Ar pilotai girdi keleivių plojimus lėktuvui nusileidus, ką apie tai mano skrydžių palydovai ir kur plojančiųjų daugiau (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gediminas Jurgaitis 2017-03-31 14:37
Manes tai neerzina. Tiesa pasakius, matyti sypsenas zmoniu veiduose, girdeti plojimus ar kai kitais budais reiskiamas dekingumas ir pagarba yra visada malonu. Na, bet bambanciu, viskuo nepatenkintu zmoniu visada atsiras.
Eič 2017-03-31 15:10
Manęs plojimas taip pat neerzina. Erzina tai, kad lėktuvui nespėjus net žemės paliest, kai kurie jau puola ploti.
rwc 2017-03-31 16:48
Manęs neerzina, bet juokinga. Labiau užknisa, kai visi kažkur lekia, grūdasi, dar nespėjus nutūpti ima jungti telefonus, lipa per galvas ir t.t.. Vietoj to, kad ramiai susirinktų daiktus, padėtų kaimynui nusikelti krepšį, kelia chaosą. Pasiklysta, pasiima ne savo, kažkur nukiša dokumentus. Tarsi ne kelionė į kitą ES miestą būtų, o gyvenimo reisas Titaniku.
Arthuras 2017-03-31 22:54
Šitas labai priklauso nuo to, kokiomis oro linijomis ir iš kur/į kur skrendi. Jei iš LT su Ryanair...
immortallt 2017-03-31 23:05
Arthuras, daug ir įvairiom linijom skraidžiau, tai šiek tiek koreliacijos yra, bet nedaug. Labiau priklauso nuo to, kas tuo reisu pagrinde skraido, kaimietukai, važiuojantys koloradų nuo ekologiškų bulvių rinkti, ar ofiso darbuotojai, kuriems tai jau penktas skrydis metuose.
GNU 2017-04-01 01:21
Dažnai skraidau, bet nepamenu kada paskutinį kartą girdėjau plojimus. Na bet su Ryanair taip pat seniai teko skristi, tad gal ir nenuostabu.
vardasas 2017-04-01 06:21
paskutinius 2 kartus negirdejau plojimu, net kazkaip keista buvu, o pirma karta net issigandau
TomasK 2017-04-01 10:00
Daznai skraidau, bet plojimai beveik visada garantuoti ryanair ir wizzair skrydziuose i uk ir i no. Kitose oro linijose ir kryptyse plojimu girdeti neteko.
kernel_panikuoja 2017-04-01 11:15
Salia musu ofiso yra makiazo studija. Man tai daug keisciau, kai visokios "protingos ir moderniu paziuriu feisbukines" merginos ir moterys per "fotosesija" choru ploja, kai padaro nuotrauka. Dalis ju turbut labai piktinasi, kaip tie kaimieciai gali ploti lektuve Ech tie zmones... Asmeniskai man nepatinka, nes as apskritai megstu ramybe visur ir visada.
vytautas.mickevičius 2017-04-01 16:39
Labai gerai pastebėta straipsnyje, kad jokia čia ne pagarba personalui, o tiesiog pramoga patiems plojantiems. Kaip ir bare žiūrėdami futbolo rungtynes kai kurie ploja ir švilpia tikrai ne iš pagarbos žaidėjams, o tiesiog, kad "taip įdomiau žiūrėt". Netgi kaip tik pasakęs lietuvių runkeliui, kad jo plojimas gali būti suprastas kaip pagarba ar dėkingumas, atpratintum jį taip elgtis
trapecijus 2017-04-01 18:22
Mano nuomone lietuviai pradėjo rečiau (mažiau/tyliau) ploti nusileidus lėktuvui. Prieš kokius 6-8 metus visi nusileidimai budavo audringi (ovacijų prasme). Dabar jau nebetiek. Gal pripratom skraidyt? Gal susigėstam prisiminę pašiepimus dėl pačio plojimo. Skraidant kitais maršrutais (pvz. Tulūza, Madridas, Majamis, Turinas, Zalcburgas ir pan.) plojimų praktiškai nėra. Vienas kitas pora kartų pliaukšteli delniukais ir iškart susigėsta tapęs dėmesio objektu. Leidžiantis Vilniuj, Kauna, Rygoj plojimai vis dar privalomas atributas. Bet jau nebe tiek kaip minėjau. Todėl esu linkęs plojimą sieti su mūsų provinciališkumu. Nesiečiau plojimų su skrydžio baime. Pats jau nebesuskaičiuoju kiek dešimčių skrydžių esu iškentęs - dar ir šiandien skrydis (konkrečiau pakilimas, o ypač nusileidimas) man yra kažkas baisaus. Nepriprantu dar. Nusileidus visada adrenalinas atslūgsta, ateina palengvėjimas, bet ploti kažkaip nesinori. O labiausiai erzinantis dalykas - tik lėktuvui palietus žemę diržų atsiseginėjimo garsai, žinučių gavimas prisijungus operatoriui, savo tašių išėmimas, aišku, neretai trankant kitų keleivių galvas ir rikiavimasis prie išėjimo, nors dar laipteliai neprivažiavo. Ir visa tai tik dėl to, kad pirmas nubėgtum iki pasų kontrolės, kur stovėsi dar 10-20min. ir bagažo atsiėmimo salėj pasedėtum ant nejudančio lagaminų konvejerio, laukdamas dar 15min kol atsiras galimybė akimis ieškoti savo juodo kaip visų lagamino. Plojimai čia visai nereikšminga bėda.
Arthuras 2017-04-02 18:06
O čia yra įgyta ar įgimta fobija?
sub 2017-04-03 13:28
Tie plojimai tai dzin, bet kas užknisa, dar lėktuvui nespėjus pakilti/nusileisti, prasideda vaikščiojimai, daiktų ieškojimai ir t.t. Čia kalbu apie pigių reisų skyrdžius ir apie Lietuvius bei Rusus. Kiti kažkaip normaliai, ateina, pasideda daigtus ir atsisėda į svao vietas - nepakylą kol nenusileidžia lėktuvas. O rusai ir dauguma mandrų lietuvių - prasided aturgus, lašinių pjaustymai ir t.t.