P. Korėjos keturi karo lėktuvai F-15K palei pat Š. Korėjos sieną numetė milžiniškas daugiafuncines bombas (Video)  ()

Pietų Korėjos karinės oro pajėgos numetė aštuonias dideles bombas prie sienos su Šiaurės Korėja, kuri anksčiau antradienį paleido balistinę raketą, praskriejusią virš Japonijos. Vietos žiniasklaida rašo, kad Seulas taip norėjo pademonstruoti jėgą, skelbia „The Independent“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Numesti sprogmenis įsakė prezidentas Moon Jae-inas, o misiją įvykdė keturi karo lėktuvai F-15K.

Taip Kim Jong Uno Šiaurės Korėjai esą buvo parodyta, kaip į bet kokią ataką atsakytų pietiečiai.

Šiaurės Korėja antradienį paleido balistinę raketą, kuri praskriejo virš Japonijos. Šis itin provokuojantis žingsnis sukėlė nerimą visame pasaulyje. Tokijas piktai pareiškė, kad tai yra „beprecedentė, rimta ir sunki grėsmė“.

Atsakydama į tai P. Korėja pasienyje numetė daugiafunkcinės bombos MK-84, kurių kiekviena sveria 900 kg ir išmuša 11 metrų žemės. Kariškiai Seule paskelbė, kad visos aštuonios bombos sunaikino taikinį.

Pchenjanas raketą paleido tokiu metu, kai vyksta bendros Pietų Korėjos ir JAV karinės pratybos.

Praeitą mėnesį Pchenjanas sėkmingai išbandė dvi tarpžemynines balistines raketas (ICBM).

Šie bandymai pademonstravo, kad Šiaurės Korėja tikriausiai pirmąkart įgijo ginklų, galinčių pasiekti Jungtinių Valstijų žemyninę dalį, ir smarkiai padidino įtampą regione.

Tąsyk JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė apokalipsinį perspėjimą nukreipti prieš Šiaurės Korėją „ugnį ir įniršį“.

Jis sakė, kad Vašingtono ginklai yra „parengti ir užtaisyti“, bet Pchenjanas grasino paleisti kelias raketas virš Japonijos teritorijos link Ramiojo vandenyno salos Guamo, kur įsikūrusios svarbios JAV karinės bazės.

Dabar D. Trumpas perspėjo, kad tebėra svarstomos „visos galimybės“ atsakyti į Šiaurės Korėjos veiksmus, įskaitant naujausią balistinės raketos skrydį virš Japonijos.

„Grėsmę keliantys ir destabilizuojantys veiksmai tik padidins Šiaurės Korėjos režimo izoliaciją regione ir tarp visų pasaulio valstybių, – sakoma Baltųjų rūmų pranešime. – Visos galimybės svarstomos.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(19)
(2)
(17)

Komentarai ()