Korėjų sujungimo kaštai pralenktų viską, ką iki šiol pasauliui teko matyti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2017-05-06 10:05
Šiaurės ir Pietų Korėjos savo pavadinime turi ta pati pavadinimą "Korėja", bet dabar tai yra dvi visiškai skirtingos valstybės. Kalbėti apie Šiaurės ir Pietų Korėjų sujungimą yra tas pats kas kalbėti apie Lenkijos ir Lietuvos sujungimą. Ar ir kitų į LDK įėjusių teritorijų sujungimą. Kitaip sakant, tai yra bevertė diskusija pažeidžianti vakarų valstybių pagrindinius principus. Ir toks sujungimas butu ne kas kita kaip okupacija.
Nerkus 2017-05-06 20:39
Lietuvos ir Lenkijos susijungimas būtų gerokai lengvesnis nei korėjų susijungimas. Lietuvos ir Lenkijos išsivystymo lygis panašus, o Korėjų skiriasi kaip diena ir naktis.
AAA000 2017-05-06 21:56
Rasai pievas. Zecpospolita buvo konfederacine dvieju tautu respublika. Principe net triju tautu. Ji buvo ekonomine sajunga su gerove viduje. Kazkas panasaus i dabartines europos sajungos prototipa. Ir ji subyrejo kai lenkai pasijaute elitine dauguma ir pradejo is konfederacijos daryt "didziaja Lenkija". Tokiu sajungu pilna buvo ir seniau. Asiru imperija. Romos imperija. Pagrinde subyredavo del per gero gyvenimo lygio (kaimynai nusiaubdavo), arba del kazkokiu durniu viduje daugumos (kai pradeda grynint). Koreja visiskai kitas atvejis. Kalba ten ta pati ir identitetas bendras. Taspac yra pvz su Rumunija ir Moldova. Identitetas taspac. Moldova galvoja kaip prisijungt prie Rumunijos, iskyrus padnestre, kuria asimiliavo rusai ir padare kaip anklava. Panasiai kaip Kalinigrade. Albanija irgi turi potencialo susijungt, nes is berods 4 isskaidytu gabalu yra. Kai tuo tarpu Ipanijoj baskai visalaik ja skaldys. Koreja susijungs be problemu. Tik kinams tas neapsimoka Atsiras labai didelis konkurentas.