Dėvima elektronika, kuri nebijo nei dulkių, nei vandens: 8 išmanios apyrankės ir laikrodžiai atitinkantys IP68 standartą  ()

Jei jau renkatės dėvimą elektroniką, kurią naudosite ne tik namuose, bet ir lauke, pirmiausia atkreipkite dėmesį į tą, kuri maksimaliai atspari aplinkos poveikiui. Juk kam reikalingas laikrodis, kurį galima sugadinti plaunantis rankas? Kokia išmani yra apyrankė, jei ją nugali upės vanduo? Šiame straipsnyje vardiname 8 išmaniuosius laikrodžius ir apyrankes, kurie nebijo nei dulkių, nei vandens.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-08-23 Dėvima elektronika, kuri nebijo nei dulkių, nei vandens: 8 išmanios apyrankės ir laikrodžiai atitinkantys IP68 standartą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visiškai nuo kietųjų dalelių ir vandens apsaugoti prietaisai žymimi IP68 ženklu. Apie IP standartą kalbėjome kitame straipsnyje. Šįkart pažvelkime į 8 dėvimos elektronikos prietaisus, kuriems nebaisus nei vanduo, nei dulkės ir visi jie giriasi, kad turi aukščiausią - IP68 apsaugos lygį.

Prietaisai šiame strapsnyje suskirstyti į dvi grupes - išmanąsias apyrankes ir išmaniuosius laikrodžius. Jeigu pasimetėte, kuo jie skiriasi ir kurį geriau rinktis, paskaitykite apie pagrindinius jų panašumus ir skirtumus. 

Trumpai priminsime, jog išmaniosios apyrankės buvo sukurtos žmonėms, kurie nori sekti savo kūno būsenas, fizinį aktyvumą, stebėti miegą ir nenori perteklinių funkcijų. Išmanieji laikrodžiai buvo išrasti kur kas vėliau nei apyrankės - jie dažniausiai turi visas apyrankių funkcijas, o papildomai pasižymi ne tik kur kas didesniu ekranu, bet ir komunikacijų galimybėmis: gali jungtis prie socialinių tinklų, gauti elektroninius laiškus, jais net galima kalbėti telefonu.

Žinoma, kuo daugiau funkcijų, tuo didesnė kaina. Tačiau yra ir visai pigių išmaniųjų laikrodžių, tik jų funkcionalumas nėra labai aukštas. Visgi, laikrodis - didesnis daiktas nei apyrankė ir jei norite tiesiog savo kūno stebėjimo duomenų, kur kas patogiau apyrankė - jos net nepajusite nakties miego metu, kai laikrodis jau gali trukdyti ir būti nepatogus. 

Išmaniosios apyrankės

„Diggro DFit“

Tai - išmanioji apyrankė, turinti itin ryškų OLED ekraną. Kaip ir kiti panašūs įrenginiai, ji rodo laiką, datą, nueitus žingsnius, atstumą, sudegintas kalorijas, širdies ritmą ir taip toliau.

„Diggro DFit“ stebi ir jūsų miegą bei atlieka žadintuvo funkcijas. Visa informacija patogiai pateikiama programėlėje, tačiau ir pati apyrankė savo ryškiame OLED ekrane rodo tikrai nemažai - netgi perspėja, kai kas nors skambina ar gaunate žinutę. Dizainas gana paprastas, tačiau kartu ir modernus. Galima rinktis iš juodos ir baltos spalvų. „Diggro DFit“ šiuo metu kainuoja vos daugiau nei 19 eurų.

DF23

DF23 yra labai panaši apyrankė į „Diggro DFit“ - ji atlieka visas tas pačias funkcijas (išskyrus tai, kad matuoja ir bėgimo greitį). Ekrano apšvietimas įsijungs vos pakėlus ranką į horizontalią padėtį, o ir pats apyrankės dizainas yra paprastas ir modernus. Iš esmės, galima sakyti, kad taip atrodančias apyrankes turėsite rinktis pagal išvaizdą - kad ir kaip paviršutiniškai tai skambėtų, daugelis išmaniųjų apyrankių šioje kainos kategorijoje yra labai panašios.

DF23 šiuo metu kainuoja €23,54, galima rinktis iš juodos ar baltos spalvos.

S908

S908 jau yra kur kas rimtesnė apyrankė, kuri turi gravitacijos jutiklį, GPS siųstuvą, didesnį ekraną bei fiksuoja kur kas daugiau duomenų. Ši apyrankė pravers ne tik bėgiojant ar einant, bet ir plaukiant ar kopinėjant po kalnus. Ji fiksuoja aukštį virš jūros lygio, kilimo greitį, širdies ritmą, mankštos laiką ir kitus svarbius parametrus.

Kitaip tariant, S908 yra skirta tiems žmonėms, kurie niekada nesėdi vietoje ir noriai peržengia savo komforto zonos ribas, kad patirtų ekstremalių nuotykių. Todėl ir baterija nesunkiai pakelia kelias darbo dienas. S908 kainuoja kiek daugiau nei 33 eurus. Tai - tikrai aukštos klasės išmanioji apyrankė, puikiai vertinama pirkėjų.

NO.1 F4

Tai - visiškai naujas produktas rinkoje, kuris, šalia visų kitų įprastų funkcijų, jus perspės ir apie socialinių tinklų pranešimus, išmatuos UV spindulius aplinkoje, degonies lygį kraujyje, kraujo spaudimą, veiks kaip nuotolinis valdymo pultas jūsų išmaniojo telefono kamerai ir kur kas daugiau. Jau vien dėl to, kad NO.1 F4 yra naujas prietaisas, jis turi visas funkcijas, kurios šį įrenginį patalpina kažkur tarp išmaniosios apyrankės ir laikrodžio.

Aišku, vienas iš didesnių minusų - laukimas. Išankstiniai pardavimai baigiasi rugpjūčio 30 dieną, todėl tikėtina, kad pristatymo teks palaukti. Visgi, NO.1 F4 pasižymi labai patrauklia kaina, siekiančia vos €19,56. Gerai ir tai, kad galima rinktis iš keturių spalvų.

Išmanieji laikrodžiai su IP68

NO.1 F3

Tai - to paties gamintojo, kaip ir prieš tai paminėtos apyrankės, produktas. NO.1 F3 yra išmanusis laikrodis su paprastu ekranu. Jis atliks visas išmaniosios apyrankės funkcijas, bet kartu ir pateiks socialinių tinklų, elektroninio pašto ir telefono pranešimus. Tai - labai paprastas išmanusis laikrodis, labiausiai nuo išmaniosios apyrankės besiskiriantis savo išvaizda.

NO.1 F3 turi daugiau mygtukų nei įprasta išmanioji apyrankė ir apvaų korpusą. Jį valdyti labai patogu, tačiau skaityti elektroninių laiškų jo ekrane vis tiek negalėsite. Tai - laikrodis aktyviems žmonėms, o IP68 reitingas leis su šiuo laikrodžiu ir plaukioti. NO.1 F3 kainuoja vos daugiau nei 16 eurų, galima rinktis iš keturių spalvų kombinacijų.

F69

F69 yra kiek kitokio dizaino išmanusis laikrodis. Įdomu tai, kad jis padeda sportuojant ir vandenyje - tam ir reikalingas atitikimas IP68 standartui. Šis laikrodis atpažįsta plaukimo stilių, skaičiuoja nuplauktą atstumą ir treniruotės laiką. Širdies ritmas matuojamas ir pateikiamas dviem būdais - įprastu, poilsio laiku ir sportuojant. Taip aiškiau suvoksite, koks širdies ritmas turi būti konkrečiu laiku. Galima net nustatyti tikslą, kokį širdies ritmą norite palaikyti.

F69 ekranas puikiai matomas ir ryškioje saulės šviesoje, todėl šis laikrodis idealiai tinka ir nuolat lauke laiką leidžiantiems žmonėms. F69 kainuoja €32,36. Tai - labai populiarus laikrodis, Gearbest.com portale vertinamas net 4,7 žvaigždutėmis iš 5.

„KingWear GV68“

„KingWear GV68“ - aukštos klasės išmanusis laikrodis su kvadratiniu TFT ekranu, dengtu grūdintu, nesibraižančiu stiklu ir keičiama apyranke. Šis laikrodis gali viską, ką ir kiti, tačiau jis taip pat padės surasti nežinia kur padėtą telefoną, per atstumą valdyti jo kamerą ir muziką, primins ne tik, kada laikas pajudėti, bet ir kada reikėtų išgerti daugiau vandens.

Apskritai, „KingWear GV68“ yra labai kokybiškai pagamintas ir moderniai atrodantis išmanusis laikrodis, kuris labai daug informacijos pateiks tiesiog savo ekrane (ne tik išmaniojo telefono programėlėje). „KingWear GV68“ šiuo metu kainuoja vos daugiau nei 45 eurus, galima rinktis iš 3 apyrankės spalvų.

„Huawei honor zero“

Tai - garsaus gamintojo kūrinys, todėl ir brangiausias šiame sąraše. Visų pirma pastebėsite, kad jis pasižymi klasikiniu dizainu, kuris į akis per daug nekrenta. Jo korpusas - labai minimalistinis, pagamintas iš stipraus nerūdijančio plieno ir yra labai plonas. „Huawei honor zero“ neturi jokių mygtukų ir yra valdomas tik lengvu prisilietimu. Jei kas nors skambins, ekrane matysite ir jo vardą, tačiau šis laikrodis savo funkcionalumu labai neišsiskiria.

„Huawei honor zero“ yra aksesuaras daug dirbantiems žmonėms, kuriems svarbu herai atrodytų. Aišku, ir garsaus gamintojo garantuojamos kokybės negalima nuvertinti. „Huawei honor zero“ šiuo metu kainuoja  €54,42.

Visi šie įrenginiai atitinka IP68 standartą. Vadinasi, juos visada galite turėti su savimi, nesibaimindami, kad jie sušlaps ir suges. Su jais galite būti ramūs ir labai dulkėtoje aplinkoje, ir plaukiodami ežere. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(5)
(2)

Komentarai ()