų biuras pakeis savo sprendimą.

Lietuvoje vardinius numerius išduodanti „Regitra“ taip pat elgiasi griežtai. Kauno policijai žinomas vairuotojas savajam „Mercedes-Benz C63 AMG“ norėjo įsigyti numerius NU5UKA.

Vaikinas bandė pateisinti nepadorų kreipinį į moterį primenantį žodį, esą jis reiškia, kad galingas automobilis pastoviai nusuka galinės ašies ratus. Tačiau tokio numerio pirkti jam buvo neleista.

„Užrašas nepriimtinas. Prieštarauja vardinių valstybinio numerio ženklų išdavimo taisyklių nuostatoms“, – įvertino „Regitros specialistai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(34)
(2)
(32)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: