Tesla ėmėsi dar vieno grandiozinio projekto: statys didžiausią saulės energijos tinklą pasaulyje (Video)  (11)

Prieš pusmetį „Tesla’i” įsigijus kompaniją „SolarCity” buvo paskelbta apie didelį saulės elementų projektą - elektros tiekimą visai Amerikos Samoa Ta’u salai. Anksčiau saloje elektra buvo gaminama dyzeliniais generatoriais, tačiau įregus saulės energijos skydelių ir baterijų mikrotinklą, buvo užtikrintas elektros tiekimas visiems 600 salos gyventojų. Pasiekimas nemažas, bet „Tesla’i" to negana. Dabar ši kompanija pasišovė tą patį pakartoti vienoje didžiausių Havajų salų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau Ta’u sala turinti 600 gyventojų yra viena, o Kauai - ketvirta pagal dydį Havajų sala, turinti apie 60 000 gyventojų - visai kas kita. Energijos poreikiai joje kur kas didesni. Skaičiuojama, kad norint įgyvendinti „Tesla" užsibrėžtą tikslą, reikės įdiegti didžiausią saulės energijos skydelių ir baterijų tinklą pasaulyje.

Technologiškai, 52 megavatų galingumo saulės energijos sistema, sudaryta iš 55 000 saulės skydelių, bus analogiška jau įdiegtoms sistemoms „Tesla Gigafactory" gamyklose, tik ši, suprantama, bus gerokai didesnio mastelio.

Skaičiuojama, jog įgyvendintas projektas leis sutaupyti maždaug 1,6 mln galonų (apie 6 mln litrų) iškastinio kuro, šiuo metu naudojamo elektros gamybai saloje užtikrinti.

Beje, projektas nebus remiamas valstybės.  Visi darbai bus atliekami kompanijos lėšomis. Tačiau su Havajų valdžios institucijomis buvo pasirašytas dvidešimties metų kontraktas įpareigojantis pirkti elektrą už nustatytą 13,9 dolerio centų įkainį už kilovatvalandę.

Nors visi daugiausiai kalba apie „Tesla" automobilius, pats E. Muskas pripažįsta, jog elektros gamybos verslas viršija net didžiausius jo lūkesčius. Šios verslo šakos augimas kiekvienais metais yra keliolika kartų didesnis nei automobilių pramonės. Todėl panašu, jog panašių projektų galime tikėtis ir ateityje. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(25)
(0)
(25)

Komentarai (11)