Tris kartus plonesnis ir tris kartus galingesnis: „NVIDIA Max-Q“ sukels naują revoliuciją žaidimų kompiuterių rinkoje? (Video)  ()

„Computex 2017“ parodos metu „NVIDIA“ kompanija pranešė labai svarbią žinią visiems žaidimų nešiojamų kompiuterių mėgėjams. Ilgą laiką žaidėjai susidurdavo su dilema: rinktis gremėzdiškus, bet galingus sprendimus ar kompaktiškesnius ir mažiau galingus. Pasak „NVIDIA“, visi šie kompromisai lieka praeityje. Nauji nešiojami kompiuteriai su pavadintu „Max-Q“ dizainu yra tris kartus plonesni ir tris kartus galingesni nei jų pirmtakai. Be to, tokie žaidimų nešiojami kompiuteriai turi „WhisperMode“ režimą, kurio dėka įrenginiai veikia žymiai tyliau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jeigu „GeForce GTX 880M“ vaizdo plokštės laikais nešiojamų kompiuterių korpuso storis  siekė vidutiniškai 51 mm, tai su „GeForce GTX 1080“ atsiradimu, šis parametras sumažėjo iki 18 mm.

„NVIDIA“ sutelkė savo dėmesį ne tik ties žaidimų kompiuterių gabaritų ir triukšmingumo mažinimu, bet taip pat ir ties programinio palaikymo, darbinės procesoriaus ir vaizdo plokštės apkrovos optimizavimu.   

Dar prieš kokius 5 metus žaidimų nešiojami kompiuteriai pasižymėjo visais atributais, kokius norėtumėte gauti su nachos traškučių lėkšte: jie buvo karšti, dideli ir sunkūs. Užkandžiams neblogai, tačiau iš portabilios žaidimų sistemos žaidėjai tikėjosi visai ne to.

Pasak Varle.lt eSporto ir žaidimų įrangos specialistų, iš tikrųjų dar visai neseniai žaidimams skirti nešiojami kompiuteriai įkaisdavo taip stipriai, kad neretai naudotojams tekdavo išgirsti įspėjimą: „Nelaikykite kompiuterio tiesiai ant kelių“.

Tie praeities žaidimų kompiuteriai buvo labai gremėzdiški ir dideli, todėl sunkiai tilpdavo įprastose kuprinėse. Ir autonominio veikimo laikas buvo labai ribotas, todėl dažnai žaidėjams tekdavo likti namie pririštiems prie elektros lizdo.

Pasak „NVIDIA“ profesionaliems žaidėjams tokie žaidimų kompiuteriai paprasčiausiai nebuvo tinkami.

Žaidimų nešiojami kompiuteriai su „Max-Q“ dizainu ir „GeForce GTX 1080“, „GeForce GTX 1070“ ir „GeForce GTX 1060“ vaizdo plokštėmis bus pasiūlyti pagrindinių gamintojų („Acer“, „Alienware“, „ASUS“, „HP“, „MSI“) dar šią vasarą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(14)
(16)
(-2)

Komentarai ()