Ką rinktis, jei norite pigiausių berėmių išmaniųjų telefonų: geriausi modeliai nuo 92€ iki flagmanų konkurentų už 400€ ir daugiau  (5)

Išmanieji telefonai su itin siaurais ekrano rėmeliais tampa toks dažnas reiškinys, jog netrukus visai nustos stebinti. Visi puikiai žinome apie tai ką prieš kelias dienas pristatė „Apple“, visi žinome kaip atrodo „Samsung Galaxy S8“ ir tikriausiai dauguma yra girdėję apie „Xiaomi Mi Mix“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Populiariųjų gamintojų siūlomi išmanieji su itin siaurais rėmeliais yra pakankamai brangūs, pavyzdžiui, „Samsung Galaxy S8“ Lietuvoje kainuos nuo 600€, o naujausias „Samsung Galaxy Note 8“ - net ir 1000€. Daugokai, kaip už telefoną, kurį po metų ar dviejų jau norėsite keisti į kitą.

Vienas iš alternatyvų - pasižvalgyti į Kinijos kompanijas, kurios turi ką pasiūlyti. Pastaruoju metu vis dažniau technologijos.lt redakcija sulaukia laiškų su prašymais rekomenduoti pigesnius telefonus su siaurais rėmeliais. Bendros rekomendacijos nėra, nes viskas priklauso, kokių kitų parametrų nori pirkėjas ir kiek pasiryžęs išleisti naujam modeliui. Bet pasiūla tikrai didžiulė, kone kiekviena kompanija dabar jau turi beveik berėmiu ekranu pasižymintį modelį, kurį gali pasiūlyti savo pirkėjams. Siūlome pažvelgti į sąrašą tokių modelių, atsižvelgiant į jų kainą.

Pradėkime nuo pigiausių - surasti berėmį telefoną iki 100€, nėra taip paprasta. Dauguma net pačių pigiausių berėmių telefonų kainuoja virš 100€, o šitą kainos ribą peržengia tik su akcijomis. Pavyzdžiui, tą galima pasakyti apie ne kartą mūsų aprašytą „LEAGOO KIICAA MIX“ - šis išmanusis skambiai vadinamas berėmių flagmanų žudiku ir dabar kainuoja 92€. 

Aišku, flagmanų jis nenužudys, nes vien pagal kainą aišku, kad tai vidutinių parametrų telefonas, bet puikiai tinkamas tiems, kam užtenka paprasčiausių išmaniojo funkcijų, bet nori pačios geriausios išvaizdos su FHD ekranu.

Visgi, dėl skonio nesiginčyjama - jei šis telefonas kažkuo nelabai simpatiškas, siūlome pasižvalgyti į beveik pagal parametrus analogišką ir berėmį „Vkworld Mix Plus“ už identišką kainą.

„Vkworld Mix Plus“ – 92€

Tai irgi vienas iš pačių pigiausių išmaniųjų telefonų su itin siaurais rėmeliais, kurį gamina „Vkworld“ - jis kainuoja vos 92 eurus. 5,5 colių įstrižainės HD ekranu pasižymintis išmanusis veikia su „Mediatek MT6737“ procesoriumi, kurio sklandų veikimą užtikrina 3 GB operatyviosios bei 32 GB vidinės atminties. Procesorius šiek tiek kitoks, nei „LEAGOO KIICAA MIX“ atveju, bet ta pati klasė, o atminties kiekis identiškas. 

Nors „Vkworld Mix Plus“ ir yra vienas iš pačių pigiausių, tačiau jo specifikacijos įprastiniam vartojimui yra visiškai pakankamos. Žinoma, galbūt procesoriaus galios ir nepakaks žaidimams, tačiau ekranas tikrai paliks teigiamą įspūdį. Telefonas taip pat turi 8 MPx raiškos vaizdo jutiklį nugarėlėje bei 5 MPx jutiklį priekinėje telefono dalyje. Ir čia esminis skirtumas nuo „LEAGOO KIICAA MIX“, kuris turi dvigubą galinę kamerą. Visgi išvaizdos prasme „Vkworld Mix Plus“ labiau panašus į etaloninį berėmį „Xiaomi Mi Mix“, tik turi ne FHD, o mažesnės raiškos HD ekraną. Tad ką rinktis - skonio reikalas. 

Žiūrint kritiškai, visi šios kainos telefonai yra mažiausios spartos, o kameros, dvigubos ar viengubos, vistiek gerai fotografuos tik prie gero apšvietimo. Norint iš parametrų kažko daugiau, neišvengiamai reiktų lipti į aukštesnes kainų kategorijas. 

„Bluboo S1“ – 125€

Norite šiek tiek daugiau galios ir turite šiek tiek daugiau pinigų? Į šį segmentą jau dabar nusitaikė labai daug gamintojų, verta paminėti ir planuojamą „Vernee MIX 2“, ir atnaujintą „Leagoo KIICAA Mix“, kurio anonsas planuojamas JAV, tačiau visa tai - netolima ateitis. O dabartyje, bene geriausias šios kainos variantas su itin plonais rėmeliais - „Bluboo S1“.

5,5 colių įstrižainės su Full HD raiška ekranu pasižymintis „Bluboo S1“ gali būti vienas geresnių sprendimų ieškant beveik berėmio telefono už mažiau nei 150 eurų.

Be ganėtinai raiškaus ir didelio ekrano „Bluboo S1“ taip pat pasižymi tuo, jog veikia su „Mediatek Helio P25“ procesoriumi. Šiam procesoriui sklandžiai veikti padeda 4 GB operatyviosios bei 64 GB vidinės atminties. Verta paminėti ir tai, jog šis įrenginys turiu C tipo USB lizdą, kas yra ganėtinai reta šioje kainos kategorijoje.

Apibendrinant, su „Bluboo S1“ gaunate didesnę spartą, daugiau atminties ir šiek tiek didesnės talpos bateriją, nei su pirmos grupės telefonais, tačiau kas lieiča kamerą - didelių skirtumų nepastebėsite. 

„Ulefone Future“ – 176€

Tai vienintelis šiame sąraše išmanusis, kuris turi pakankamai didelį rėmelį viršutinėje dalyje. 176€ kainuojantis „Ulefone Future“ pasižymi 5,5 colių įstrižainės ekranu su Full HD raiška. Taip, nors viršutinė jo dalis negali pasigirti siauru rėmeliu, tačiau kraštai – išties beveik be rėmelių.

„Ulefone Future“ taip pat pasižymi „Mediatek MT6755“ procesoriumi bei veikia su 4 GB operatyviosios atminties bei 32 GB vidinės. Įrenginio nugarėlėje taip pat įmontuotas 16 MPx raiškos vaizdo jutiklis, o priekinėje dalyje rasime 5 MPx jutiklį. Dėmesio vertas ir šoninėje įrenginio dalyje įmontuotas pirštų antspaudų jutiklis, kuris gamintojo teigimu yra itin spartus.

Lyginant su „Bluboo S1“, esminis telefonų skirtumas - išvaizdoje ir „Ulefone Future“ turi šiek tiek geresnę kamerą. Visgi, kitais parametrais jis atsilieka nuo „Bluboo S1“ - mažiau duomenų atminties, parduodamas su „Android 6.0“, kai „Bluboo S1“  - su „Android 7.0“, šiek tiek lėtesnis procesorius. Tad telefoną verta pirkti tik dėl išvaizdos ir šoninio mygtuko, kam patinka toks sprendimas. 

 „Elephone S8“ – 200€

Jeigu ketinate išleisti kiek daugiau nei pora šimtų eurų – vertėtų apsvarstyti „Elephone S8“ išmanųjį telefoną. Su nuolaida jis kainuotų maždaug 200 eurų, o už tai galėtumėte džiaugtis net 6,0 colių įstrižainės ekranu, kuris pasižymi 2K raiška. Ar galima būtų pasvajoti apie kažką geresnio už tokią kainą? Tikriausiai būtų sunku.

„Elephone S8“ veikia su „Mediatek Helio X25“ procesoriumi su 4 GB operatyviosios bei 64 GB vidinės atminties, todėl galios Jums turėtų nepritrūkti.

Verta paminėti ir tai, jog šis telefonas turi 21 MPx raiškos pagrindinį vaizdo jutiklį bei dar vieną – 8 MPx raiškos, kuris įmontuotas priekinėje telefono dalyje. Parduodamas iš karto su „Android 7.1“ sistema, o jo baterijos talpa - 4000mAh. Visgi energijos pertekliaus nesijaus, nes ekranas yra labai didelis ir savo sunaudoja.

Pagal spartą šis telefonas mažai kuo pralenkia „Bluboo S1“, visgi tai tas pats procesorius su identišku atminties kiekiu, tačiau turi kur kas didesnį ekraną, yra 2K raiškos ir turi nepalyginamai geresnę vaizdo kamerą. Visa tai padidina jo kainą, tačiau susumavus parametrus, tai vieną iš pačių geriausių kainos/parametrų santykį turintis išmanusis su berėmiu ekranu. 

„Oppo R9 Plus“ – 301€

Jeigu atėjote į šią kainų kategoriją, tai vienintelė to priežastis - jums nepakanka spartos iš „Mediatek“ gaminamų procesorių. Net patys galingiausi „Mediatek“ procesoriai yra pritaikyti vidutiniams poreikiams, todėl jų kaina labai gera. Bet norint didesnės spartos, pasirinkimas yra vienas - „Qualcomm“ gaminami procesoriai ir pirmą berėmį telefoną su šiais procesoriais randame 300€ diapazone. 

Galbūt kažkam ši kompanija nėra itin gerai žinoma, tačiau „Oppo“ per pastaruosius metus prasibrovė į populiariausių gamintojų penketuką. Kaip ir dauguma gamintojų, taip ir pastarasis turi ką pasiūlyti ieškantiems telefono su siaurais rėmeliais. „Oppo R9 Plus“ – itin siaurais šoniniais rėmeliai pasižymintis išmanusis už 301€.

6,0 colių įstrižainės ekranu su Full HD raiška padabintas telefonas veikia su „Qualcomm Snapdragon 652“ procesoriumi. „Oppo R9 Plus“ taip pat turi 4 GB operatyviosios bei 64 GB vidinės atminties.

Verta paminėti ir tai, jog šis įrenginys turi 16 MPx raiškos vaizdo jutiklius tiek nugarėlėje, tiek ir priekinėje jo dalyje. Taigi, kamera net mažesnės raiškos už 100€ pigiau kainuojantį „Bluboo S1“, bet „Oppo R9 Plus“ deklaruoja f/2.0 diafragmą, kas reiškia, kad fotografuoti ji turėtų visai neblogai. 

Šis išmanusis turėtų ypatingai patikti ir tiems, kurie ieško prietaiso, kuris būtų itin panašus į „Apple iPhone“ ir aišku, pagal našumą jis jau lenkia visus iki šiol aprašytus išmaniuosius. 

„Xiaomi Mi Mix“ – 416€

Tikriausiai nebūtų itin protinga nepaminėti pirmojo tokio telefono, kuris ir įvedė berėmių telefonų madą. Kinijos kompanija „Xiaomi“ prieš beveik metus pristatė 416 eurų kainuojantį „Xiaomi Mi Mix“, kuris tapo tikra revoliucija visame pasaulyje.

Nors šiam telefonui jau beveik metai, tai vis dar bene geriausias modelis pagal kainos/kokybės santykį tarp visų berėmių telefonų. Tikro flagmano savybėmis pasižymintis išmanusis veikia su „Qualcomm Snapdragon 821“ procesoriumi bei 6 GB operatyviosios bei 256 GB vidinės atminties. Išties įspūdingos specifikacijos, tačiau reikėtų nepamiršti ir pagrindinio akcento – 6,4 colių įstrižainės ekrano su 2K raiška.

Iš viso šio sąrašo tai galingiausias ir didžiausią ekraną turintis berėmis išmanusis. Nors tai ir pirmasis toks išmanusis, tačiau jis tikrai vertas kiekvieno iš Jūsų dėmesio.

Priminsime, jog jau pristatytas ir naujas „Mi Mix 2“ modelis, bet neabejotinai jis kainuos dar daugiau, o norintys gali tik užsisakyti priminimą apie telefono atsiradimą prekyboje.  

 

Taigi, ką rinktis? Pasirinkimų daug ir viskas priklauso nuo to, kokios spartos ir kitų parametrų norite - tai ir lems, ar sumokėsite tik 100€, ar 400€. 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Lukas Snarskis
(7)
(5)
(2)

Komentarai (5)