Aptiktas keistas „Intel i7-7700K“ procesorių reiškinys: „Intel“ ragina nekreipti dėmesio, bet vartotojai susirūpinę  (1)

Keletas žmonių pastebėjo labai keistus dalykus su „Intel“ procesorių temperatūra. Ji labai šokinėja, o tai lemia nepastovų procesoriaus aušintuvo ventiliatoriaus darbą, kuris bandydamas aušinti procesorių pradeda suktis greičiau ir kelti daugiau triukšmo, o po sekundės vėl nurimsta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurie naudotojai mato, kad jų procesorius temperatūros spyglių metu pasiekia net 90 laipsnių.

Pasak „Intel“ tai yra visiškai saugu, nes maksimali darbine i7-7700 procesorių temperatūra yra 100 laipsnių pagal Celsijų.

Kas įdomu, kad vienam i7-7700K procesoriui pakeitus termo pastą tarp silicio ir dangtelio šie staigūs temperatūrų svyravimai vis tiek išliko, net viską aušinant skysčiu. O tai lemia atsitiktinius ventiliatorių pagreitėjimus.

„Intel“ šios galimos problemos per daug nesureikšmina.

„Intel“ atstovas atsakydamas į pretenzijas atitinkamoje forumo temoje pareiškė, kad visi „Core i7-7700K“ procesoriai veikia tinkamai, o temperatūros šuoliai nėra defektas, ir jei kam nors nepatinka tokio pobūdžio ventiliatorių darbas, tada jiems reikia rasti būdą kaip sklandžiai pakeisti jų sukimosi greitį.

Tuo pačiu, „Intel“ primena, kad procesoriaus darbo dažnio ir darbinės įtampos priverstinis padidinimas, taip pat šilumos paskirstytojo dangtelio nuėmimas, siekiant pakeisti šiluminę sąsaja, yra veiksmai, kurie pažeidžia garantines naudojimo sąlygas. Jei procesorius „mirs nuo skrodimo“, jo niekas nepakeis ir pinigų taip pat negrąžins.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(15)
(4)
(11)

Komentarai (1)