Parodai paveikslėlį ir akimirksniu turi WEB svetainę: startuolio neurotinklas iš WEB programuotojų atims duonos kąsnį? (Video)  (2)

Danų startuolis Uizard Technologies pristatė neurotinklą pix2code, kuris išmokytas „apžiūrėti“ piešinį, ar ekrano atvaizdą ir pagal tai sukurti veikiantį interneto puslapį su visu būtinu kodu, formatavimu ir grafiniu apipavidalinimu. Gauto kodo iš esmės keisti dažniausiai nereikia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programos ar interneto svetainės vartotojo sąsajos kūrimas – vienas iš ilgiausiai trunkančių procesų. Dizaineriai dažniausiai iš anksto parengia būtinus grafinius elementus ir programuotojams pateikia vaizdą, kaip viskas atrodo, kad šie suprastų, kur ir kaip elementus reikia išdėlioti.

Paskui programuotojai rašo programinį kodą, išdėstantį grafinius elementus ir suteikiantį jiems funkcijas, kurias apdoroja kita programinė įranga. Naujas algoritmas pix2code šį procesą padeda automatizuoti.


Jei reikia, kad neurotinklas parengtų visą aukštos kokybės vartotojo sąsają, jam galima pateikti nupieštą programos ar interneto svetainės maketą. Dabar sąsajos kodą neurotinklas generuoja 77 procentų tikslumu, tačiau planuojama rezultatus pagerinti, toliau jį treniruojant.

Dabartinis neurotinklo prototipas, kurį planuojama publikuoti GitHub, gali generuoti sąsajos kodą iOS ir Android operacinių sistemų programėlėms, o taip pat interneto svetainėms. Sukompiliuoto algoritmo startuolis kol kas nepaviešino. Kūrėjai taip pat pareiškė, kad pradinio pix2code kodo tikriausiai neviešins.

Pernai gruodį Toronto universiteto mokslininkai pristatė neurotinklą, mokantį kurti dainas apie fotografijose pavaizduotus daiktus. Algoritmas realiu laiku sukuria melodiją ir pagal ją parenka žodžius. Programos veikimas buvo patikrintas su kalėdinės eglutės nuotrauka.

V. Syčev
nplus1.ru

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(25)
(4)
(21)

Komentarai (2)