6 istoriniai telefonai su keistomis bevertėmis funkcijomis (Video)  ()

Kartais išmaniųjų telefonų gamintojai nusprendžia eksperimentuoti. Kartais jų eksperimentai aplenkia ateitį ir įgauna prasmės tik vėlesniuose modeliuose. Tačiau kai kuriais atvejais jie taip ir lieka bereikšmiais eksperimentais ar dizainerių ir inžinierių užgaidų pavyzdžiais. „PhoneArena“ atrinko septynis ryškiausius „nenaudingumo“ pavyzdžius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kyocera Echo

Jeigu sukuriate telefoną su dviem ekranais, tai jis taps visiškai beverčiu. Išmanusis telefonas – tai ne kompiuteris. Dirbti su dviem ekranais visiškai ne taip patogu, kaip gali atrodyti.

Sony Ericsson Xperia Play

„Sony“ bendrovė puikiai pasirodė žaidimų kompiuterių gamintojų rinkoje. Tai yra, bendrovė turi ir labai sėkmingų nešiojamų žaidimų konsolių produktų. O štai „žaidimų išmanusis telefonas“ vargu ar gali būti tituluojamas sėkmingu. Ypač kada šiame išmaniajame nėra galimybių žaisti gerus žaidimus valdiklio pagalba, kuris pasirodė esantis ne pats patogiausias.

LG G Flex

Išmanųjį telefoną galima išlenkti, paverčiant jį panašiu į bananą. Problema yra ta, kad žmonėms taip lenktas ekranas neatrodo kaip nors naudingas.

Motorola Mpx

Šio įrenginio pardavimai buvo atšaukti išsyk po išleidimo. O iš tiesų įrenginiui, kuris gebėjo atsilenkti į kelias puses, turėjo ir įprastą, ir QWERTY klaviatūrą bei valdymui skirtą pieštuką, raudona šviesa turėjo būti uždegta dar idėjų gamybos proceso metu.

Motorola Mpx lankstėsi maždaug taip

Nokia 3250

„Nokia“ pasižymėjo savo drąsiais eksperimentais ir neįprastais išmaniaisiais. Modelio 3250 pardavimų negalėtum pavadinti tragiškais, tačiau pagrindinė telefono savybė buvo visiškai bereikalinga. Besisukanti apatinė dalis leisdavo įjungti kamerą, kuri buvo joje ir įrengta, arba pasukti į vartotoją grotuvą valdančius mygtukus. Sunku ir sugalvoti ką nors labiau nenaudojamo, tačiau „Nokia“ tai pavyko.

Nokia 7280

Jeigu sukurtume lūpdažio formos telefoną, tai būtų „Nokia 7280“. Dėl to tektų atsisakyti nuo klaviatūros. Apie jutiklinius ekranus dar nėjo ir kalba. Tai buvo apvalus valdiklis, kurį sukiojant galima buvo pasirinkti įvairias funkcijas ant mažyčio ekranėlio. Rodos, neilgai trukus visiškai bankrutavusi „Nokia“, gamindama panašaus pobūdžio telefonus, taip ir neįžvelgė pasaulį netrukus apimsiančios „messengerių“ manijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(15)
(9)
(6)

Komentarai ()