Nepasiklystumėte? Tai - viena sudėtingiausių sankryžų pasaulyje, neseniai pastatyta Kinijoje (Video)  (3)

Nuotraukose įamžinta neįtikėtino sudėtingumo sankryža šalia Čongčingo miesto Kinijoje, kurios statybos baigėsi vos prieš savaitę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kelias čia nutiestas net penkiuose skirtinguose lygiuose, pastatyta 20 užvažiavimų ir nuvažiavimų, o automobiliai juda aštuoniomis skirtingomis kryptimis. Sudėtingos transporto mazgo statybos prasidėjo dar 2009 metų rugsėjį. Svarbiausios jo kryptys yra Čaotianmeno tiltas, privažiavimas iki kalnų tunelio, miesto aplinkkelis ir magistralė iki oro uosto. Pagrindinis tiltas yra dviejų eismo juostų kiekviena kryptimi.

Kaip skelbia kinų dienraštis „Beijing Youth Daily“, pagrindiniai sankryžos keliais leidžiama važiuoti 60 km/val. greičiu, o visomis rampomis – ne didesniu kaip 40 km/val. greičiu.

Internete pasirodžius pirmosioms šio įspūdingo statinio nuotraukoms, apylinkių gyventojai išreiškė nerimą, kad tokioje sankryžoje bus labai lengva nusukti ne ten, kur reikia. Sankryža bemat gavo makaronų gniužulo pravardę. Visgi kaip kinų dienraščio žurnalistus patikino vienas iš statybų vadovų, ji tik iš pažiūros atrodo komplikuota. Iš tiesų yra keturi svarbiausi keliai, kurie sujungti tarpusavyje.

Sudėtingos sankryžos nuotraukos vaizdo įraše

Statybų vadovas patarė vairuotojams vadovautis kelio ženklais. Anot jo, tikimybė pasirinkti netinkamą kelią čia labai nedidelė. Be to, net nei vairuotojai nusuks ne ten, kur reikia, tam kad ištaisytų padėtį, jiems nereikės nuvažiuoti daugiau nei 1 kilometrą.

Daugeliu atvejų artimiausias nusukimas bus už 500 ar 600 metrų. Sankryžoje taip apt jau buvo išbandytos navigacijos sistemos, kurios projekto atstovų teigimu, veikė puikiai.

Į testus nebuvo įtrauktas tik užvažiavimas, kuris buvo įrengtas pačioje pabaigoje. Kaip pažymėjo kelininkai – tai jau programinės įrangos kūrėjų, o ne jų rūpestis. Kol kas šioje sankryžoje atidaryti ne visi keliai. Šiuo metu dar įrenginėjama viena iš transporto jungčių, vedančių į oro uostą. Tikimasi, kad jos statybos darbai bus baigti iki šių metų pabaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(13)
(2)
(11)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: