Kodėl dauguma PIN kodų yra sudaryti iš 4 skaitmenų?  ()

Šiais skaitmeniniais laikais mums reikia prisiminti galybes slaptažodžių ir kodų – ir vienas pagrindinių kodų yra PIN kodas, kuris būtinas norint paimti pinigus iš bankomato, atrakinti SIM kortelę ar atlikti kitas operacijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau šis kodas nėra ilgas ir jį atsiminti ne taip jau sunku. Bet ar niekada nesusimąstėte, kodėl jį sudaro 4 skaitmenys? Bankomatą – kur visų pirma atsirado PIN – sukūrė Johnas Adrianas Sheperd-Barronas. Išradėjas taip pat sugalvojo PIN kodo idėją.

Tuo metu jau egzistavo bankomato protėvis – automatinė pinigų skolinimo mašina. Kurdamas bankomatą, J.A. Sheperd-Barronas norėjo kreditinę kortelę apsaugoti PIN kodu, sudarytu iš 6 skaitmenų – ilgesniu kodu jis norėjo apsaugo vartotojus.

Vis dėl to, sakoma, kad jo žmona Caroline tam paprieštaravo, kadangi ji tvirtino nesugebėsianti prisiminti tokio ilgo kodo, todėl manė, kad to nesugebės ir pakankamai daug kitų žmonių. Tiesa, šiais laikais jau nemažai bankų savo vartotojų banko korteles saugo 6 skaitmenų kodu.

Taip yra dėl vis dažnėjančių kibernetinių atakų. Beje, vienas įdomus faktas – ar žinojote, kad pasaulyje yra bankomatas, kuris išduoda tikrus aukso luitus bei brangenybes? Ne, tai nėra pokštas – toks bankomatas stovi Dubajuje (JAE), yra pagamintas iš aukso ir išduoda auksą – priklausomai nuo pageidaujamo kiekio, kurį įvedate bankomate, ir tos dienos rinkos aukso kainų.

Na, o Abu Dabyje stovi bankomatas, kuriame galima rinktis iš 320 skirtingų juvelyrinių dirbinių. Va čia tai pasirinkimas!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(10)
(-1)

Komentarai ()