Nešiojamas kompiuteris žaidimams – į ką atkreipti dėmesį renkantis?  ()

Dėl galimybės naudotis nešiojamu kompiuteriu bet kurioje patogioje vietoje, šie įrenginiai įgyja pranašumą lyginant su stacionariais prietaisais ir dėl šios priežasties dažnai pasirenkami tiek darbui, tiek laisvalaikiui. Šie įrenginiai siūlo gausybę įvairių funkcijų ir skiriasi savo techniniais parametrais – į kuriuos iš jų reikėtų atkreipti dėmesį renkantis nešiojamąjį kompiuterį žaidimams?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiekvienas žaidimų mėgėjas galėtų patvirtinti, jog vienas iš svarbiausių dalykų šiuo atveju yra nešiojamojo kompiuterio greitis.

Tad jeigu ieškote įrenginio, kuris skirtas itin kokybiškiems žaidimams, turėtumėte atkreipti dėmesį į kompiuterius, kurie turi ypač galingą procesorių.

Tuomet, kai norisi maksimalios galios, rekomenduojama rinktis INTEL CORE i7 procesorius, kurie išsiskiria itin aukšta kokybe ir yra tinkami ne tik pramogoms, bet ir įvairiems darbams atlikti.

Ieškantiems šiek tiek paprastesnių variantų, kurie taip pat yra pritaikyti žaidimams, turėtų tikti ir INTEL CORE i5 procesoriai, tuo tarpu tais atvejais, kai žaidžiami patys paprasčiausi žaidimai ar kompiuteris yra reikalingas tik kasdieniam naudojimui, užteks ir INTEL CORE i3 procesoriaus.

Vis dėlto, žaidimo kokybė priklausys ne tik nuo procesoriaus, bet ir nuo vaizdo, kurį matysime nešiojamojo kompiuterio ekrane.

Tokiais atvejais dažniausiai pasirenkami nešiojami kompiuteriai su didesnėmis įstrižainėmis, tačiau jeigu šį įrenginį tenka nešiotis su savimi, norėsis mažesnio ir kompaktiškesnio varianto.

Tuomet svarbu atkreipti dėmesį į kompiuterio vaizdo plokštę ir raišką, kadangi nuo šių parametrų priklausys ir vaizdo kokybė.

Gausus nešiojamųjų kompiuterių žaidimams su skirtingomis vaizdo plokštėmis pasirinkimas yra siūlomas Pigu.lt elektroninėje parduotuvėje – šiuo atveju svarbu žinoti, jog kuo didesnė bus ekrano raiška ir vaizdo plokštės atminties talpa, tuo sklandžiau pavyks ekrane stebėti kokybišką vaizdą ir tokiu būdu maksimaliai susikoncentruoti į žaidimą.

Galiausiai rekomenduojama atkreipti dėmesį ir nešiojamojo kompiuterio operatyviosios atminties (RAM) dydį, kadangi nuo šis parametras lemia įrenginio greitį ir našumą.

Žaidžiant kompiuterinius žaidimus, kurie pasižymi itin profesionalia grafika, automatiškai reikės ir didesnio atminties dydžio – optimalu, kai nešiojamasis kompiuteris žaidimams turi yra ne mažiau kaip 6 GB RAM atmintį, tačiau ieškantiems itin efektyvių įrenginių, šiuo metu siūlomi ir 24 ar net 32 GB RAM atminties nešiojamieji kompiuteriai.

Tiek užkietėjusiems žaidėjams, tiek tiems, kurie žaidimai yra tiesiog smagi pramoga, tikrai nesudėtinga atrasti tinkamiausią nešiojamąjį kompiuterį – šiuo atveju svarbu įvertinti savo žaidimų įpročius ir apsispręsti, kiek esate linkę investuoti į šią prekę.

Platų nešiojamų kompiuterių žaidimams asortimentą rasite internetinėje parduotuvėje pigu.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai ()