Pasirodė nauja informacija apie laukiamą „Sony PlayStation 5“ ir atsakomuosius „Microsoft“ veiksmus (Video)  (3)

Žaidimų kompiuterių ciklai iki šiol buvo gana užsitęsę – štai „Xbox 360“ pasirodė 2005 metais, o „PlayStation 3“ – 2006 metais. Kitos kartos žaidimų kompiuteriai pasirodė tik 2013 metų pabaigoje, tačiau tokie ilgi ciklai eina į pabaigą. Apie tai kalba ir „Sony“, ir „Microsoft“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sony“ žingsnį žengė pirmieji, praėjusiais metais pristatę atnaujintą ir galingesnį žaidimų kompiuterį „PlayStation 4 Pro“, kai „Microsoft“ žada galingiausią iki šiol rinkoje pasirodžiusį žaidimų kompiuterį „Xbox One X“ pristatyti jau šių metų lapkričio mėnesį. Kaip nurodo „Microsoft“, tai nėra naujos kartos žaidimų kompiuteris, o nauja, galingesnė iteracija šeimoje.

„Sony“, neseniai pristačiusi „PlayStation 4 Pro“ ir pasielgusi labai panašiai, į ateitį žvelgia miglotai. Štai Shawnas Laydenas, „Sony IEA“ vadovaujantysis pareigūnas nurodė, kad iš tiesų sulauksime „PlayStation 5“, tačiau nenurodė, ar tai bus naujos kartos žaidimų kompiuteris, ar tiesiog galingesnė iteracija, lyginant su praėjusiais metais pasirodžiusiu „PlayStation 4 Pro“.

Rinkos analitikai mano, kad „PlayStation 5“ pasirodys 2019 metų pabaigoje ir bus ne naujos kartos žaidimų kompiuteris, o dar viena galingesnė iteracija. Nurodomi būtent 2019 metai, nes būtent tuo metu skaičiuojama, kad JAV 4K raiškos televizorių rinkos dalis jau bus pasiekusi 50%, o globaliu mastu turėtų būti apie 35%. Tai būtų puikus metas pristatyti galingesnę iteraciją.

„Microsoft“, kaip bebūtų, jau dabar pristatys 4K raiškos televizoriams pritaikytą žaidimų kompiuterį „Xbox One X“. Nepaisant to, kaip ir 4K televizorių, šio produkto kaina kandžiosis ir Europoje sieks apie 500 eurų. Šiuo metu „PlayStation 4 Pro“ galima įsigyti už apie 400 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Mantas Bakutis
(11)
(16)
(-5)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: