Nauja atmintinė vairuotojams: net ir elektriniam paspirtukui Lietuvoje reikia vairuotojo pažymėjimo, draudimo ir techninės apžiūros

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2017-09-04 12:27
Arba užteks teisingo popieriuko su kinietiškais hieroglifais ir PMPO tipo kilowatais (šįkart mažesniais nei yra), ir net nebūtinai iš Kinijos. Bo procedūros kaip patikrinti nebus. O ir susirinkti gali pats.
FtBall 2017-09-04 12:30
Mano elektrinio paspirtuko max greitis - 25km/h, tuo tarpu su paprastu dviračiu tikrai nesunkiai lygiam kelyje galima palaikyt 40km/h greitį. Ir tai tokiu greičiu važiuojant ne kojų jėgos trūksta, o žvaigždžių. Manau, kad su kokybišku plentiniu dviračiu laisvai galima važiuot ir 60km/h lygiam kelyje. Tai kodėl visgi paspirtukui su 25+km/h greičiu reikia registravimo, o dviračiui - ne?
amas 2017-09-04 12:37
Neskaičiau straipsnio. Bet viską reglamentuot ir sutvarkyti skubiai reikia. Jau žinau porą žmonių rimtai nukentėjusių nuo elektrinių dviračių. Tiesiog suknežinti kojos kaulai. Taip, ribojimū reikia ir kuo skubiau. Ypač galios, greičio ir butinai svorio. Juk jei atrodo kaip fviratis, o greitį gali išvystiti didesnį ne mopedas... O pezejimai, kad kažko ten negalima nustatyti, ar kad kinietis pagamino, ar pats susirinkai, tai jau viskas tvarkoj. Tai gal man dabar pradėt šaudyt savadarbiu šautuvu į visas puses.
Arns 2017-09-04 12:47
Pagalvokim, galbūt akceleracija? Net sportiniam dviračiui reik laiko įsibėgėti, kai variklio apsukos tiesiog kartais sumažina reikalingą atstumą. Galbūt su dviračiu eilinis vaikas niekaip nepajėgtu net trasoje išvystyti tokio greičio, o ant elektrinio tereik spustelėti ir jau skrendi. Galų gale viskam turi būti vieta ir laikas. Jei išbėgsi į lenktynių trasą ir tave partrenks, būsi kaltas tu. Bet kai promenadoj kažkas surengia lenktynes...
kestutisz 2017-09-04 13:44
Žinau nemažai žmonių kurie susilaužė kojas/rankas be jokių ratų pagalbos, ką jau ten šiaip eiliniais dviračiais. Dalinti leidimus nueiti į darbą/parduotuvę? O dėl kW nustatymo tai naivus arba apsimetii - žmonės sugeba automobilio variklį pasikeisti, bet neteko girdėt kad kas būtų užkliuvęs, ne sporto varžybos kad prieš kiekvieną startą parametrus sutikrintų. O čia kelis šimtus gramus sveriantis varikliukas prisukamas keliais varžtukais, kur +-1kW tai čia bus paklaidos ribose ir gal išvis net tie patys varikliukai, gal net ne varikliukuose visa esmė, o ribotuve - ar tai software, ar tai kokie prastesni kontroleriai/batareikos sudėti. Pvz koks nors elekrtiniam longboard'ui skirtas varikliukas jau bus pagal poperius 2.5kW! http://diyelectricskateboard.com/diy-el ... 355-190kv/ o juos dar būna susideda du. Registruot?
immortallt 2017-09-04 13:45
FtBall, na dar yra toks dalykas, kad ir plentinukas bei toks greitis prieinamas tiems, kas linkę investuoti į dviratį. Tuo tarpu, paspirtukus tėveliai perka net nesukdami galvos, gi paspirtukas. Bet taip, dėl greičių apribojimo aš sutinku, kad nesąmonė. Ir iš viso su tais paspirtukais durnai. Ant šaligatvių jiems ne vieta, bet dviračių takuose, jei tai nemotorizuoti, tai tikrai ne vieta. Elementariai dauguma trūksta smegenų.
amas 2017-09-04 15:16
Tai patikrins tada, kai užmuši kokį vaiką parke, ar paliksi invalidu, kas daug realiau. Jei šaudysiu savadarbiu šautuvu užsidaręs rūsyje irgi niekas nepatikrins ir niekam neužklius, bet jei perlangą kepsiu praeivius manau kamnors užklius. Sakykim kokiu elektromagnetiniu, gi tik šratukais šaudo, ar pneaumatiniu, juk legalus. Tai nereikia čia šūdo malt. Tiesiog reik kažkokių ribų gyvenant ne džiunglėse, o džiunglėse nors ir kanibalu gali būt.
FtBall 2017-09-04 15:53
Apribojam paspirtukus, nes kažkoks turistas palankoje sako "Palaikyk mano alų ir žiūrėk". Apribojam greitį automobiliams, nes irgi kažkas iš Gariūnų nusipirko padangas ir jam sprogo važiuojant 50km/h greičiu. Buvo tokia tragikomiška situacija. Nepilnametis, su vogtu motoroleriu iš šalutinio kelio įvažiavo į pagrindinį ir jį nutrenkė. Dabar vietoj trikampio ten pastatė Stop. Nes.. su vogtom transporto priemonėm labai svarbūs yra kelio ženklai. Kodėl draudžiama dviračiu važiuoti per pėsčiųjų perėjas? Manau todėl, kad kažkas iš už kampo, niekur nežiūrėjęs staigiai įšoko. Atrodo, kad kitas žingsnis - kai savižudis nušoks nuo tilto, tai bus uždrausta vaikščioti tiltais.
Arns 2017-09-04 17:16
Kokia kultūra, tokie ir įstatymai. jei nėra ženklo stop arba jei yra ir už tai nebaudžia, tad visi ignoruoja, turime krūvas avarijų. Žinau ne vieną vietą kur po skaudžių avarijų atsirado Stop ženklai. Nuo jų atsiradimo jau keli metai nė vienos avarijos. kai seniau į metus bent po vieną žuvusį. Ir tik dėl ženklo bei karts nuo karto po medžiu ties sankryža užsukančių pasėdėt policininkų dėka. Visi tvarkingai stoja. Palaukia savo eilės judėti. Be jokių bandymų prašokt "nes spėsiu".
mobilunkas 2017-09-04 22:27
o as zinau pora dviratininku kurie nukentejo nuo dazyto zaliai kelio laisves alejoje, nes dazytas betonas ir akmuo labai slidus pasidaro jei slapia, na ir kodel sito nereglamentuoja? nes dar nieks neuzsimuse? manau kad dazytas grindinys daug pavojingiau nei kilovato galios paspirtukas
Evil Goku 2017-09-04 23:08
Reglamentuoti elektrines transporto priemones reikėjo. Aišku, kaip visada tai padaryta pilnai visko neapgalvojus ir per griežtai. (Kažin kokia situacija su segwėjais?) Tačiau tikrai nereikia laukti, kol visi pradės trankyti ir daužytis. Geriausiai kai nelaimėms yra užkertamas kelias iš anskto, bet siaurai mastančiam tai sunku suvokti. Turbūt tavo nuomonė žmonėms, kurie priima sprendimus nėra įdomi.
amas 2017-09-04 23:52
Tai aišku, kad už tą slidų grindinį kažkas turėtu atsakyti. Anglijoj tiesiog paslydęs gatvėj gali kompensacijos reikalaut ir gausi greičiausiai. Nor ten kaikur perlenkta lazda, bet užtai viskas kas slidu apklijuota tikriausiai epoksidke su žvyru ar kažkuo panašiai, nei vieno šaligatvio ar jį kertančio kelio be nužminto bortelio, betkuria kryptim judat. Tikrai nei vieno. Tai Lietuvoj bandant stumti vaikišką vežimėlį būna kaipreikiam šokas, kai šaligatvis pasibaigia kokių 20 cm bortu. Arba koks "Kaunas tvarkosi" ir eikot jūs vosi nafik, kad ir medžių viršūnėm
Evil Goku 2017-09-04 23:58
Na dar kai kelius užmiestyje tvarko, pastato šviesoforą, kuris abiem prieš leisdamas viena kryptim eismą, 10min abiems rodo raudoną, ir nesvarbu, kad vienije pusėje laukia dvi mašinos, o kitoje beveik šimtas, vis tiek reguliuos vienodai. Dar pamenu buvo apvažiavimas žvyrkeliu padarytas, tai sankirta tarp kelių (naujai išpilto ir seni asfalto) buvo sprindžio aukščio skardis. Bet reikia tikėtis, kad reikalai greitai gerės.