Lietuvoje mažai girdėta, bet pasaulyje viena iš populiariausių antivirusinių: mokama, bet nebrangi, itin patikima ir su daugybė papildomų funkcijų (Video)  (6)

Visų antivirusinių programų funkcija labai paprasta ir aiški – apsaugoti kompiuterį nuo virusų ir kenkėjiškų programų. Deja, jų įvairovė tokia didelė, kad lengvai apsisuka galva, ką čia pabandžius ir ties kuo apsistojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau rašėme apie geriausias nemokamas antivirusines programas 2017 metams, bet verta pakalbėti ir apie mokamas antivirusines, kurios kaip taisyklė, turi nepalyginamai daugiau galimybių už nemokamas, o svarbiausia, yra kur kas patikimesnės virusų gaudytojos.

Paprastai, jei jau kalba pasisuka apie mokamą antivirusinę, dažniausiai prisimenama Kaspersky programos. Negalvokite, kad jei jau pati žinomiausia, tai būtinai ir vienintelė geriausia - žinoma, tai geri antivirusai, bet yra ne ką prastesnių analogų, kurie tiesiog silpniau dirba su marketingu, tačiau kainuoja kur kas pigiau.  Štai apie vieną tokią „pelenę“ ir norime papasakoti šiame straipsnyje. Tiesa, užsienyje ji nėra jokia „pelenė“ - tai viena iš populiariausių antivirusinių programų, o Lietuvoje kažkodėl menkai girdėta ir nedažnai naudojama. O be reikalo.

Nesinorėtų pradėti vien tik nuo pagyrų, tačiau jei šio teksto objektas – programa Bitdefender Antivirus Plus 2017 yra ne pati geriausia rinkoje esanti antivirusinė programa, tai tikrai viena iš lyderių. Įvairių testų rezultatai tą tik patvirtina, o ir tiesioginė kompiuterio apsauga nuo kenksmingo kodo toli gražu nėra vienintelė jos funkcija.

Kokios kitos funkcijos? Viena iš jų, yra saugiai ir negrįžtamai ištrinti nereikalingus failus. Įdomumo dėlei, taip saugiai, kad negalėtų atkurti net policijos tyrėjai. Dar Bitdefender Antivirus Plus 2017 tikrina jūsų lankomų interneto puslapių bei Wi-fi ryšio saugumą ir įspėja, jei puslapis kuriame ketinate lankytis ar ryšys prie kurio ketinate jungtis, yra nesaugus. 

Programa taip pat turi slaptažodžių saugojimo funkciją ir net specialų naršyklės langą, užtikrinantį ypač saugų banko operacijų atlikimą ir pirkimą internetu. Be to, kartą įrašytus duomenis išsaugo, tad gerokai palengvina ateities pirkimo procesą, nes nereikia kas kartą iš naujo suvedinėti slaptažodžių ir saugos kodų.

Ir visa tai – už bazinės programos kainą (kuri siekia apie 25€), kai tuo tarpu kiti programinės įrangos gamintojai šias funkcijas parduoda už papildomą mokestį. 

Na ir žinoma, Bitdefender Antivirus Plus 2017 kontroliuoja bei stebi jūsų kompiuteryje veikiančias programas ir procesus, o pastebėjus, jog tam tikra programa elgiasi keistai, pavyzdžiui kopijuoja ir perkelia failus į kitą direktoriją, priverstinai padaro save pirmos svarbos procesu, dauginasi, ir kt., Bitdefender Antivirus Plus 2017 tokią programą sustabdo.

Be to, ši antivirusinė, naudodama pažangiausius euristikos metodus saugo kompiuterį nuo visiškai naujų ir ką tik pasirodžiusių virusų atakų. Ir atlikdama visus šiuos darbus, Bitdefender naudoja visiškai nedaug sistemos resursų. 

Kaip jau užsiminėme, programos efektyvumas ir gebėjimas aptikti kenksmingą kodą ir virusus yra labai didelis.

Pavyzdžiui Virus Bulletin atlikto testo metu, programa surinko 81,08 procentus iš šimto galimų. AV-Comparatives testuotojai davė aukščiausią Advanced+ įvertinimą. AV-Test Institute testuotojai davė 17 balų iš 18 galimų. Panašūs rezultatai buvo gauti ir iš kitų profesionalių testuotojų.

Apibendrinus - Bitdefender Antivirus Plus konkurentams neatiduoda geriausiai įvairią kenksmingą kodą aptinkančios antivirusinės programos titulo jau pastaruosius šešerius metus iš eilės.

Be to, gamintojo produktais naudojasi apie pusė milijardo vartotojų. Tai irgi šį tą sako. 

Dar daugiau. Kai įprastai išgirstama visa serija produktą teigiamai apibūdinančių žodžių, dažniausiai susimąstoma apie kainą. Nes gyvenimiška taisyklė sako – būna gerai, bet brangiai arba prastai tačiau pigiai. Tačiau ši taisyklė šiuo atveju vargu ar galioja, nes programa nėra nė kiek brangesnė nei jos tiesioginių konkurentų produktai, o renkantis paketus keliems įrenginiams iškart, gal net ir pigesnė.

Beje, abejojantiems programos funkcionalumu egzistuoja galimybė išbandyti 30 dienų veikiančią bandomąją jos versiją.

Apie programos atsisiuntimą ir diegimą nedaugžodžiausime. Tai jokių iššūkių ir klausimų nekeliantis procesas.

Diegimo metu programa pati atlieka pirminį skenavimą ir įvertina ar kompiuteris neužkrėstas, ir jei randa kenksmingų programų, jas sustabdo. Gal tik reiktų pridurti, jog norint paleisti programą, reikia ne tik ją įdiegti, bet ir susikurti Bitdefender paskyrą ir prisijungti. Tai šioks toks pokytis nuo ankstesnių programos versijų.

Sėkmingai įdiegus, programą valdyti galima vos keliais mygtuko paspaudimais. Galbūt šiek tiek nustebs tie, kuriems teko naudoti ankstesnes šios programos versijas, nes 2017 metų versijos dizainas ganėtinai stipriai pakito. Tačiau visų pokyčių esmė – dar paprastesnė vartotojo sąsaja. Žalias apskritimas, kaip visada indikuoja saugumo būseną, o programos piktogramos dabar išdėstytos kairiame šone.

Programa pagal nutylėjimą veikia autopiloto režimu, tačiau nustatymus galima personifikuoti. Kaip ir daugelyje kitų panašių programų yra pagrindiniai trys skenavimo būdai: Quick Scan, Vulnerability Scan ir System Scan.

Daugelis vartotojų ir apžvalgininkų įžvelgia tik vieną minusą: daug ilgiau nei bet kokių kitų gamintojų trunkantį sisteminį skenavimą. Jis gali trukti valandą ar net gerokai ilgiau. Bet jei programa puikiai atlieka savo darbą ir galų gale garantuoja aukščiausią saugumą, ar gi tai trūkumas?

Bitdefender Antivirus Plus 2017 licenzijos pardavinėjamos ir Lietuvoje, o jų kaina priklauso nuo laikotarpio ir kompiuterių skaičiaus - vieneriems metams vienam kompiuteriui galite įsigyti už 24.99€

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(27)
(22)
(5)

Komentarai (6)