„Samsung“ metų renginys: pristatytas flagmanas „Galaxy S8“, kamera „Gear 360“ ir įrenginys „Samsung Dex“ (Video)  (3)

Trečiadienį, vienu metu Londone ir Niujorke vyksiančių renginių metu, kompanija „Samsung“ pristato naują savo flagmaną „Galaxy S8“. Jis, anot rinkos analitikų, lems kompanijos ateitį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po „Galaxy Note 7“ skandalo, kuomet dėl nekokybiškų baterijų milijonus telefonų teko atšaukti iš prekybos, dabar „Samsung“ turi galimybę atsitiesti ir parodyti, ką iš tiesų sugeba. Be to, „Galaxy S“ serijos įrenginiai laikomi vieninteliais rimtais konkurentais „Apple iPhone“.

Didžiausias dėmesys bus skiriamas trims dalykams: vaizdo kamerai, ekranui ir baterijai. Nors pagrindiniai konkurentai, „Apple“ ir „Huawei“, naudoja dvigubas kameras, sprendžiant iš internete nutekėjusių „Galaxy S8“ nuotraukų, „Samsung“ šiuo keliu nepasuks. Visgi tikimasi sulaukti išskirtinių kameros funkcijų ar galimybių.

Telefono ekranas veikiausiai bus didesnis ir turės plonesnį rėmelį – paprasčiau sakant, telefono dydis turėtų išlikti panašus, tačiau ekranas užims didesnį plotą.

Po „Note 7“ skandalo „Samsung“, veikiausiai, skirs daugiau dėmesio baterijos saugumui, o ne jos talpai ar greitesniam įkrovimui. Pabrėžė galimybes Pristatymo pradžioje „Samsung“ mobiliųjų įrenginių padalinio vadovas DJ Kohas kalbėjo apie tai, kokias galimybes šis išmanusis telefonas suteikia, vengdamas techninių detalių.

„Mūsų svarbiausias įsipareigojimas yra kokybė, saugumas ir meistriškumas bei nuolatinis tobulėjimas“, – sakė DJ Kohas.

Pirmoji „Galaxy S8“ ypatybė – jau ankstesniuose modeliuose matytas kraštuose užlenktas ekranas. Jis, kaip ir buvo skelbta anksčiau, užima daugiau vietos priekinėje įrenginio dalyje.

Tiesa, kitaip nei skelbta, priekinis „Namų“ mygtukas iš telefono nebuvo pašalintas, o paslėptas po ekranu. Užtat pirštų atspaudų skeneris perkeltas į galinę dalį. Kaip ir buvo galima nutuokti, tiek galinė, tiek priekinė telefono kameros buvo patobulintos.

„Samsung“ atstovai žada, kad galinė 12 MP raiškos „Dual Pixel“ kamera fiksuos dar įspūdingesnes nuotraukas, o priekinės asmenukių kameros raiška pakelta iki 8 MP (abiejų kamerų apertūra – F1.7).

Telefone įmontuotas naujas procesorius su vos 10 nm tranzistoriais.

„Tai reiškia, kad 10 tūkst. tranzistorių telpa ant žmogaus plauko. Šis procesorius yra greitesnis ir galingesnis už viską, ką esame pristatę iki šiol“, – sakė „Samsung“ viceprezidentas Justinas Denisonas.

Saugumą telefone užtikrina akies rainelės skeneris – jo kūrėjai užtikrina, kad tai yra pats saugiausias ir tiksliausias būdas atpažinti tikrąjį telefono savininką.  Telefonas, kaip ir ankstesnės kartos flagmanas yra atsparus vandeniui (IP68 standartas). Ir... jo baterija yra saugi!

„Samsung“ tikina nuo šiol taikanti aštuonių žingsnių baterijos saugumo patikrinimą, kuris „viršija rinkos standartus“. Mažesniame „Galaxy S8“ bus 3000 mAh talpos baterija, didesniajame „Galaxy S8+“ – 3500 mAh baterija.

Pasitvirtino ir dar vienas gandas: naujasis flagmanas turės „Samsung“ valdymo balsu asistentą „Bixby“. Jis turi prieigą prie įrenginio kameros, taigi gali „matyti“ tai, ką jam rodo telefono savininkas ir, pavyzdžiui, nukreipus kamerą į gatvę telefonas atpažins vietovę bei pasiūlys, kur galima užkrimsti. Taip pat šis asistentas gali siųsti pranešimus, apsipirkti interneto parduotuvėse, versti kalbas ir atlikti kitus veiksmus. 

„Kuo daugiau juo naudojatės, tuo daugiau jis išmoksta“, – teigė „Samsung“ atstovas Sriramas Thodla.

Šioje vietoje tiesioginė transliacija iš Niujorko „Samsung“ pristatymo Lietuvoje metu buvo laikinai nutraukta, o ant scenos užlipo „Samsung“ Lietuvos padalinio vadovas Simonas Skupas. Jis pranešė, kad išankstinės registracijos šiems telefonams įsigyti priimamos nuo šiandienos, o pirmieji pirkėjai juos gaus balandžio 18 dieną. Prekyba „Galaxy S8“ salonuose prasidės balandžio 28 dieną.

Naujieji įrenginiai Lietuvoje bus siūlomi „Midnight Black“ bei „Orchid Grey“ spalvų. Grįžus į tiesioginę transliaciją iš Niujorko, išmanieji telefonai jau buvo padėti į šalį, o „Samsung“ atstovai demonstravo kitą produktą – panoramines nuotraukas fotografuojančią kamerą „Gear 360“.

Pasirodo, nieko svarbaus nepražiopsojome – kol Lietuvoje kalbėjo S.Skupas, užsienyje buvo papasakota apie telefonų prekybą kitose šalyse. O prieš „Gear 360“ demonstraciją buvo parodytos virtualios realybės galimybės su „Gear VR“.

Vėliau buvo pereita prie „Samsung Dex“ – „naujo įrankio, kuris suteikia darbinio kompiuterio galimybes telefone“. Paprastai sakant, prijungus telefoną prie specialaus įrenginio ir ekrano, jis tampa savotišku kompiuteriu.

Atsisveikinimui ant scenos sugrįžęs DJ Kohas dar sykį pakartojo, kad kompanija mokosi iš savo klaidų (suprask, tai buvo atsiprašymas dėl „Note 7“).  Ar išmoko – paaiškės jau netrukus.

Apibendrinant – panašu, kad „Samsung“ sieks išsiskirti ne techninėmis ypatybėmis, o funkcijomis ir galimybėmis. 

Pirmieji įspūdžiai trumpai panaudojus telefoną: akis glosto patrauklus dizainas, o rankas – kokybė. Prie nežymiai pakitusio valdymo, ko gero, reikės dienos-kitos įprasti, bet viskas atrodo gana paprasta ir intuityvu.

Ekranas išties atrodo įspūdingai, o užlenktame kraštelyje, kaip ir „Edge“ modeliuose, galima prisikrauti programėlių, kontaktų bei kitų naudingų dalykų. 

Nors kamera turi tik vieną „akį“, joje esantis „Pro“ režimas leidžia fiksuoti nuotraukas su vadinamuoju „bokeh“ efektu. 

Į galinę dalį perkeltas pirštų atspaudų jutiklis įtaisytas šalia kameros ir tai neatrodo patogu, nors vėlgi – galbūt prie to reikia įprasti. Nors po keliolikos bandymų, pirštas pirmiausia vis tiek brūkšteli centre iškilusią kamerą, o tik tada aptinka greta jos esantį jutiklį. 

Nors „Galaxy S8+“ telefone įmontuota neypatingai didelė 3500 mAh baterija, taupyti energijos telefonas, panašu, nesiruošia. Užrakintas jis siūlo naudoti „Always On“ funkciją, kuri, net telefoną užrakinus, ekrane rodo datą, laiką, gautas žinutes ir kt. Kokią įtaką tai turės baterijos ištvermei – paaiškės testuojant ilgėliau. 

„Telia“ atsiųstame pranešime nurodoma, kad “Samsung Galaxy S8“ bei „Samsung Galaxy S8+“ modeliai pas šį operatorių kainuos atitinkamai 809 ir 909 eurus. Analogiškas kainas ketina taikyti ir „Tele2“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Gediminas Gasiulis
(16)
(5)
(11)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: