Skaitytojų vasaros iniciatyva: šios vasaros atradimas - darbinis telefonas, kurio dabar nekeisčiau į nieką kitą  (1)

Esu senas technologijos.lt skaitytojas ir retkarčiais permetu akimis įdomesnes temas iš Kinijos turgelio, tačiau prisipažinsiu atvirai, niekaip nepasiryždavau ką nors įsigyti. Nors aprašymai skamba gražiai, bet šiais laikais apie bet ką gražiai rašo, o dar pirkimas iš Kinijos...


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau turiu naujovių nebijantį draugą, kuris man ir rekomendavo pabandyti „Vernee Thor E“ išmanųjį telefoną. Nežinau, iš kur jis jį nužiūrėjo, bet gali būti, jog irgi iš šio portalo.

Reikalas tas, jog Klaipėdoje užsiimu smulkiais namų remonto darbais ir turiu du atskirus telefonų numerius – oficialų, naudojamą darbo skelbimuose ir žinomą klientams bei asmeninį, kurį žino tik draugai ir šeima. Nebūtų jokio malonumo, jei negalėčiau kartais tiesiog išjungti darbinio telefono – apie poilsį ar atostogas tada neverta nė galvoti.

Pradžioje abi SIM korteles laikiau viename telefone, bet supratau, kad toks sprendimas tam netinka – labai jau greitai telefonas praranda bet kokią reprezentatyvią išvaizdą, o ir ilgai neištveria – tai nukrenta nuo kopėčių, tai įkrenta į skiedinį ir galiausiai pats nustimpa. Per didelė prabanga darbe naudoti brangiu išmaniuoju, bet primityvus mygtukinis telefonas irgi netinka – prireikia dažnai patikrinti paštą, užmesti akį į internetą ieškant reikiamų medžiagų, klientui parodyti objektų ir atliktų darbų nuotraukas.

Iš pradžių galvojau pirkti kažką iš padidinto atsparumo telefonų, kurių kažkiek pardavinėja Lietuvoje. Bet atsiliepimai apie šiuos modelius ne patys geriausi, tai greit entuziazmas atvėso. O jų kaina, tai kaip čia pasakius. Brangoka. Ir čia minėtas draugas pasiūlė šiam reikalui imti kai ką labiau tinkamo - „Vernee Thor E“, nekainuojantį nė 100€. Na tipo, nors ir nėra atsparus, bet puiki baterija, geras našumas, 3 GB RAM, nedidelis ir svarbiausia, žvėriškai pigus. 

Žinot, kai tokia kaina, lyginant su Lietuvoje esančiais telefonais, sunku tikėtis kažko gero. Bet mane nuramino, kad aš mąstau lietuviškais šablonais – Kinijoje už tokią kainą senai jau galima surasti visai padorių modelių, o šis iš vis - šiame kainų segmente šių metų pažiba. Pažiba tai pažiba, ką jau čia darysi. Ėmiau ir susigundžiau. Užsakiau iš Gearbest – buvo kažkokia nuolaida, sumokėjau 96€. Buvo šiek tiek nerimo, ar neapmaus kintiečiai, bet ne, viskas tvarkingai - siuntinys atkeliavo į namus po 3 savaičių be jokio pabrangimo, tiesiog gavau pranešimą, jog reikia ateiti į paštą.

Kad ir koks buvau kritiškas, pirmas įspūdis buvo labai neblogas – telefonas veikė pakankamai sparčiai (nelyginu jo su savo „Galaxy S7“, bet pirminius lūkesčiu gerokai pralenkė), o baterija ramiai atlaikė net dvi dienas intensyvaus testavimo. Nors man patinka daugelis jo savybių, tačiau baterija yra svarbiausias dalykas – jei darbe juo rečiau naudojuosi, jį krauti reikia vidutiniškai kas 3-4 dienas. Kartais prireikia intensyviau panaršyti po internetą ieškant trūkstamų medžiagų, tai tuomet išsenka ir po 2 dienų.

Įdomu tai, kad iš pirmo žvilgsnio niekas netiki, jog šis telefonas turi 5000 mAh baterija – pagal tokios talpos bateriją jis tiesiog neįtikėtinai plonas ir kai pasakiau kolegoms apie šį faktą, iš manęs gerokai pasijuokė, kad kinai bus manę „išdūrę“. Bet juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis – jame tikrai 5000mAh talpos baterija, o norint didelės baterijos jau nebūtina kišenėje nešioti plytą. Nors gal kai kam patinka ir plytos. 

Labai gerai, kad jis turi mažesnį 5.0“ įstrižainės ekraną ir iš vis, yra simpatiško dydžio – lengvai telpa į kišenę ir netrukdo dirbti. Tiesa, mano sūnui ekranas nepatiko – pareiškė, kad tai ne „Full HD“, per mažas ir iš vis, kažkoks „diedų“ telefonas, netinkamas rimties žaidimams. Nesiginčysiu, bet žaidimams aš jo ir nenaudoju, o jei tai būtų pagrindinis telefonas, turbūt dėl ekrano dydžio sutikčiau. Kas dėl jo raiškos, tai nematau jokio trūkumo – darbinėms reikmėms jo visiškai pakanka.  

Atlaikė jis jau 2 mėnesius ir toliau veikia be priekaištų, tikiuosi, kad bent metus atlaikys, o tada jau negaila jei kas ir nutiktų.

Tiesa, didelės talpos baterija turi ir minusą – neliko įpročio ją krauti kiekvieną vakarą, todėl kartais tiesiog tai pamirštu. Ir čia labai pagelbėja įdiegtas  „Ultra Power Saving Mode“ režimas - jį galima įjungti paspaudus specialų mygtuką, kuris integruotas kairėje telefono pusėje. Kuomet veikia „E-link“ funkcija, vaizdas ekrane tampa ne toks ryškus ir nespalvotas, o svarbiausia, net mažo likučio energijos laisvai užtenka, kad telefonas išvertų iki vakaro. Šita funkcija jau gelbėjo ne kartą ir manau, kad ieškodamas sekančio telefono norėsiu tokio, kuris turi kažką analogiško.

Kaip jau sakiau, namuose šio telefono turbūt nenaudočiau – man patinka didesnis ekranas, o ir mano „Samsung Galaxy S7“ sparta aiškiai didesnė naršant po „Facebook“, bet kaip darbinio telefono jau į nieką kitą irgi nemainyčiau.

Trumpai tariant, jei ieškote darbinio, kantraus ir pigaus išmaniojo telefono, rekomenduočiau „Vernee Thor E“ – man asmeniškai tai malonus šių metų atradimas. Jei ne draugo rekomendacija, niekada nebūčiau jo pabandęs. Todėl nusprendžiau sudalyvauti ir šiame konkurse – laimėti nesitikiu, bet pagalvojau, jog visai gera mintis pasidalinti savo patirtimi ir su kitais – gal kam pravers, o gal kažkas pasidalins ir savo patirtimi apie kitus įdomius daikčiukus. Turiu pripažinti, kad Kinijoje tarp pelų yra ir visai gerų dalykų.

Rytis K.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(46)
(19)
(27)

Komentarai (1)