Buvo 3D vaizdas, dabar bus 3D garsas: ausinės, kurios groja ne įprastą stereo, bet 3D erdvinį garsą (Video)  (6)

Stereo garsą palaikančios ausinės jau seniai nėra naujiena. Būtų sunku surasti įrenginių, kurie šios technologijos nepalaikytų. Tačiau yra ir įdomesnė ir galbūt didesnių įspūdžių suteikianti sistema - 3D garsas. Kuo ši sistema ypatinga? Kodėl ji geriau tinka filmams žiūrėti? Kiek kainuoja nebrangios, bet labai kokybiškos belaidės ausinės su 3D garso sistema?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugybei žmonių ausinės yra neatskiriamos gyvenimo palydovės. Jie nuolat klausosi muzikos ar peržiūrinėja vaizdo įrašus - tai pagyvina keliones, padeda atsipalaiduoti ar susikaupti. Todėl ausinės turi būti kokybiškos ir patogios, o gamintojai vis bando naujas sistemas. Štai  „Bluedio“savo ausinėse jau kurį laiką naudoja ne įprastą stereo, o 3D garso palaikymo sistemą.

Stereo garsas visiems puikiai pažįstamas - garsas iš abiejų pusių sklinda skirtingai, taip sukurdamas realistiškesnę filmų žiūrėjimo patirtį ar muzikai suteikdamas gylio. Stereo garsas iš esmės yra dvikryptis - galime pajusti, iš kurios pusės atvažiuoja automobilis, kaip po šūvių vienoje pusėje, kitoje šokinėja kulkos ir pan. 3D garso sistema skiriasi tuo, kad kai kurie garsai gali sklisti ir iš už nugaros - šis įspūdis kuriamas kelių garsiakalbių pagalba.

Taigi, stereo garso sistema leis pajausti kaip žiūrimame filme iš dešinės ar kairės pusės artėja automobilis. Tuo tarpu 3D garso sistema gali kurti ir įspūdį, kad automobilis artėja tiesiai iš už nugaros. Tai erdivnio garso sistema, kurią su savimi galite turėti visur. Tiesa, kai kurie technologijų žurnalistai nesižavi šia technologija.

Žinoma, erdvinio garso sistemos nėra tokios jau naujos. Tačiau „Bluedio“ ausinės su 3D garsu sužavėjo daugelį technologijų žurnalistų ir pirkėjų. Tačiau pastebima, kad klausantis muzikos 3D garso galimybėmis naudotis neverta - sistema žemus dažnius automatiškai traukia tolyn, todėl muzika skamba keistai.

„Bluedio Vinyl 3D“ - puikus būdas išbandyti 3D garso privalumus. Tvirtas aliuminio ir titano lydinio korpusas yra itin patvarus ir atrodo gana beblogai. Pačios ausinės yra belaidės, veikia „Bluetooth“ ryšiu, tačiau, jei jums taip patogiau, galima naudotis ir pridedamais kabeliais. Ant jų yra ir garso reguliavimo ir dainos perjungimo mygtukai, tačiau juos galima rasti ir ant pačių ausinių.

Gamintojo teigimu, baterijos ausinėms turėtų pakakti 20 valandų, tačiau tai - optimistinis scenarijus. Realiai jos išsikraus kur kas greičiau, nors turėtų be pertraukų groti gana ilgai. O groja, pasak technologijų ekspertų, net labai gerai.

„Bluedio Vinyl 3D“ ausinės itin stipriai groja žemus dažnius, puikiai izoliuoja aplinkinius garsus ir yra labai patogios. Todėl jas su savimi norėsis turėti nuolat. Tam padės ir rinkinyje esantis dėklas.

Ausinių neteiks nusiimti ir jei kas nors paskambins - jose sumontuotas labai jautrus mikrofonas, todėl pašnekovas jus puikiai girdės. Iš tikrųjų, „Bluedio Vinyl 3D“ savo kainos kategorijoje yra vienos iš geriausių ausinių, nepriklausomai nuo to, ar naudositės 3D garso sistemos galimybėmis. O jas išbandyti bent jau žiūrint filmus tikrai reikėtų.

„Bluedio Vinyl 3D“ belaidės ausinės šiuo metu kainuoja €66,46. Turint omenyje tvirtą metalinį korpusą, dosnią pakuotę, 3D garso sistemą bei itin kokybiškas garso atkūrimo galimybes. Šios ausinės itin patiks tiems, kurie klausosi žemais dažniais praturtintos muzikos.

„Bluedio Vinyl 3D“ ausinių apžvalga video siužete

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(12)
(0)

Komentarai (6)