Pristatytas galingiausias pasaulyje žaidimų kompiuteris: sparta verčia iš koto, o kaina nebus neįkandama (Video)  (8)

Žaidimų paroda „E3 2017“ Kalifornijoje, JAV, techniškai prasidėjo programinės įrangos giganto „Microsoft“ prezentacija. Labiausiai laukiama parodos dalis buvo kodiniu vardu žinomo „Project Scorpio“ įrenginio pristatytas, kuris nuo šiol pristatomas nauju vardu – „Xbox One X“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis žaidimų kompiuteris yra galingiausias pasaulyje, o šio grafinis procesorius sugeba atlikti iki 6 TFLOPS skaičiavimų. Tai buvo kertinis „Xbox One X“ aspektas, nes pagrindinis konkurentas, „Sony PlayStation 4 Pro“, tesugeba atlikti iki 4.2 TFLOPS skaičiavimų. Taip pat skirtingai nei „Sony“ produktas, „Xbox One X“ turės ir 4K „Ultra HD Blu-Ray“ diskų grotuvą.

Dėka galingiausio iki šiol žaidimų kompiuteriuose naudojamo grafinio procesoriaus, „Microsoft“ teigė, kad bemaž visus naujus žaidimus bus galima žaisti įgimta 4K raiška, o iki šiol pasirodę žaidimai sulauks atnaujinimo, kuris leis padidinti jų raišką iš 900p ar 1080p į minėtą 4K raišką. „Xbox One X“ šerdis bus aušinama aukštos klasės vaizdo plokštėse matomu „garų kameros“ metodu panaudojant skystį, kas kompanijai leido dar labiau sumažinti savo produktą.

Nepaisant to, kad tikslių išmatavimų nebuvo pateikta, „Xbox One X“ yra mažiausias kada nors pagamintas „Xbox“ žaidimų kompiuteris. Šis savo dizainu labai primena kol kas rinkoje prieinamą „Xbox One S“ modelį, tik šį kartą naudojant „garų kameros“ aušinimo sistemą, visas karštas oras yra pašalinimas iš žaidimų kompiuterio šonų, o tai leido kiek labiau sumažinti jo bendrą aukštį.

Kartu su „Xbox One X“ žaidimų kompiuterio pristatyti ir trys, tik „Xbox“ bei „Windows 10“ platformoms pritaikyti žaidimą: „Crackdown 3“, „Sea of Thieves“ bei „Forza Motorsport 7“. Pastarasis lenktynių žaidimas demonstruoja žaidimų kompiuterio galia ir atrodo puikiai veikiant net 60 kadrų per sekunde sparta bei įgimtoje 4K raiškoje.

„Xbox One X“ pasauliniu mastu pasirodys lapkričio 7 dieną, o oficiali produkto kaina Europoje sieks 499 eurus. Galingiausias pasaulyje žaidimų kompiuteris taip pat pasižymės 1TB talpos kietuoju disku bei pakuotėje turės naujausios revizijos „Xbox One“ pultelį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Mantas Bakutis
(26)
(24)
(2)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: