Vokiškas išradingumas - ar variklio dializė padės pamiršti tepalų keitimą? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

namaste 2017-06-07 14:03
Tai kad pagrindinė alyvos keitimo priežastis yra jos oksidavimasis ir tepimo, aušinimo, antikorozinių ir t.t. savybių netekimas eksploatacijos metu, o ne kažkokių dulkių ir vandens susidarymas. Gali išvalyt tą alyvą iš esmės nuo variklio darbo metu susidariusių metalo drožlių, bet tas jos tarnavimo laiko neprailgins, vienintelis būdas - pilti priedus (pvz molibdeną), kad atkurti/priartėti prie jos pradinių savybių.
SaMaras 2017-06-07 14:12
Senuose Belarus traktoriuose stovėdavo tepalo centrifuga, kartais pagalvoju kodėl dabar tokio daikto nėra, nes visos šiukšlės prilipdavo prie sienelių..
manas 2017-06-07 20:55
Uztai yra tepalo filtras, kuris nekaukia uzgesinus varikli.
Paramotoras 2017-06-07 22:24
Ir nreikia plauti. Tiesa sunkvezimiuose ir dabar naudojama
PCP 2017-06-07 23:16
Knygose šitas efektas visada aprašomas kaip pirmas ir pagrindinis. Ir užsiteršimas dalelėmis yra pirma tepalų keitimo indikacija. Po jau po to eina visokie adhezijos, korozijos, kavitacijos mechanizmai, kuriems aišku turi įtakos visos tepalo savybės, plėvelės storis ir visa kita, bet visada pirmas pasireiškia elementariausias sukeltas mikrodalelių. Čia plačiau: http://www.machinerylubrication.com/Rea ... lubricated ždž šitas tepalo filtravimas jo keitimo gal ir neatstoja bet tarnavimo laiką tikrai prailgins. Kiek tiksliai, bbž, čia jau nuo naudojimo sąlygų ir tepalo matyt priklausys.
Marius18 2017-06-07 23:55
Tepalų paskirtys yra dvejos,auišnimas ir trinties sumažinimas iki minimumo.Aušinimu neišsiplėskim ,nes tai nėr svarbu.Dabar kodėl keičiam tepalus ,nes jie tik ,kad sensta ,bet ir juose esantys priedai (degant kurui vis tiek lieka tam tikrų 'pelenų' ir kitų likučių) ,kuriuos būtent 'panaikina' alyvoje esantys priedai,natūralu ,kad didėjant alyvos tarnavimo laikui ,tie priedai baigiasi išsieikvoti ir netenka savo savybių ,o iš to ir gauname puikiai suprantamas pasekmes.