Legendinis žaidimas, kurį išbandė beveik visi prisėdę prie kompiuterio - kaip buvo sugalvotas „Soliteris“?  ()

„Soliteris“ yra vienas populiariausių visų laikų „Windows“ žaidimų, kuris buvo įtrauktas dar 1990 metais į „Windows 3.0“ operacinę sistemą. Tačiau šį populiarų žaidimą sukūrė ne Billas Gatesas ar kuris kitas „Microsoft“ darbuotojas – jį sukūrė ir suprogramavo kompanijos praktikantas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1988 metais „Microsoft“ kompanijoje praktiką atlikinėjo Wesas Cherry. Jis šią patirtį apibūdina kaip neįkainojamą ir daug ko išmokiusią, tačiau net ir jis retkarčiais nuobodžiaudavo. Tiesa, šį laiką W.Cherry išnaudojo gana produktyviai.

Tuo metu „Microsoft“ neturėjo daug žaidimų, todėl praktikantas nusprendė vieną sukurti.  Klasikinio kortų žaidimo skaitmeninėje versijoje žaidėjai su kompiuterine pele dėlioja kortas tam tikra eile. Jeigu sėkmingai užbaigiate žaidimą, gaunate prizą – kortų kaladę.

W.Cherry sukurtą žaidimą palaimino pats B.Gatesas ir tai tapo pagrindiniu „Microsoft“ operacinės sistemos žaidimu. Tiesa, pats B.Gatesas skundėsi, kad žaidimą laimėti yra pernelyg sunku.

Oficialiai „Microsoft“ teigė, kad „Soliteris“ buvo sukurtas siekiant žmones įpratinti naudotis kompiuterine pele, tačiau iš tikrųjų jis buvo sukurtas tik dėl pramogos. W.Cherry netgi buvo įtraukęs specialų mygtuką, kurį nuspaudus vietoje žaidimo atsirastų netikra „Excel“ skaičiavimo lentelė, jeigu netyčia aplinkui sukiotųsi jūsų viršininkas, kuriam nenorėtumėte rodyti, kuo užsiimate darbo metu.

Vis dėlto, nepaisant didžiulės žaidimo sėkmės, W.Cherry teigė, kad jam už šio žaidimo sukūrimą nebuvo sumokėtas nei vienas centas. Vėliau W.Cherry metė kompiuterinių technologijų sritį ir atidarė sidro gamyklą. 

Šaltinis: Theverge.com.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(17)
(2)
(15)

Komentarai ()