50€ kaina ir tiesiog nesuvokiamas ažiotažas: kaip Nokia visam pasauliui nurovė stogą su visiška seniena  (4)

Naujai atgimęs Nokia telefonų prekės ženklas vis dar bando drebinti rinkas. Kol kas jiems sekasi tai daryti labai neblogai. Iki šiol Nokia prekės ženklą valdanti bendrovė HMD Global leidžia naujus pigius Nokia telefonų modelius po 20 eurų, o taip pat nebrangius išmaniuosius telefonus. Beje, laukiama pasirodant Nokia 8 išmaniojo, kuris jau galės lygiuotis į Samsung, Apple, LG, HTC, Asus, Motorola ir kitus flagmanus. Bet dabar ne apie tai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip paprastas mygtukinis telefonas už 50 eurų sugebėjo šitaip sudrebinti rinką 2017 metais?

Juk Nokia 3310 telefonas yra dar vienas mygtukinis Nokia telefonas, skirtas neturtingai Azijos ir Afrikos rinkai!

Kam europiečiui ar amerikiečiui, įpratusiam prie 4G ryšio teikiamų privilegijų ir 5,5 colių ekrano pirkti šį mygtukinį telefoną?

Kaip viena iš pagrindinių priežasčių minima nostalgija senajam Nokia 3310 telefonui, dar vadinamam „plyta“.

Bet palaukite, ją perka gana jauni žmonės, kurie yra gimę 2000 metais – tais pačiais metais, kai pasaulį išvydo pirmasis modelis.

Jauni žmonės iki 25 metų visiškai neturi jokios nostalgijos šiam aparatui. Tai negali būti pagrindine priežastimi, dėl ko paprastą telefoną išgraibsto per kelias valandas nuo pasirodymo parduotuvėse, o kitos partijos laukimas prilygsta naujam „Transformerių“ filmo laukimui. Priežastys tikriausiai glūdi kažkur kitur.

Nokia 3310 savybės – labai neišskirtinės

Visi, kas jau išbandė šį telefoną, pripažįsta – senojo 3310 modelio čia nelikę nė kvapo! Baterija laiko apie savaitę.

Tokios baterijos neturėjo net legendinis modelis. Ekranas didelis ir spalvotas, labai primena liečiamąjį, bet lietimams jis nejautrus – tenka prisiminti, kaip spaudyti mygtukus.

Kameros geriau nejungti. Senasis modelis jos neturėjo, tad kodėl į naująjį įkišta 2 Mpix kamera, kuri nedaro nei kokybiškų nuotraukų, nei turi kur jas saugoti (telefono atmintis – 16 MB, taip megabaitų)?

Didžiausias nusivylimas – naujasis „gyvatėlės“ žaidimas, kuris primena Slither.io žaidimą išmaniesiems telefonams.

Laiką užmušti galima, bet jausmas jau nebe tas. Be to daug kam teks mokytis valdyti gyvatėlę klavišų paspaudimams.

Taip, Nokia 3310 išmesta iš 2 aukšto išlaksto dalimis, bet atgal sudėjus veikia. Patvarumas yra gerai, kaip ir ilgas baterijos veikimas. Tai telefonas, kuris yra skirtas žmonėms, kuriems reikia paskambinti kartą per dieną ir perskaityti 3 žinutes.

Kodėl Nokia 3310 – toks sėkmingas kompanijos sprendimas

Pripažinkime, išmaniųjų telefonų rinka jau stagnuoja. Nepasirodo nieko originalaus. Kas pusmetį kepamos naujos tų pačių modelių versijos, kurių net išoriškai gamintojai nebesivargina atnaujinti – įdeda galingesnį procesorių, atnaujina Android operacinę sistemą ir štai tau – nauja versija, brangesnė už senąją 200 eurų – pirkite.

Nokia 3310 į tokią „pižonišką“ rinką įšoko, kaip indėnas su lazeriniu šautuvu į Eurotraukinį, skriejantį 250 km/h greičiu. Tai buvo visai netikėta ir originalu – senas modelis grįžta. Kodėl Lenovo neišleidžia atnaujinto Motorola StarTAC atlenkiamo telefono, kuris karaliavo iki pasirodant senajam Nokia3310 modeliui nuo 1996-jų metų?

Sony irgi galėtų atnaujinti senąjį Ericsson GF768 modelį, kuris buvo populiarus 1998 metais. Tai buvo rinkodaros žingsnis, kurio tikslas – atkreipti dėmesį į kompanijos kuriamus produktus.

Šiandien naujienose – Nokia 3 išmanusis telefonas atnaujina Android versiją iki 7.1. Taip pat Nokia 5 irgi dirba su savo patobulinimais, visi laukia Nokia 8 modelio, kuris išvers visus iš koto. Nokia 3310 yra iš visai kitos kategorijos, tačiau naujienos apie jį pritraukia žmonių dėmesį.

Ar sutapimas, kad šis atnaujintas modelis iššluojamas iš lentynų per kelias valandas nuo pasirodymo pradžios? Ne, tai apgalvotas rinkodaros triukas – telefonus tiekti mažomis partijomis, kad žmonės jų lauktų ir norėtų, o nusipirkę… padėtų į stalčių.

Nokia bosai visai neseniai pristatydami naujausius pigius modelius už 18 eurų pasakė labai teisingą dalyką. Pasaulyje yra dar 4 milijardai žmonių, nesinaudojančių mobiliaisiais telefonais ir mobiliuoju ryšiu. Jie greičiausiai pradės naudotis nuo paprasto telefono, o ne 1000 eurų kainuojančio naujausio iPhone gaminio.

Dėl to jiems dar yra kur tobulėti ir gaminti pigius, bet patvarius telefonus. Taip jie užkariaus dalį Afrikos ir Azijos rinkų.

Bet rankų sudėję jie nelaiko – lygiagrečiai kuria ir išmaniuosius telefonus daugiau nei 50 eurų už telefoną galintiems išleisti žmonėms. Tai jų sugrįžimo į pasaulinę areną planas.

Tai didžiausias pasiekimas 2017 metais, nes išmanieji telefonai tokios sėkmės Nokia prekės ženklui vargu, ar kada atneš.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: SkaitykIT
SkaitykIT
(39)
(9)
(30)

Komentarai (4)