Žlunga naujosios Europos kariuomenės idėja: švedai jau pripažino savo klaidą, šveicarai 3-ią kartą referendume nubalsavo prieš - nieko geriau nesugalvosi, nei turi Suomija ar Izraelis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2017-09-17 10:29
kazkokia demagogija. yra juk dar galimas ir trecias modelis - visuotiniai savanoriai. jei sveicarai su suomiais europos sajungoje procentaliai labiau nori kariaut, galima tiesiog jiems uz tai papildomai moket is bendro biudzeto. ta prasme skatint kovot uz vieninga europa savanoriskai. dabar sedi savo kalnuose ir pelkese i vaizduoja karo profesionalus. o verkia kad juos europos bendrija smaugia ekonomiskai. tegu deda savo indeli kariavimu uz europos vienybe, o ne tik uz savo asmeninius kalnus ir pelkes.
- 2017-09-17 11:42
Ką tamsta nusisvaigote čia, su „visuotiniais savanoriais“?
kiesza 2017-09-18 19:50
Šveicaram, Suomiam, Japonam, Žydam, Australam toks modelis puikiai tinka, nes ten tautinė sudetis viršija 90% Tačiau kaip tu įvykdysi visuotinę savanorystę BE, NL,FRA,IT ? Juk ten kas penktas musulmonas ir paduok tu jam ginklą, net neturėdami ginklų, jie jų prasimano, o jai neprasimano tai įvykdo korano taisyklę be ginklų. Lietuvai irgi tiktų Izraėlio, SWE,FIN modeliai, tik politinės valio trūksta, nes sovietiniams valdininkams tai nepriimtina, nesuvokiama, kad pilietis gali turėti automatinį ginklą krašto gynybai.