Rusai paaiškino, kodėl „T-14 Armata“ tankas veiktų net ir Marse  (10)

Jau seniai juokaujama apie Rusijos neblėstantį norą nepagrįstai girtis tariamu savo karinės technikos pranašumu. Tikriausiai visiems yra tekę girdėti apie „pasaulyje analogų neturinčius“ kūrinius. Visgi, paskutinis skambus šūkis net be papildomų juokų skamba kaip ištrauktas iš anekdoto - skelbiama, kad „T-14 Armata“ tankas veiktų net ir esant kai kurioms Marso sąlygoms. Ką tuo bandoma pasakyti?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Armata“ kovinės šarvuotos technikos šeimoje bus ne tik tankas, bet ir kai kurie kiti ginklai, kurie naudosis ta pačia platforma. Taip stengiamasi sutaupyti bei pagerinti logistines operacijas karo sąlygomis - tos pačios detalės ar net korpuso plokštės tiks visiems „Armata“ ginklams. Ir visos šios mašinos galėtų be vargo užsivesti Marso temperatūroje.

Būtent tai ir buvo bandoma pasakyti - ypatinga starterio sistema leis „Armata“ mašinoms užsivesti net ir esant kankinančiam 50 laipsnių šalčiui. Kadangi tokia temperatūra Marse tikrai pasitaiko, toks palyginimas ir buvo pasirinktas. Visgi, jis vis tiek skamba kaip ištrauka iš anekdoto - kovinės mašinos galimybės Marse tikrai nėra svarbios, o ir temperatūra pasirinkta beveik atsitiktinai.

Raudonosios planetos paviršiuje vyrauja maždaug -60 laipsnių temperatūra, arčiau ašigalių ji gali pasiekti ir visus 143 laipsnius šalčio. Taigi, -50 tikrai nėra tas šaltis, kuris atspindėtų šiurkščias Marso sąlygas. Kita vertus, nors palyginimas ir nevykęs, starterio sistema, kurią naudos „Armata“ kovinės šarvuotos technikos mašinos, vis tiek yra įdomi.

Teigiama, kad „T-14 Armata“ tankas sėkmingai užsivedė prie -50 su neveikiančiu pagrindiniu akumuliatoriumi. Tai padėjo pasiekti galingas starteris ir superkondensatoriai. Teigiama, kad ši sistema ne tik leidžia kovos mašinas naudoti prie ypatingai žemos temperatūros, bet ir potencialiai atlaisvintų šiek tiek vietos, kurią būtų galima panaudoti papildomai amunicijai.

Galiausiai, nors palyginimas buvo skirtas tik temperatūrai, internautai spėjo pasidalinti įžvalgomis apie tai, kad „T-14 Armata“ tikrai neveiktų Marse dėl kitokio slėgio ir oro trūkumo. Kita vertus, praktiškai to niekas ir nesiruošia bandyti - kam Marsui reikalingas tankas?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(42)
(-24)

Komentarai (10)