Garsusis greitkeliu pervertas pastatas Japonijoje - ką mato per pastatą važiuojantys vairuotojai? (Video)  ()

Japonijoje sprendimas tiesti kelių lygių kelius buvo priimtas 1989-aisiais, kad būtų išvengta milžiniškų spūsčių gatvėse. Magistralė, apie kurią jums papasakosime, buvo numatyta tiesti kaip tik ten, kur buvo priimtas sprendimas statyti verslo centro pastatą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastatas buvo pradėtas statyti, kuomet magistrale jau visu greičiu švilpė automobiliai. Japonams pavyko rasti neįprastą išeitį – tam, kad nereikėtų keisti nė vieno iš projektų, nuspręsta, kad kelias perskros „Gate Tower Building“ pastatą.

Tokiu būdu Japonijoje, Osakos mieste, atsirado vienas iš įdomiausių pastato ir kelio derinių ne tik Japonijoje, bet ir pasaulyje. Greitkelis perskrodžia šešiolikos aukštų „Gate Tower Building“, o aukštai nuo penktojo iki septintojo skirti magistralei, kuri pavadinta „Hanshin“.

Lentelė, kabanti ties centriniu pastato įėjimu skelbia, jog 5, 6 ir septintas aukštas atiteko magistralei. Nė viename iš šių aukštų liftas nestoja. Šis originalus projektas – tai kompromisas tarp žemės savininko ir Japonijos valdžios. Po penkerius metus trukusių derybų priimtas sprendimas, kuris tenkino abi puses.

Derėtų pabrėžti, jog pastate nejuntamas nei triukšmas, nei vibracija.

Pažintinis filmukas apie „Gate Tower Building“ Osakoje

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(21)
(3)
(18)

Komentarai ()