Kaip sakė, taip padarė: naujuose kompiuteriuose „Microsoft“ pradėjo blokuoti senesnių „Windows“ atnaujinimus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

drukdrukk 2017-04-21 17:22
Tai kur ta demokratija nuperki kompa jis skaitosi tavo o tau nera leidziama ka nori daryti su juo tuo labiau jai tu turi windausa kuris tau labiau patinka negu tas su kury dabar kisa , pilna visokiu sekimo priemoniu , kodel su kinieciais jiems neisejo kineciai patys diktavo salygas
QlimaxBass 2017-04-21 17:48
Mano laptopas packard bell procesorius orginalus buvo I3 pasikeiciau I I5 Norejau kazkoki updeita idiegti Windows 7 Ultimate Ir meta sia klaida <unsupported Hardware> Nors ir motinine plokste ir pats kompas 1000% palaiko I5 Pats procesorius yra Ivy Bridge seimos Abu jie ir I3 ir I5 yra tos pacios Ivy Bridge seimos tad Nei kaby lake nei skylake nei ryzen. Ir dabar berasant ismete sia klaida. . . .
Eič 2017-04-21 18:50
*Laughs in Linux*
Sim 2017-04-21 21:16
Beje, kokią distribuciją ir DE naudoji??
infoguru 2017-04-21 21:46
Pripažinkime, kad problemų turi visos OS. Turi jų ir Linux. Tačiau kad tai būtų kažkokios "nerealios problemos" yra grynas pramanas. Jau gerą pusmetį visur biure pasistatėm Debian Jessie (10 darbo mašinų). Darbo pobūdis: Programavimas, 3D grafika, animacija, 2D grafika. Dirba visi - nuo buhalterės, programuotojo iki grafikos dizainerio ar animatoriaus. Pagrindiniai "nepatogumai": - Veikia išskirtinai stabiliai; - Nieko nekainuoja; - Visa programinė įranga legali; - Niekas neverčia "updeitintis"; - Nereikia užgrūsti sistemos su antivirusinėmis; - OS užima kuklius 8 GB; - Veikė Out of The Box; Realus vienas nepatogumas: - 2D dizaineriai dėl nemokėjimo (ir tingėjimo išmokti) dirbti su AK softu maivosi dėl Adobės. Bet, laikas viską pataiso. Įmonėms, kur pagrindinis darbo įrankis yra naršyklė ir nereikia kokių ten Autodesko produktų - Linux idealus ekonomiškas sprendimas. Kalbant apie Office paketus - jau penkerius metus naudoju tik LibreOffice - jokių problemų apart kelių momentų su užsisėdėjusiomis valdiškomis įstaigomis reikalaujančiomis TIK *.doc formato nebuvo. Net ir tokioms - exportuoji doc, o jau paskui jos ten lai jau žinosi.
Niemand 2017-04-21 23:54
Nefantazuok. Su kuo dirba buhalterė?
HardAxe 2017-04-22 00:50
turit buhalterinių programų? kur gavot gerų dizainierių, kurie dirba ne su mac`ais? programuojat turbūt ne su .net? aš darbe irgi naudoju linux. Setupinausi aplinką pusę dienos. Per tris mėnesius bendrai turbut 2 dienas praleidau padėdamas kitiem kažką susitvarkyti ir dar kokį pusdienį prie savo problemų, nėra taip labai out of the box. Pusė kolegų vistiek turi windows virtualkes, kad galėtų naudoti normalų ofisą, tenka pripažinti, kad linukso alternatyva atsilieka kokius 7-10 metų.
kernel_panikuoja 2017-04-22 08:56
Jeigu vinis yra kalama su replem, tai ne repliu problema. Jeigu darbo specifika reikalauja Windows, bet kazkas force'ina linux'a - tai ne linux problema. Visur turi galioti racionalumo ir adekvatumo principai.
Eič 2017-04-22 09:23
Tai nieko nesakau, Linux taip pat turi problemų (Debian niekaip savo kompe idealiai nepriverčiau veikti), bet yra alternatyvų. Ubuntu (Unity) sukasi be jokių problemų.
infoguru 2017-04-23 22:01
Na, nėra prasmės fantazuoti - su lituanizuota OpenERP versija.
infoguru 2017-04-23 22:06
Norėčiau išgirsti nors vieną "specifiką" kuriai šiais laikais mirtinai riekia windows ir kuriai nėra alternatyvos?
Nerkus 2017-04-23 22:38
Esri (arcgis) produkcija tik ant Windows sukasi. Gal ir yra kažkokių analogų Linux'e, bet jiems iki Esri lb toli. Yra Linux 'e Grass, bet tai daugiau naudojama darbui su nuotraukų dešifravimu susiję.
infoguru 2017-04-23 23:40
Rimtai? Kažkaip iš jų vizijos ir API dokumentacijos taip neatrodo. "ArcGIS Engine-related products are only supported on Linux CPUs that adhere to the x86 architecture with supported Linux releases." https://developers.arcgis.com/documentation/ http://www.esri.com/software/open Pirmoje vietoje beje iš jų produktų stovi Online versija, kuri kaip spėju yra multiplatforminė. http://www.esri.com/software/arcgis/arcgisonline Mano galva šiais laikais kurti ne-multiplatforminę programinę įrangą pririštą per kažkokį tai .net prie vienos OS yra gana trumparegiška.
Nerkus 2017-04-24 06:07
Online versija tai yra darbas per naršyklę su jau paruoštais duomenimis, duomenų publikavimas. Bet desktop versijos eina tik ant Windows. Aišku jei žiūrint giliau, tai turbūt visus GIS duomenis galima tvarkyti Python skriptais, tada galima naudoti bet kokią OS.
kernel_panikuoja 2017-04-24 10:31
Luzinejantis/apkarpytas/prastai integruotas veikimas su Wine arba 3% funkciuonalumo padengiantis bugov'as ir letas trylikameciu python'inis atitikmuo dar nera "alternatyva". Ta pirmiausiai reiketu suprasti visiems FOSS radikalams. O kalbant apie tai, kur naudoti Linux vietoje kitos OS yra visiskai neracionalu, tai pamineciau siuos atvejus: - tik konkreciai OS platformai skirtos PI develop'inimas, kuri depend'ina nuo tos platformos: windows atveju Win32/UWP/DX, macos - Metal/Cocoa/Carbon. Siuo atveju techniskai negali naudoti kitos OS, arba tai butu visiskas VM'inis/compat layer'inis nonsens'as; - profesionalios PI naudojimas, kuri skirta tik konkreciai OS: Final Cut Pro, Altium, Solid Works, Autodesk - bet kas, ka zmones naudoja ir neturi pilnos alternatyvos, arba alternatyva nera geresne/vertesne keitimui; - bet kokio nisinio specializuoto irenginio (matavimo prietaisai, kalibratoriai, duomenu rinkimo sistemos etc.) naudojimas/maitainance'as, kai jiems yra tik Windows'iniai draiveriai/SDK/framework'ai; - bet koks koks atvejis, kai OS keitimas neturi jokio pagristumo, isskyrus moralini/filosofini aspekta naudoti FOSS susikuriant sau papildomas problemas; Pats esu FOSS naudotojas ir entuziastas, bet kartais pasitaikantis radikalus ar nepagristas FOSS kisimas visur "vardan kazko" buna tiesiog neadekvatus. Viskas priklauso nuo konkrecios situacijos - FOSS niekada nebuvo ir nebus sprendimas visoms problemoms.
Niemand 2017-04-24 10:32
Aha, visas deklaracijas rankomis daryti ir bandyti išlaužti VAS sistemoje, kuri iš prigimties jų nepalaiko Jokia buhalterė taip nesutiktų dirbti.
- 2017-04-24 14:27
Vat šituose dalykuose jau atsikandau Windows-only šūdo ... Monochromatoriai, suderinami tik su Windows, ir dar specifine versija, fiksuotais USB prievadais, suderinami tik su Labview, kuris darbo vietos kainą padidina 4k$ .... There is no demand of Linux support - standartinė frazė dėl suderinamumo su Linux, o iš tiesų, neoficialiai „ mums nepavyko parašyti draiverių net ir Windows'ams“. Ir burzgia didžiausias kompas, kad Windows pavežtų + Labview runtime + open source application from manufacturer, vien tam, kad perjungtų prietaiso įvadą kas kelias minutes ir išmatuotų vieną tašką, kai tam užtektų raspberry pi + 30 Python kodo eilučių.
infoguru 2017-04-25 17:29
Na, visų pirma Jums gerbiamasis niekas nieko nekišo (bent nepamenu). Paprasčiausiai pasidalinome 4 metų FOSS-only eilinėje grafikos ir programavimo įstaigoje. Esminių problemų kaip jau minėjau nepatiriame, o privalumus jaučiame. Antra. "Visur" Tai čia kur? NASA'oj, Vokiečių kariuomenėje, Amazon'e ir t.t. Galima vardinti ilgai ir tiesa pasakius kas kartą juokinga kai tokiu atveju tipiškai pradedamos sekti pasakos apie tai kad vos ne 90% pasaulio vartotojų naudoja AutoCAD'us, ArcGIS'us, 3D Max'us ir pan. Vienintelį dalyką kurį norėjome pasakyti - manome, kad daugumos įmonių, eilinių biurų, valdžios įstaigų, mokyklų ir t.t. turinčių panašius IT poreikius FOSS pilnai patenkintų gaunant iš to ekonominę naudą. Taip, kad nereikia panikuoti. Su FOSS sprendžiami N kartų sudėtingesni dalykai negu eiliniai buhalteriniai XML'inių formų generavimai.
kernel_panikuoja 2017-04-25 20:31
As nepanikuoju. Siaip man asmeniskai tai tikrai nesvarbu, kiek kur ko uzims FOSS ar ne FOSS - as nei FOSS radikalas, nei puristas. Darbe naudojam FOSS. Namuose naudoju daugiausiai FOSS su isimtim zaidziant zaidimus. Viskas, ka as norejau pasakyti, kad reikia visada ivertinti technini ir ekonomini problemos konteksta - FOSS gali ir netikti.
Paprastas_zmogus 2017-04-25 22:18
Man smalsu. Tai kokį ten open source nesusipratimą verčiant dizainerius naudot vietoj Adobe?