Atskleidė iš ko ISIS teroristai gamino savadarbius šarvuočius (Video)  ()

Viena iš dažniausiai naudotų ir didžiausią siaubą Irako kariuomenei kėlusių artimos kovos, kuri Mosule vyko nuo spalio mėnesio, priemonių buvo „Islamo valstybės“ sukonstruoti savadarbiai šarvuočiai. Jie buvo pritaikyti savižudžių su sprogmenimis išpuoliams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šarvuotus automobilius islamistai gamino iš visko, kas pasitaikė po ranka – pradedant „Kia“ markės hečbekais ir baigiant buldozeriais.

Šios transporto priemonės buvo siunčiamos į miestą link Irako kariuomenės pozicijų ir ne kartą įamžintos propagandiniuose „Islamo valstybės“ vaizdo klipuose.

Praėjusią savaitę federalinė Irako policija viešai pademonstravo 23 tokias mašinas.

Dauguma jų sukonstruoti civilinių modelių pagrindu ir iš priekio padengti storais plieno lakštais paliekant tik siaurą langelį vairuotojui.

Dalis automobilių nudažyti maskuojančia mėlyna spalva. Tokia pat yra dažomi Irako policijos automobiliai – taip buvo siekiama apgauti stebėjimo įrangą, kuri buvo įrengta virš miesto skraidžiusiuose orlaiviuose.

Didžioji dalis buvo aprūpintos bombomis, tačiau vienas šarvuotis turėjo tanko pabūklą. Irako pareigūnai sako, kad ši iš sunkvežimio sukonstruota kovinė mašina buvo skirta jų karinių lėktuvų ir sausumos pajėgų naikinimui.

Nors mieste dar liko pavieniai „Islamo valstybės“ kovotojai, Irako ministras pirmininkas garsiai pranešė apie pasiektą pergalę.

Nuotraukose užfiksuotos savadarbės kovos mašinos, kurias valstybės pajėgos konfiskavo per devynis mėnesius trukusius susirėmimus.

Kiek anksčiau JAV pareigūnai pranešė, kad „Islamo valstybės“ kovotojai į automobilius su bombomis vertė sėsti vaikus ir negalią turinčius žmones. Buvo kalbama, kad jiems pradėjo trūkti savanorių.

Irako pareigūnų teigimu, prieš persikeldami į Mosulą islamistai daugumą sprogdinimams skirtų šarvuočių sukonstravo Faludžoje. Jie netgi iškasė griovį aplink visą miestą tam, kad visas transportas į jį galėtų įvažiuoti tik vienu keliu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()