Oracle atleido beveik visus Solaris ir SPARC programuotojus  (2)

Oracle korporacija smarkiai sumažino savo darbuotojų skaičių, ir buvo atleisti praktiškai visi darbuotojai, kuriantys ir palaikantys operacinę sistemą Solaris ir SPARС procesorius. Kaip skelbia atleisti ir likę darbuotojai, tai faktiškai reiškia, kad šie produktai nebebus kuriami. Apie tai praneša Fortune


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oracle kompanija yra viena iš didžiausių programinės ir aparatinės įrangos gamintojų pasaulyje. Ji specializuojasi serveriams skirtų sprendimų ir programinės įrangos organizacijoms kūrimu. 2010 metais Oracle, tada tada kūrė tik programinę įrangą, įsigijo kitą stambią serverių technologijas kuriančią kompaniją Sun Microsystems. Taip Oracle perėmė daugybę kitų kūrinių, tokių, kaip operacinė sistema Solaris, procesorių architektūra SPARC, duomenų bazių valdymo sistema MySQL ir programavimo kalba Java.

Rugsėjo pradžioje The Layoff svetainėje, renkančioje duomenis apie kompanijų vykdomus atleidimus, pasirodė daugybė anoniminių pranešimų apie Oracle darbuotojų gaunamus laiškus pranešančius apie jų atleidimą. Po to šią informaciją viešai patvirtinto kai kurie kompanijos darbuotojai ir stambių žiniasklaidos priemonių atstovai. Pagal šiuos pranešimus, iš viso atleidžiama apie pustrečio tūkstančio darbuotojų, konkrečiau, dauguma Solaris ir SPARC programuotojų.

Didžiosios dalies Solaris programuotojų komandos atleidimą patvirtino vienas iš atleistų darbuotojų:


Pastaraisiais metais Oracle aktyviai plėtoja debesų kompiuteriją. 2017 metų pradžioje kompanija jau atleido dalį darbuotojų, aiškindama tai techninės įrangos produktų verslo perorientavimu. Verta pažymėti, kad paskutiniųjų Solaris versijų palaikymas baigsis 2034 metų pabaigoje. Gali būti, kad kompanija planuoja nutraukti aktyvų sistemos kūrimą, tačiau likę darbuotojai iki numatyto termino užsiims palaikymu ir pažeidžiamumų taisymu.

Pernai metų pradžioje Oracle nusprendė pamažu irgi atsisakyti kito populiaraus produkto — Java įskiepio. Kompanija aiškino tai tuo, kad populiariausių interneto naršyklių kūrėjai atsisako tarpplatforminės prijungiamų modulių architektūros NPAPI palaikymo, todėl tarpplatforminių įskiepių kūrimas kelioms naršyklėms tampa neįmanomas. Kaip alternatyvą kompanija pasiūlė naudoti kitą technologiją — Java Web Start.

G. Kopijev

nplus1.ru

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(4)
(8)

Komentarai (2)