8 naudingi, bet mažai žinomi „Android“ triukai: gali išbandyti kiekvienas  (8)

Operacinė sistema „Android“ skaičiuoja devintus metus, ir, atrodo, vartotojai ją jau turėtų pažinoti iki paskutinio bito. Bet vis dėlto – operacinė sistema nuolat atsinaujina, o ir šiaip joje paslėpta pilna naudingų dalykėlių, kurie iš pirmo žvilgsnio nepastebimi – ar dėl vienų ar kitų priežasčių kūrėjų paslėpti. Tad pateikiame 8 mažiau žinomus, bet naudingus dalykus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kūrėjo režimas

Seni „Android“ vartotojai ar mėgstantys narstyti skaitmeninius savo telefono kaulelius šį triuką žino, bet kitiems tai galbūt bus atradimas.

Tiesiog nueikite į Settings > About, ir septynis kartus gana greitai bakstelėkite pirštu per skyrelį „build number“. Netrukus pasirodys atgalinis skaičiavimas, o galiausiai pasirodys pranešimas: „Sveikiname, dabar jūs – kūrėjas!“

Kam reikalingas „Developer options“? Na, jame slypi keletas tam tikromis aplinkybėmis naudingų funkcijų, kurios standartiniame režime yra paslėptos.

Pavyzdžiui, „Developer options“ leidžia padaryti taip, kad krovimosi metu ekranas neišsijungtų. Arba – įjungti apgaulingos geologkacijos palaikymą, kai sėdėdami prie prūdo kaime, „Facebook“ galite pasižymėti, kad esate Maljorkoje.

Taip pat galima labiau kontroliuoti perėjimą nuo WiFi prie mobiliojo interneto, jei WiFi silpnas, konfigūruoti USB jungtį ir dar daug funkcijų.

Telefono pagreitinimo imitacija

Nauji telefonai atkeliauja su naujomis „Android“ versijomis – bet kai kuriuose išmaniųjų modeliuose operatyviosios atminties mažoka: 2GB ar net ir vienas.

Šis triukas telefono nepagreitins, bet bent jau lėtumas nebus toks akivaizdus.

Nueikite į Settings>Developer options ir ten „Window animation scale“, „Transition animation scale“ ir „Animation duration scale“ priskirkite reikšmę x0.5 (automatinė reikšmė yra x1).

Greitesnis meniu

Turbūt žinote, kad norint išsikviesti pilną greitąjį „Android“ meniu, reikia braukti pirštu žemyn du kartus: pirmąkart brūkštelėjus nusileidžia tik 4-6 meniu punktai („WiFi“, „Location“, „Mobile data“ ir t. t.), o norint išsikviesti visus virtualiuosius meniu mygtukus, reikia braukti dar kartą.

Bet turbūt nežinojote, kad pilnąjį meniu iškart išsikviesite, jei nuo ekrano viršaus brauksite ne vienu, o iškart dviem pirštais.

Tai kuri programėlė tokia įkyri?

Jūsų išmaniojo pranešimų centre daugybė pranešimų (angl. notifications), ir net nelabai žinote, kurios čia programėlės taip bombarduoja jūsų telefoną? Tiesiog paspauskite ir palaikykite ilgiau ant erzinančio pranešimo – operacinė sistema permes tiesiai į programėlės valdymą, kur sužinosite ir kuri čia programėlė, ir galėsite išjungti pranešimų siuntimus.

Kitoks žemėlapio priartinimas

Ar kada nors naudojatės „Google Maps“ programėle viena ranka (tikėsimės, nedarote to vairuodami?) Jei taip – ar žinojote, kad prisiartinti ar atsitolinti vaizdą galima vienu pirštu? Tiesiog reikia du kartus bakstelėti į žemėlapį, ir tada neatleidus piršto brūkštelėti aukštyn arba žemyn.

Brūkštelėjimas aukštyn vaizdą priartina, brūkštelėjimas atgal – atitolina.

Suraskite telefoną

Kaip dažnai jums pasitaiko kur nors kambaryje, bute ar name pamesti telefoną? Tikrai žinote, kad kažkur namuose yra, bet nerandate, kur?

Jei jūs esate išsiblaškę, pasistenkite prisiminti, kad „Android“ telefoną gali padėti rasti… „Google“, žinoma.

Tiesiog prisėskite prie kompiuterio, prisijunkite prie savo „Google“ paskyros ir įveskite adresą myaccount.google.com/find-your-phone. Jei turite daugiau nei vieną įrenginį – pasirinkite norimą ir paspauskite mygtuką „Ring“. Telefonas ims skambėti.

Jei nesate tikras, kad telefonas tikrai yra namie – o gal pamiršote darbe – spauskite mygtuką „Locate“. Atsiradusiame žemėlapyje bus parodyta jo buvimo vieta (ar paskutinė užregistruota vieta prieš jam išsijungiant).

Beje, ten pat galima rasti ir komandas, kurios užrakina telefoną ar ir ištrina visus jame esančius duomenis – visa tai skirta vagystės atvejui.

Pasikalbėkite su savo telefonu

Taip, tai galioja ne visiems, o tik naujesniems telefonams, bet daugelį tradicinių užklausų ir paliepimų „Android“ telefonas jau gali suprasti ir sakomų balsu.

Tam jums reikės įsidiegti asmeninį asistentą „Google Now“. O vėliau yra du keliai – arba suteikus leidimą telefonui klausytis jūsų nuolat, tiesiog kreiptis į jį bet kuriuo metu ištariant frazę „OK Google“, arba paspaudžiant ir palaikant įspaustą „Namų“ mygtuką.

Nustebsite, kiek daug Google jau supranta. Pavyzdžiui, galite užsisakyti, kad telefonas įjungtų jūsų mėgstamą dainą („OK Google“ tada „play Bohemian Rhapsody“ - ir telefonas dar atsiklaus, kokią programą tam naudoti: „YouTube“, Spotify“ ir t. t.), sužinoti, kiek metų kokiam nors žinomam aktoriui („OK Google“ > „How old is Johnny Depp?“), pasitikrinti, kiek užtruks nuvažiuoti į darbą ar namo (jei tik „Google Maps“ esate įvedę atitinkamus duomenis - „OK Google“ > „how long it will take to get home?“), kada artimiausias jūsų skrydis (jei tik bilietas išsiųstas į jūsų gmail.com paskyrą - „OK, Google“. „When is my next flight?“) ar kiek dabar valandų yra kokiame nors mieste („OK Google“ > „What is the time in Stockholm?“).

Taip pat galite ir valdyti kai kurias telefono funkcijas, paprašyti įjungti vieną ar kitą programėlę („OK Google“> „open Spotify“ arba „open Settings“). Gana išsamų komandų sąrašą galite rasti čia.

Na ir kaip be paslėpto žaidimo?

Sakoma, jokia rimta programa ar paslauga nėra iki galo gera, jei joje nėra paslėptų triukų ar žaidimų. „Do a barrell roll“ „Google“ paieškoje, smagios ir šiurpios žinutės „Mozilla Firefox“ skiltyje „About“, žaidimai įvairiose „Microsoft Excell“ versijose – tai argi gali atsilikti ir „Android“?

Nueikite į Settings> About Phone ir keliskart paspaudinėkite ant skilties, rodančios versijos numerį.

Na? Ir kiek pavyko įveikti?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(47)
(19)
(28)

Komentarai (8)