Štai ką reiškia lygios teisės: JAV povandeniniai laivai nusiųsti į kapitalinį remontą vien dėl... moterų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2017-04-22 14:12
skrendant civilinėmis oro linijomis moterys sugeba į tą patį šikinyką nueiti, o tarnaujant kariuomenėje jau nebe? Dušai tai suprantu, nors irgi galima tai išspręsti su laiko paskirstymu,bet tebūnie. Karys vyras sugeba prisitraukimą padaryt, o karys moteris nesugeba? Tai gal kariui ne vieta kariuomenėj arba reikia rinktis kitą specializaciją? Nesugeba kraniuko užsukti tai čia irgi pasirodo kraniuko bėda o ne kario? Tegul tada ne dėl moterų daro tokius pakeitimus o tegul įvardina kad pakeitimai silpnesniems ir mažesnio ūgio kariams. Bendrai, tai aš už moteris kariuomenėje, bet kad bandant padaryti "lygias teises" padaroma nelygybė, tik į kitą pusę.
Patrimpas 2017-04-22 14:45
Pas mus kuopoje tarnavo keletas merginų, tai joms kildavo problemų. Po sporto, negali nusimaudyti, nes dušo durys nerakinamos. Per pratybas apkasų su perdangom nesugeba padaryti, nes tai tiesiog fiziškai persunku, rastus sutemt it t.t.. Tai mėnesinės prasideda, tai dar kas. Ne tokiose kuopose moterims tarnaut. Aišku pasitaiko išimčių, bet tai vienetai.
Arthuras 2017-04-22 15:18
Man tai klausimas toks kyla - ar tai yra daroma dėl karinės galios stiprinimo, ar dėl "lygių teisių".
Patrimpas 2017-04-22 15:58
Man atrodo, kad ten įsibujoja kažkos nesveikas feminizmas ir stengiasi lyginti kalnus kur jie nesilygina.
- 2017-04-22 16:24
Paprastai ta „išimtis“ atrodo taip, kaip švarcas su papais ir gali suriesti į ragą pusę kuopos. Nu bet ar čia moteris jau ... ? Na, o apskritai dėl tarnybos moterų - realiai nėra skirtumo, kas valdo ginklą - moteris ar vyras, bile suvaldo. Blogiau yra tik būtent tada, kai prasideda veikla, reikalaujanti fizinės, bukos jėgos. Va čia tas noras būti lygiems atrodo keistai, nes nulyginia į silpnesnę pusę ...
Patrimpas 2017-04-22 17:13
Tai vat, jeigu ginklą valdai šaudykloj, aišku skirtumo nėra, bet giklu naudojiesi ne tik šaudikloje. Kariai eina į žygius daug kilometrų su kontaktais, su puolimais, atsitraukimai ir flangavimais, reikia ištraukti sužeistuosius ir t.t. Neįsivaizduoju kaip iš mūšio moteris karys išneštų dvigubai už ją sunkesnį karį ir dar apšaudant. Jos net granatos nedameta į reikiamą vietą. Pas mane skyriuj nebuvo merginų ir negaliu smulkiau papasakoti kokia ta tarnyba su moterim, bet tikrai nesigailiu, kad jų nebuvo.. Girdėdavau kaip kiti kariai nepatenkinti burbėdavo, kad reikia ne tik jos kuprinę nešti, bet ir ją pačią. Ir šiaip privilegijų gauna. Nesu griežtai nusistatęs prieš moteris kariuomenėje. Tegu tarnauja, bet tik ne kovinėse kuopose. Su vienetinėm išimtimis.
sloggi 2017-04-22 18:43
Galetu sulygint fizini pasirengima be isimciu visiems. Pas mus buvo 4, 3 is ju nest bent karta reikejo, apie kuprines ir amunicija ner net kalbos. Gerai, kad bent dziusnos buvo.
Patrimpas 2017-04-22 19:08
O gal blogai, kad džiusnos buvo . Dėl to ir nešt reikėjo . Jei sulygintu fizinius normatyvus, tai šauktiniuos jos gal gautų tik blogesnį įvertinima, na aišku ir mažiau pinigų tada, bet nešt vistiek reikėtu. O PKT gal ir liktu mažiau moterų, nes dėl to negautų laipsnio, nekiltų atlyginimas. Lengvesnėse kuopose, štabe ar kur, gali sau tarnaut/dirbt.
Sonnerie 2017-04-22 20:50
Nieko nuostabaus kad JAV infrastruktura byra, o sveikatos apsauga kainuoja kosmosa, kai taip paskirsto pinigus..