Keistas įvykis užminė mįslę: atgyja revoliuciniu vadintas, bet prieš 3 metus palaidotas „Google“ projektas? (Video)  ()

Prisimenate „Google Glass“? Tai buvo 1500 JAV dolerių kainuojantys labai jau mokslinės fantastikos filmus primenantys, bet nelabai daug ką sugebantys ultrainovatyvūs akiniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadaise labai daug bangų sukėlęs projektas „Google“ buvo numarintas: nusipirkti jų nebeįmanoma, svetainė iš esmės neveikia, oficialūs pranešimai per „Twitter“ ir „Facebook“ ištrinti, operacinė sistema nebeatnaujinama.

Tačiau praėjusią savaitę šiam technologijų lavonui užčiuoptas pulsas.

„Google Glass“ akiniams sukurtas ir praėjusią savaitę išplatintas pačių akinių programinės įrangos atnaujinimas ir „kompaniono“ programėlės atnaujinimas, rašo „Ars Technica“.

Naujausia akinių programinės įrangos versija XE23 yra pirmas atnaujinimas beveik po trejų metų pertraukos.

Be įprastinių „programinių klaidų šalinimo ir veikimo patobulinimų“, išmanieji akiniai dabar gebės užmegzti ryšį su „Bluetooth“ įvesties įrenginiais – klaviatūromis, pelėmis.

Nuo akinių dulkes nupūtę „Android Police“ žurnalistai atsinaujino programinę įrangą ir išsiaiškino, kad su akiniais sujungus pelę, ekranėlyje iš tiesų bus matomas pelės žymeklis.

Be to, atnaujinta išmaniesiems telefonams skirta akinių valdymo programėlė „MyGlass“. Po trejų metų trūnijimo archajiškai „Android 4.2“ operacinės sistemos versijai skirta programėlė buvo niekam nebeįdomi.

Tačiau dabar ji atnaujinta taip, kad būtų optimizuota veikti „Android 5.1“ sistemoje bei palaiko „Notification Listener Service“. Tai reiškia, kad programėlė į telefoną gaunamus pranešimus gali sinchronizuoti ir į akinius.

Po pirmojo triukšmingo, tačiau nesėkmingo „Glass“ pristatymo visuomenei, išmanieji akiniai iš po tyrimų laboratorijos „Google X“ sparno buvo perduoti vystyti tuometiniam „Nest“ termostatų skyriaus vadovui Tony Fadelliui. Jo vadovaujama grupė „perkrovė strategiją“ ruošiant naują akinių versiją.

Norint dar labiau sustiprinti šių akinių pozicijas rinkoje, buvo netgi pervilioti keli inžinieriai iš „Amazon Fire Phone“ komandos, tačiau antrosios akinių versijos taip ir nebesulaukėme. Paskutinį kartą viešos ir oficialios žinios apie „Google Glass“ pasklido 2015 metų pabaigoje, kai jų tobulintojų grupė pademonstravo sulankstomą išmaniųjų akinių prototipą.

Pastarieji „Google Glass“ programinės įrangos atnaujinimai verčia manyti, kad pastaruosius trejus metus niekas šiuo produktu rimtai neužsiėmė. Jeigu neskaičiuotume jau minėtų klaidų ištaisymo lyginant su senesnėmis versijomis nauja programinė įranga nedaug tepasikeitė.

Bet faktas, kad „Google“ sugalvojo staiga programiškai atnaujinti penkerių metų senumo techninę įrangą, atrodo labai keistas. Tad technologijų ekspertai dabar spėlioja: ar koks nors „Google“ inžinierius savaitgalį neturėjo ką veikti, ar „Google“ iš tiesų nusprendė gaivinti „Glass“ projektą?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: