Jei valstybė išpildytų svarbiausią svajonę, lietuvių emigracija iš karto baigtųsi?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Instruktorius 2017-04-09 09:31
Sneku apie Klaipeda, cia is visu rajonu ir kaimeliu kraustosi i miesta, tai zmoniu uztenka. Perkant buta buvo daugybe pasirinkimo , senamiestis , mazasis kaimelis vaizdu i upe, vaizdu i jura, miesto viduri, kotedzai uz miesto kas vertina ramybe ir gamtos buvima kieme, pajurio zonoje kotedzai miske , ir visi sitie gyvenamieji plotai uz tapacia daugiabucio kaina, ;D , atsizvelgiant i kvadratura. Palangoj vos ne kopose buvom rade kotedza. Prie juros, i kiema iseini perlipi per smeli ir jura osia, zmones perka. ir vel kaina kaip uz daugiabuti panacios kvadraturos. (3 metai atgal cia buvo). betkokiu atveju dabar dar idomesniu projektu stato... tik va kainos dabar irgi kyla...
immortallt 2017-04-09 12:43
Daugiabučiai dažniausiai yra arčiau centro, kur žemė laisvai ir po 10,000€/kv.m. kainuoja. 6a sklypas - 60,000€, tai jau viso kotedžo dėžutės kaina vienai šeimai. Tęskime toliau, kur į 30a sukiši max 5-6 šeimas, o kur įrengi 180 butų, kur gyvena bent 90 šeimų ir dar 90 vienišų ar poromis. Toliau, dėl visokiausių lengvatinių paskolų, mažai kur pasaulyje būsto paskolą gali gauti su 1.5% palūkanom. Taip pat, didžiojoje dalyje pasaulio, pradinis įnašas sudaro bent 20%, o kai kur ir 40%, o ne 15%. Jei esate labai už 15% panaikinimą, tai gal pasiilgote 2008 krizės, kai BVP krito 18%? O šiaip pasižiūrėkit į kitas šalis, ta pati Ispanija, jei perki butą Madride, tai 3 kambarių butas dažnai teturi VIENĄ langą, butas pats bus ~60-70kv.m.. Įsigyjant butą susimokėti berods 5-9% mokestį savivaldybei. Toje pačioje Italijoje, miestuose, situacija irgi panaši. Butai mažuliukai.
Xdmin 2017-04-09 13:04
BULLSHIT Buvau Madride, ir ne viename bute, nes vazinejom po objektus. Normalus tie langai, tikrai ne mazesni nei musu ir daznai didesni. Net vadinamas uosvienes kambariukas turi langa i koki vidini kiema, kur kaip sachta atrodo. Butai dideli ir erdvus, tam kad neprikaistu per valanda visas butas kaip smelis dykumoje, beveik visi naudoja langines, kad saule sviesdama i jas siluma paliktu lauke, o ne viduje, kaip pas mus naudojant zaliuzes.
AAA000 2017-04-09 14:04
Klaipeda gana neblogai isplanuota, nors isprausta prie juros. Bet Vilnius tai visiska nesamone. Net apvaziavimo nesugeba suplanuot iki galo... Aplamai koks tikslas lygint Vilniu su Madridu - kuris turi metro ir yra tikslingai urbanizuotas miestas. Kai Vilnius kazkokiu kaimieciu patekusiu prie lovio ir stumdanciu sklypus aukciono ir atkatu budu pasipelnymo skyle
immortallt 2017-04-09 20:01
Xdmin, na geras draugas ten jau kurį laiką gyvena ir pirko butą savo šeimai. O jei tau langas į "vidinį kiemą", o tiksliau šachtą, tau normalu Tik jau nereikia.
Xdmin 2017-04-09 21:50
Tai gal nusipirko pigiausia ka rado. Uosvienes kambariukas su langu i sachta yra geriau nei jokio lango, kaip pas mus. Bent jau taip buvo bute kuriame gyvenau, kituose butuose pilna tu langu, po spintas nelandziojau, bet bendras vaizdas tikrai nebuvo toks kaip tu nupasakojai.
immortallt 2017-04-10 08:00
Draugas, kuris uždirba daugiau nei vidurkis. Ir žinoma, yra ir normalių butų, su dideliais ir erdviais butais, kurortuose, arba prabangiuose rajonuose, kur įperka tik top20%. Nepatinka Ispanija? Imk Paryžių ar Romą, imk visą Japoniją - eksremalūs atvejai, kur vietiniai nebeišgali įpirkti NT.
amas 2017-04-10 11:08
immortallt aš neabejoju, kad taip ir yra. Bet aš tik pasakiau savo nuomonę, kas man atrodo netaip ir kas manę stabdo. Ir esu šimtu procentų tikras, kad nemanę vieną. Žinoma jūs galintę apšaukti žioplias visus, kuriems neaišku, taip kaip mokykloj būdavo, neabejoju, kad taip ir liko. Bet pabandykit suprasti manę ir ne tik manę. Dirbų aš čia Anglijoj, be viršvalandžių, uždirbu panašiai tiek kiek seimo narys. Darbdaviai dėl manęs pjaunas, nes pasirodo esu labai geras specilelistas savo srityję, atvirkščiai tai nuomonei, nei buvo tėvynėje, prieš emigruojant. O va Lietuvoj vyksta diskusija, kaip mane priviliot atgal. Aš va taip sau galvoju ką čia pasirinkt, savo verslą tėvynėj, kur man vienintelis aiškus dalykas yra tai, kad aš tikrai labai gerai žinau, ką ir kaip daryčiau, kad galėčiau uždirbt, o va popierizmas ir kitos nesąmonės man yra neaišku. Ar gal pasirinkus darbą Maclaren, ar mažiau žinomoj? bet geresnį atlyginimą siūlančioj, lektuvų dalis gaminančioj įmonėj. Pastarieji tiesiog labai prašė, kad pas juos ateičiau, bet į darbo pokalbį tik dėl smalsumo buvau, pasižvalgyt. O jūs va sakot, kad turėčiau užsiregistruot VMI, kad jie man paiškintu, kokius mokesčius turėčiau mokėt. Ar tikrai tai yra geras pasiūlymas sugrįžtančiam emigrantuj? Tikrai? Jo gal pasirodžiau čia, kaip koks arogantiškas žioplys, gal taip ir yra, bet... Bet ar nepaprasčiau būtu tiesiog, skleist žinia, kad nereikia domėtis jokia mokesčių sistema, jei tu nuri garaže pradėt frezuot ir tekint. O mekesčių inspekcija tiesio draugiškai paaiškins, kas ir kaip, ir kai jau galėsi sumekėsi, ir tau už tai padėkos. Nežinauan tai teisingiau atrodytu. Nei tu pasidokėk, užsiregistruok, gal tau tiks salygos, o ką jei ne, jei nesuprasiu, nepatiks? Juk dėl manes dabar pjaunas, kai kam man lyst ten kus siulo pasidomėt?
immortallt 2017-04-10 13:07
amas, nu kodėl operuoji nominaliais skaičiais? Kiek kainuoja NT ten, kur tu dirbi, ir kiek čia? Kiek susimoki turto ir automobilių mokesčių, ir kiek čia? Toliau, iš istorijos, primink, kiek metų Anglija buvo okupuota? O kiek metų kapitalizmas ten vystėsi? Kiek turto sugebėjo sukaupti iš kolonijų? Čia kaip lyginti, kas daugiau nubėgo per gyvenimą, ar senolis ultramartonininkas, ar 16-os jaunuolis, kuris tik prieš kelis metus pradėjo bėgti. Tai ko tu nori? Kad tau į asmeninį paštą VMI atsiųstų pasiūlymą daryti savo verslą, kur dar ir tau asmeniškai surašytų kokie yra mokesčiai (nes nesugebi paskambinti telefonu ar atsiversti VMI puslapio ir susirasti tarifo)? Turbūt dar nori ir iškart klientų sąrašo su užsakymais dviem mėnesiams? Aišku turi būti ir išrūpintos patalpos, staklės ir pigių darbuotojų tau? Tai kam tada tu reikalingas, jei nori būti "viarslininku", kuris nesugeba daryti verslo?
Xdmin 2017-04-10 15:59
What?
amas 2017-04-10 16:10
Ne apie mokesčius aš, aš visiškai nenutuokiu kokia sistema, ir man toks jausmas, kad suklydus būčiau žiauriai nubaustas, arba pradėjus dirbti būčiau apmokestintas daugiau nei uždirbu. Gal taip ir nėra. Bet čia man ir baugu. Ne ne į asmeninį paštą. Aš savę pateikiau kaip pavizdį. Juk yra žiniasklaida, o ten valstybinės įstaigos dar ne tokiom nesamonėm "viešinti" išleidžia tikrai nemažai. Kokį pradžiamokslį padarytu, ar kažką panašaus. Ir gal visokie gelinio lakavimo versliukai ir panašiai, darytusi ne čia Anglijoj. Aš juk nesakau, kad mega korporacijom būt sudėtinga. Bet paprastam žmogui, sakykim man. Aš kai bus laikas pasidomėsiu ir susirasiu. Bet jei jau skatina, tai mano galva būtu ganėtinai tikslinga ir tai paprastinti O jei koks apsas, kodėl gi ne? Suvedi duomenis, ir verslas pradėtas? Kodėl Uberis gali, o meksčių inspekcija ne? Na aš žinau atsakymą, kad kainautu nežmoniškus pinigus (tai yra nusėstu kažkieno kišenėj), valdžiažmogiai iš kabinetų, tarp kurių reikia popieriuką pernešti, netektu darbo. Čia sako vieno langelio principas yra siekemybė. O va Anglijoj nėra jokių langelių, netgi pasą pasidaryt gali internetu, tik dėl gimimo liudijimo reikėjo nuvykt. O jūs galvojat, kad verslas yra apie įstatymų subtilybių išmanymą? Rimtai? Aš kažkaip įsitikinęs, kad taip nėra. Ar neturėtu užtekti išmanyti tos srities kurioje nori dirbti? O tie kas išmano, tai šio atveju butu VMI, turėtu tik padėti? Kažkaip man taip logiška būtu. Ar visgi mokesčių inspekcija, labiau represinė struktūra, kurios tikslas bausti? Kaip jūs manot? Aš čia apie labai labai mažą gal vieno žmogaus verslą, o kaip pasamdyti žmogų, o jei jį reiktu atleisti. Blemba nieko nenutuokiu, kur ir ką reiktu daryti. Man atrodo tai yra spraga, kad aš nenutuokiu, kažkaip turėtu būti aiškiau. Ar netaip? Nežinau kurioj vietoj ir kaip, bet tai turėtubūti aišku visiem, baigusiem vidurinę, o gal ir nebaigusiem.
bahuriux 2017-04-10 19:44
Nieko čia nėra sudėtingo, tik nueik į VMI su savo verslo, ar individualaus versliuko idėja ir tau patars. Apsimoka dirbti ant individualios veiklos palei pažymą, mokesčius moki tik nuo pelno ir tai su nuolaidom, dar susimoki sodrai kas mėnesį, bet reikia vesti buchalteriją šiokia tokia išlaidos, pajamos su visom sąskaitom ir panašiai, o paskui deklaruoji ir susimioki miokesčius kartą per metus. popierizmo yra bet netiek kaip UAB atveju. Galima net internetu VMI sistemoj atsidaryti individualią veiklą pagal pažymą, įsigyti patentą, ar net UAB atsidaryti. Netaip lengva kaip uber užsiregistruoti, bet įmanoma ir tuos biurokratijos labirintus įveikti. Sutinku kad valstybinis biurokratinis aparatas tikrai kokia 10 kartų perdidelis ir jis egzistuoja kaip parazitas labiau nei kaip reikalingas darinys. Susidūriau nekartą ir gadinausi nervus kai reikėjo sutvarkyti namo dokumentus, bl tik už įvedimą į sistemą aka namo pridavimą 62 EUR, čia neskaitant begalės pažymų apie pažymas pažymoms gauti, visur už tą nonsensą reikia mokėti, bet tai praktiškai tik tam, kad išlaikyti parazitus biurokratus su visu aparatu.
amas 2017-04-10 23:31
Nieko nėra sudėtingo, kaip jau pradedi daryti. Bet šioje temoje aš ne apie tai. Kaip ir dauguma problemų ši taipat tik galvoje. Bet aš tik norėjau pasakyti, kas daugumą emigrantų stabdo nuo grįžimo, bent jau tų kurie galvoja apie savo verslą. Baubas iš tamsaus kambario. Ar negeriau būtu įjungti šviesą ir laikyti ją įjungtą? Tikrai niekam nepakenktu. Bet čia tik svajuko dramblionės. Šviesa dar tikrai toli.
immortallt 2017-04-11 09:17
Xdmin, tikras langas į išorę vienas - pakankamai normalu Madride. Per kambarius eina tipo langeliai, viršuje. Neteko matyt? Nu va, nežinai, kaip ispanai gyvena. amas, jei pradedi nuo verslo liudijimo - metinis mokestis. Jei individuali veikla - dalis nuo pajamų atskaičius išlaidas, jei vedi buhalteriją, arba 30% atskaitymai, jei buhalterijos nevesi. Kas čia sudėtingo? Yra visa informacija VMI, yra pilna medžiagos, tik norėk skaityti. Tu ne tik nenori skaityti, tu nori, kad tau į gerklę sugrūstų. O Uber iš tikrųjų yra darbo platforma, tu esi samdomas darbuotojas, tik mokesčius perkelia ant tavęs paties. Ir jei tu manai, kad tai verslas, tai man graudu... Pradėti verslą įstatymų daug išmanyti nereikia, tereikia noro apie juos pasiskaityti. Bet jei net tiek nėra, nebus pas tave noro ir kitkam. Pvz. ieškoti klientų. Yra spraga, kad tu nesidomi Tai čia kaip, VMI turi pasigauti tave, prirakinti prie kėdės ir plaktuku tau į galvą sukalti viską per prievartą? Vieno langelio principas įeina ir užsakymas internetu. Pradėti verslą jokių labirintų nebėra. Išsiimti verslo liudijimą ar individualios veiklos pažymą užtenka 15 minučių. O jei žmogus nesugeba net skirti max 30min pasiskaitinėjimui, paskambinti 15min pasikalbėti su VMI konsultantu, kurie noriai konsultuoja, ar blogiausiu atveju sugaišti valandą ir nuvažiuoti į VMI, kur kartu viską padarys, tai gal geriau tokių "viarslininkų" nereikia. Jie bankrutuos sulyg pirmuoju sunkumu, nes kažkas kitas bus kaltas ir neįdės jokių pastangų. Būtent dėl to ir samdomu darbuotoju Liteuvoje ne kažką jiems būti.
Xdmin 2017-04-12 15:12
Tu pamatei vieno savo draugelio skyle ir man aiskini kad visi taip gyvena, kai as gal 10 ar daugiau butu aplankiau ir nebuvo jokiu durnu langeliu, nebent tai yra kotedzo butas 3 aukste per du aukstus, kur langai yra stoge, kaip palepeje. Turejau klasioka, kurio bute langai buvo mazi, platus, aukstai, kaip sitoje ft: http://edem.siauliai.lt/siauliai/m/m_im ... es8776.jpg nezinau kaip tai pavadinti, rusys ar 0 aukstas, bet tai nereiskia kad mes visi taip gyvenam. Pamate jis kaip ispanai gyvena, pabuves emigranto urvelyje...
immortallt 2017-04-12 15:27
Priklauso nuo rajono, kuriame ieškai NT. Jei tenkina toliau nuo centro - situacija kita. Jei esi ne eilinis emigrantas/juodadarbis, gyveni senesniuose pastatuose, kur situacija kita.
amas 2017-04-12 18:37
Povelniais nemanau, kad uber verslas. Bet paprastumo pavyzdys. Pyst ir tu taksistas. O gali pažadėt, kad nereiks kokio popiero nunešt iš vieno kabineto į kitą, gaut kokį parašiuką. Taigi kodėl nepakanka apso, užregistruot veiklai ir jai tvarkyt. Beja VMI turi apsą tereikia tik pasidomėt. Jo į gerklę reikia įgrūst, būtinai, kodėl ne? Na sakykim viskas paprasčiau nei aš galvojau, bet kodėl aš taip galvojau, ar tai ne aplaidumas? Tiesiog su valstybės institucijom teko susidurt tik vykdant indvidualaus namo statybas, va ten tai jo...
amas 2017-04-12 18:37
Povelniais nemanau, kad uber verslas. Bet paprastumo pavyzdys. Pyst ir tu taksistas. O gali pažadėt, kad nereiks kokio popiero nunešt iš vieno kabineto į kitą, gaut kokį parašiuką. Taigi kodėl nepakanka apso, užregistruot veiklai ir jai tvarkyt. Beja VMI turi apsą tereikia tik pasidomėt. Jo į gerklę reikia įgrūst, būtinai, kodėl ne? Na sakykim viskas paprasčiau nei aš galvojau, bet kodėl aš taip galvojau, ar tai ne aplaidumas? Tiesiog su valstybės institucijom teko susidurt tik vykdant indvidualaus namo statybas, va ten tai jo...
Xdmin 2017-04-12 20:19
O kur kitaip? Taip, NT pas juos brangus, bet ir algos nevaikiskos. Man tik keista, kaip turint tokia bedarbyste jie sugeba tokius atlyginimus moketi. Kodel negalioja sioje vietoje pasiulos - paklausos desnis, kaip pas mus.