Galite pasitikrinti, ar jūsų buvimo vieta yra sekama ir kas tiksliai užfiksuota (Video)  ()

Šis įrankis gali būti puikiai panaudojamas norint prisiminti keliones, ar vietas, kurios buvo lankomasi – tačiau taip pat jis primins, kiek daug informacijos mes visur paliekame ir, dažniausiai, net patys to nežinome.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jūsų telefonas, nesvarbu – „iOS“ ar „Android“ sistema, geba nustatyti kur eina savininkas ir išsaugoti šią informaciją.

Tai leidžia ne tik prisiminti, kur buvote išėję, tačiau ir išmaniesiems telefonams suteikia galimybę „numatyti“ jūsų veiksmus ateityje bei perspėjančią informaciją – orų prognozę toje vietovėje, įdomius renginius ar įvykius tomis dienomis.

Tačiau, kaip ir dauguma dalykų, kurie yra patogūs skaitmeniniame pasaulyje, tai gali turėti ir pašalinių veiksnių.

„Google“ turi tikriausiai patogiausią surinktos apie jus informacijos peržiūrą, konkrečiai jūsų judėjimą ir lankytas vietas galima peržiūrėti „Location History“. Ten galima peržiūrėti vietas, kurios lankėtės. Taip pat šioje vietoje bus galima atjungti šią sekimo galimybę.

Paspaudę ant vieno iš raudonųjų taškų, pamatysite tos dienos užfiksuotus įvykius. Netgi minučių tikslumu, kiek užtrukote keliaudami iš vieno taško į kitą. Taip pat ir nuotraukas, kurios yra saugomos „Google Photos“ ir kurias darėte tądien.

Jeigu naudositės „Android“ telefonu, sekimas tikriausiai bus aktyvuotas iš karto. Naudojantis „Apple“ įrenginiu teks įsidiegti „Google“ programą, kuri galėtų sekti jūsų telefono judėjimą ir buvimo vietą.

Jeigu nenorite, kad informacija apie jus būtų kaupiama, net jeigu ją pasiekti galite tik jūs patys, visuomet galite ištrinti visą istoriją. Tereikia apačioje dešinėje paspausti „šiukšliadėžės“ mygtuką ant kurio užrašyta „Delete all history data“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(27)
(24)
(3)

Komentarai ()