Kokių šedevrų sulauksime parodoje IFA: naujienų turės visi didieji gamintojai  ()

Kasmetinė Europos technologijų paroda IFA jau visai netrukus atvers savo vartus Berlyne. Tai – tradicinis renginys, dažniausiai sutampantis su mokslo metų pradžia ir atskleidžiantis technologijų kūrėjų ambicijas, siejamas su šventinio laikotarpio pirkimo karštine, tad natūralu, kad Berlyne galima tikėtis daugybės svarbių naujovių anonsų, rašo „The Verge“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-09-01 Kokių šedevrų sulauksime parodoje IFA: naujienų turės visi didieji gamintojai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio leidinio žurnalistai iš įvairių nutekėjusios informacijos nuotrupų surinko svarbiausias naujoves, kurių pirmo oficialaus pasirodymo galime tikėtis IFA paviljonuose.

„Samsung“

Pietų Korėjos įmonė praėjusią savaitę jau pristatė savo „Galaxy Note 8“ planšetofoną, tad vargu ar galima tikėtis kokių nors naujų „Samsung“ išmaniųjų telefonų – bent jau tikrai ne iš „Galaxy Note“ ar „Galaxy S“ serijų.

Tačiau labai tikėtina, kad „Samsung“ Vokietijoje pristatys atnaujintą savo išmaniųjų laikrodžių asortimentą.

„Gear Fit 2 Pro“ pristatymo buvo tikimasi jau praėjusią savaitę, kartu su „Note 8“ pristatymu, todėl tai yra turbūt realiausias lūkestis (be to, į internetą nutekėjo pakankamai nemažai detalių apie šį išmanųjį laikrodį).

Aparatas turėtų pakeisti dabartinį „Gear Fit 2“ ir, panašu, galės stebėti ir naudotojo plaukimo aktyvumą.

Taip pat tikimasi, kad bus pristatytas laikrodis „Gear Sport“, priskirtinas „Gear S“ įrenginių linijai.

Kol kas apie pastarąjį žinoma labai nedaug, tačiau tikimasi, kad jo funkcijos bus labiau sutelktos į sveikatos gerinimą.

„Asus“

Liepą bendrovė „Asus“ pristatė savo naują „ZenFone“ išmanųjį telefoną su naujausia „Google Tango“ papildytosios realybės platforma, rugpjūtį dienos šviesą išvydo dar keturi nauji „ZenFone“, todėl ir šio gamintojo naujų išmaniųjų telefonų Berlyne tikriausiai nebus pristatyta.

Tačiau „Asus“ daugybę žurnalistų sutraukiančiu renginiu paprastai pasinaudoja kaip platforma pristatyti savo naujausius išmaniuosius laikrodžius, tad ir šie metai gali būti ne išimtis – panašu, kad turėtume išvysti „ZenWatch 3“ įpėdinį.

Ypatingą dėmesį į „Asus“ naujoves turėtų atkreipti kompiuterinių žaidimų mėgėjai – Taivano bendrovė turėtų papildyti ir „Republic of Gamers“ (ROG) techninės įrangos linijas.

Be to, „Asus“ jau ankstesniais metais įrodė, kad turi gebėjimų nustebinti pasaulį ir pasiūlyti ką nors visiškai neregėto, tad ir šiais metais galima laukti staigmenų.

„Motorola“

Tikimasi, kad šis kultinis mobiliųjų telefonų pasaulio prekės vardas, išgyvenęs nemažai finansinių sunkumų ir galų gale atitekęs Kinijos įmonei „Lenovo“, Berlyne sužibės ant naujo X4 išmaniojo telefono su dviguba kamera, išlenktu ekranu ir „Qualcomm Snapdragon 630“ platforma.

Tai turėtų būti vienu žingsniu už Z liniją („Motorola“ flagmanus) žemiau esantis įrenginys.

„Sony“

Prognozuojama, kad Berlyne „Sony“ pristatys du naujus išmaniuosius telefonus - „Xperia XZ1“ ir „XZ1 Compact“.

Nutekėjusi informacija leidžia spėti, kad „Sony“ liks prie tradicinio kampuoti telefonų dizaino.

Tikimasi, kad didesnysis telefonas bus su 5,2 colių įstrižainės ekranu, „Snapdragon 835“ procesoriais, 19 MP raiškos kamera.

Panašu, kad Japonijos įmonė neketina pasiduoti pasaulinių technologijų madų tendencijoms – kameros dvigubinimui ir ekrano rėmelių naikinimui.

LG

Kita svarbi Pietų Korėjos įmonė Berlyne pristatys telefoną V30.

Į internetą nutekėjo daugybė informacijos apie šį įrenginį – ji leidžia susidaryti įspūdį, kad tai bus tikrai solidus pernykščio V20 įpėdinis.

Gandai byloja, kad jame bus 6 colių įstrižainės berėmis OLED technologijos ekranas, dviguba kamera, nugarėlėje įtaisytas pirštų atspaudų skaitytuvas, be to, turėtų grįžti ir „LG Quad DAC“ garso konvertavimo sistema.

„Lenovo“

Kinų „Lenovo“ turi tradiciją: Berlyne pristatyti „Yoga“ kompiuterių linijos atnaujinimus. Ir panašu, kad geros tradicijos atsisakyti neketinama.

Praėjusiais metais pristatytas „Yoga 910“ su siaurais ekrano rėmeliais buvo patrauklus, tačiau nublanko prieš „Dell“ naujausią pasiūlymą su dar plonesniais rėmeliais.

Yra pakankamai daug pagrindo, kad šią savaitę bus pristatytas „Yoga 910“ įpėdinis, skirtas konkuruoti su atnaujinta „Dell XPS 13“ kompiuterių linija – tikėtina, kad kinai į savo kompiuterius jau montuos ir 8 kartos „Intel“ procesorius.

Be to, turėtų būti pristatyti ir keli vidutinio lygio nešiojamieji „Lenovo“ kompiuteriai.

„Microsoft“

Paprastai ši JAV bendrovė, dominuojanti operacinių sistemų rinkoje, Berlyne per daug nesiafišuoja, tačiau šie metai gali būti šiek tiek kitokie. „Microsoft“ Berlyne ketina pristatyti „Windows Mixed Reality“ šalmų liniją, kurios gamyba užsiėmė skirtingi įmonės partneriai - „Dell“, „Lenovo“, HP ir kiti.

Antra sritis, kurioje galima tikėtis „Microsoft“ pareiškimų – tai kompiuteriai su naujausiais „Intel“ procesoriais. Be to, laukiama ir „Microsoft“ bei „Qualcomm“ žinių apie planus, susijusius su ARM architektūros nešiojamaisiais kompiuteriais. Juos gamina „Asus“, HP ir „Lenovo“.

Kiti gamintojai

Berlyno paroda IFA yra ir buitinės technikos gamintojų pamėgta naujovių pristatymo vieta.

Nors paprastai virtuvinė, švaros priežiūros ir svetainių technika akį traukia mažiau nei kompiuteriai ir telefonai, šiemet Berlyne turėtų sužibėti gausybė naujų televizorių, palaikančių 4K ir HDR technologijas.

Populiarėja ir nauja „tikrai belaidžių“ ausinių mada, todėl šioje srityje galima tikėtis nemažo naujienų kiekio. Žinoma, bus ir kitokių „smulkmenų“, iš kurių kai kurios gali būti išties revoliucinės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: