Kodėl Rusija nepakeičia rūkoriaus „Admirolo Kuznecovo“? Planas - didžiulis atominis lėktuvnešis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Niemand 2017-07-13 15:57
Stebuklų nebūna ir tikrai ne per tiek laiko ir ne su tokiais pinigais. Be to, didesnė dalis pinigų iššvaistoma "net analogov v mire" "kūrimui". Technologijos yra beviltiškai pasenę ir su Rusijos biudžetu per ateinančius 50 metų jie vargiai ar Turkiją pasivys. Konvencinio karo atveju vien dėl technologinio pranašumo juos elementariai subombarduotų per pora dienų, o tada jau pribaigtų dezorganizuotus likučius. Saudo Arabijai ar P.Korėjai dėl to kiltų vienintelė ryškesnė problema - kaip iki tos Rusijos nusikasti. Kitas klausimas, baimė gauti branduolinį smūgį. Jei bent 1 proc. rusų raketų pasiektų taikinius, tai jau būtų katastrofa, o 100 proc. garantijos jokia priešraketinė sistema neduoda. Būtent dėl to ir dėl Putino režimo nenuspėjamumo visi Rusijos ir bijo.
Arns 2017-07-13 16:00
"Patikimas" šaltinis, ukrainiečių portaliukas, cituojantis amerikietį, kuris per facebook skelbiasi dirbęs/antis JAV žvalgyboje. Ukrainiečių "spaudoje", net įvardijamas kaip Pentagono pareigūnas. Bet jei peržvelgsi kur tas David Jewberg yra cituojamas, pamatysi įvairius (vėl su ukrainiečiais) susijusius minitinklalapius, blogus. Jo nepublikuoja jokia patikima tradicinė žiniasklaidos priemonė, jo nekalbina jokia anglakalbė žiniasklaida... neatrodo keista? Net tie patys Kievpost ar Unian.net jo necituoja... Jo tinkalalapis nelabei veikia, ir pagal analitinius įrankius pradėjo veikti apie 2016 metus. Visi indikatoriai rodo, kad tai jei ne "fake news", tai bent jau kažkas dengiasi išgalvotu vardu ir bando prisistatyti atseit žinančiu amerikiečių duomenis.
Arns 2017-07-13 16:02
Pats kalbi "stebuklų nebūna", bet šių dienų Saudo Arabijos fiasko nurašai nežinia kam ir tikini, kad jei ne branduolinis ginklas ir "smulkmena" kaip nusigauti iki Rusijos, jie per porą dienų ten viską sutvarkytu
kiesza 2017-07-13 16:39
Nieko vertas aspektas lygint BVP ir pajėgumą kare. Kiek korėjiečių ar olandų už 200e eis padėt gyvybę dėl valstybės ? A nė vieno ! O Rasyjoj pamojavus dviem stolnikais pusė sibiro mobilizuotūsi. Jai toliau tą mešką šersim bendradarbiaudami su ja, tai neabejotinai jie pradės to laivo statybą, o juo gąsdins ES, kuri ir sumokės už tą laivą, dabar tai matosi, kuomet už resursų pinigus pagaminta ginkluotė žvanga mums palei ausis
Audrius 2017-07-13 16:50
kaip galvoji, kiek reiktu sibiro pijoku su kalasnikovais, kovojanciu uz 100 eur, kad nukautum viena predator drona? arba apache gunship arba 20 elitiniu JAV juru pestininku. sveikas atvykes i 21 amziu!
Arns 2017-07-13 17:33
Kiek reikia žmonių sunaikinti Abrams tanką? https://www.youtube.com/watch?v=FyWX8Z8KwIQ Jei manai, kad čia pavienis fail, tai gal paaiškinsi kaip per daugiau kaip 16 metų JAV pėstininkai neišspardė visiem subinių Afganistane? Arba kodėl nepasiuntė poros šimtų desantininkų ir neišvadavo Mosulo per kelias dienas, o keli tūkstančiai vargo bemaž 7 mėnesius vaikydami visokius neraštingus vietinius ar turistus iš Europos? Paradoksas tame, kad techniką įvaldyti tampa vis sudėtingiau, bet ją sunaikinti vis paprasčiau. Nešiojamos sistemos vis dažniau veikia principu "iššovei ir pamiršk". Dėl to apmokyti kaip jomis naudotis nėra sunku. Bet gerai skraidyti sraigtasparniu ar įvaldyti tanką reikia daug daugiau pastangų ir specialių žinių.
Audrius 2017-07-13 18:02
galiu paaiskint, todel, kad JAV pestininkai Afganistane yra okupantai. Laimeti bunant okupantu beveik neimanoma (sssr mus okupavo 50 metu, buvo pilnai integravusi ekonomiskai, politiskai, kulturiskai, bet visvien esam nepriklausomi), tai ka jau kalbet apie jav kariuomine afganistane. Bet kiek as suprantu, NATO nesiruosia pulti rusijos, ne? Bent jau oficialiai, tai yra "gynybinis" aliancas, o gynyba-jau visai kitais reikalas. Todel bijoti, kad rusija puls sali, kurios gyventojai ir taip labai nemegsta rusijos (iskart simtai tukstanciu potencialiu partizanu) + tai NATO nare-yra visiska kvailyste. Tai butu rusijos savizudybe-visi ta supranta. Kur kas paprastesnis budas "uzimti" Lietuva, butu didinti dumu uzdanga, tam kad rytu europa detu i kelnes, uz paskutinius pirktu brangiausia ginkluote, nurasytu ekonomi ir socialini vystymasi, butu pastoviai transliuojama karo psihoze. To pasekoje, didetu emigracija, nepasitenkinimas valdzia, galiausiai visuomene ieskotu "gelbetoju, kurie padarytu tvarka, pvz uspaschik arba valstieciai arba vengrijos vadovas". Buk draugiskas su tais gelbetojais, numesk koki kaula ir salis "tavo".
Niemand 2017-07-13 18:56
Partizaninis karas tai ne konvencinis karas, kur aiškios pozicijos ir laisvos rankos atakuoti. Kai prireikia gaudyti po vieną modžahedą, nėra jokios infrastruktūros, tankai ir bombos bejėgiai. Na nebent kaip rusai - artilerijos ataka ir kiliminis miestų bombardavimas, kol belieka lygi aikštelė. Tokiais prinipais lengva, bet ne visi gi tokie laukiniai... Konvencinio karo atveju, kaip, pvz., su Iraku, galima išnaudoti technologinus pranašumus ir per dienas laimėti: aiškūs sugrupuoti taikiniai, yra infrastruktūra, nuo kurios priklauso priešininkas ir kurią galima lengvai sunaikinti.
Arns 2017-07-13 19:04
Žinoma pamiršti paminėti, kad Irakas buvo susiskaldęs, neturėjo jokios oro gynybos sistemos... ISIS turėjo ir dar turi ne kalnuose besislapstančius dalinius, kodėl reikėjo tiek daug laiko juos sustabdyti? Tas pats Talibanas, daug buvo ir yra masinių atakų. Jei kaip teigi, 20 amerikiečių spec dalinių vos ne 200 kaimiečių laisvai gali ištaškyti, kodėl taip nenutinka?
Niemand 2017-07-13 19:47
Tikriausiai dėl to, kad tie 200 mudžahedų slapstosi, o dažnai ir kaimiečiais prisimeta... Laukiniai, kaip rusų armija, tiesiog išsprogdintų ar išskerstų cielus kaimus ir tavo stiliuje pareikštų, kad ten visi mudžahedai ir nei vieno civilio. Civilizuotiems, kaip NATO šalių armijos, sekasi sunkiau, nes bandoma pirma kažkaip atskirti mudžahedus nuo civilių ir dar pakeliui stengtis išvengti civilių aukų. Bet kurios valstybės 20 spec dalinių ir net ne spec, o šiaip profesionalių karių su deramu aviacijos ir/ar artilerijos palaikymu be problemų ištaškytų ir 2000 kaimiečių, bet tik atvirame mūšyje arba dirbdami principu visi priešai.
Arns 2017-07-13 21:17
Matom kaip atrodo Mosulas. Per mažai karių pasiuntė? Geriau pripažink, kad paskutinį kartą ištisą miestą vaduoti teko dar Vietnamo karo metu. Lengva vaidinti jog rūpiniesi, kai tiesiog talibai įžengus atsitraukdavo į kalnus ir paskui sugrįždavo vos tik dalinys pasišalindavo. Teko susidurt su priešu kuris nesitraukia, teko ir krapšyti iki tol kol išeis arba nebeliks jo.