4 įrankiai iš Kinijos, kuriuos verta turėti automobilyje: geriau būti pasiruošusiems nei gailėtis  (12)

Kelionės automobiliu turi daug privalumų, lyginant su skrydžiais lėktuvu. Keliautojai nėra pririšti prie tvarkaraščių, gali bet kuriuo metu koreguoti savo maršrutą, pasiimti daugiau daiktų, keisti kelionės laiką ir taip toliau. Tačiau kelionę gali sugadinti bėdos su automobilio patikimumu - net menkiausia problema gali sugadinti nuotaiką visai dienai. Todėl reikėtų pasirūpinti keliais įrankiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Padangų slėgio matuoklis

Nuo slėgio automobilio padangose priklauso daugybė automobilio dinamikos charakteristikų. Netinkamai pripūstos padangos gali padidinti kuro sąnaudas, pabloginti sukibimą su keliu ar paprasčiausiai greičiau dėvėsis. Padangų slėgis su laiku keičiasi dėl temperatūros, atmosferos slėgio ar dėl suprastėjusio sandarumo. Todėl visada reikėtų turėti padangų slėgio matuoklį.

Šis pigus ir paprastas įrankis padės nuspręsti, ar padangą reikia šiek tiek labiau pripūsti, ar ji per daug pripūsta, o galbūt ji slėgį praranda per greitai. Egzistuoja visa galybė skirtingų padangų slėgio matuoklių. Pavyzdžiui, šis elektroninis matuoklis pasižymi ir ne viena papildoma funkcija.

Jame yra ir galingas LED prožektorius, ir peilis, ir pora atsuktuvų. Jis pasiruošęs ir nelaimės atvejui - čia yra ir specialūs ašmenys saugos diržams nupjauti, ir plaktukas automobilio stiklams išdaužti, ir pjūklelis jiems išpjauti - šiuos daiktus ir šiaip reikėtų turėti automobilyje, todėl gerai, kai viskas sudėta į vieną patogų įrankį.

Šis padangų slėgio matuoklis kainuoja kiek mažiau nei 13 eurų. O ką daryti, jei kelyje supratote, kad slėgis padangoje nepakankamas?

Automobilinis kompresorius

Automobilyje visada reikėtų turėti priemonių, kuriomis galima pripūsti padangas. Kai kurie žmonės vežiojasi paprastas rankines pompas, tačiau yra ir patogesnių spendimų. Pavyzdžiui, šis elektrinis kompresorius.

Jis jungiasi į automobilio elektros tinklą (į cigarečių degiklio lizdą) ir labai greitai pripučia padangas. Jis yra kompaktiškas, neužima daug vietos, ir turi nuosavą slėgio padangose matuoklį, todėl žinosite, kada padanga pripūstą tinkamai. Tai - vienas iš tų įrankių, kuriuos pamirštumėte turintys, bet gailėtumėtės, jei ištikus problemai neturėtumėte.

Juolab, kad jis yra gana pigus. Šis automobilis kompresorius su trimis adapteriais kainuoja kiek mažiau nei 11 eurų. O kas jei kelyje prireiks rimtesnių įrankių?

Multifunkcinis įrankis

Kelionėje gali prireikti ir peilio, ir butelių atidarytuvo, ir replių, ir poros atsuktuvų. Tačiau viskam pasiruošęs būti negali, todėl geriausia naudotis multifunkciniu įrankiu. Jame sutelpa visi pagrindiniai įrankiai, kurių prireiks ne tik keliaujant automobiliu, bet ir susiruošus į žvejybą ar stovyklavietę gamtoje.

Šis multifunkcinis įrankis yra pagamintas iš nerūdijančio plieno, todėl yra atsparus atmosferos poveikiui, Čia rasite nemažas reples, pjūkliuką, butelių atidarytuvą, visą atsuktuvų rinkinį, peilį ir dar kelis įrankius. Tai - paprastas, bet labai praktiškas daiktas.

Šis multifunkcinis įrankis kainuoja kiek daugiau nei 10 eurų. O galbūt jums tikras veržliarakčių rinkinys labiau prie širdies?

Veržliarakčių rinkinys

Daugelis žmonių sugedusio automobilio patys pataisyti negali. Tačiau kartais bėda yra visai menka ir viską būtų galima sutvarkyti net sustojus šalikelėje, bet kaip tyčia neturite jokio veržliarakčio. Todėl bagažinėje verta turėti nedidelį rinkinį, kuriame būtų daug veržliarakčių ir atsuktuvų.

Šiame rinkinyje yra 46 dalys, jis gražiai ir kompaktiškai sudėtas į paprastą dėžutę, kuri neužims daug vietos automobilio bagažinėje. Žinoma, didelių darbų šiuo rinkiniu atlikti nepavyks, tačiau nenumatytam atvejui išspręsti šie įrankiai gali pasitarnauti.

Žinoma, internete gausu panašių pasiūlymų, teks išsirinkti geriausią, kuris atitinka konkretaus vairuotojo poreikius. Šis, kurį matote nuotraukoje, kainuoja €23,39.

Kelionės automobiliu yra smagios tol, kol viskas vyksta sklandžiai. Vos nutikus nenumatytam įvykiui pasimetame, nes esame nepasiruošę. Turėdami šiuos paprastus įrankius galėsite į viską žiūrėti ramiau ir nesijaudinti - jūs pasiruošę beveik viskam.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(45)
(-21)

Komentarai (12)