Ausinės, kokių neįmanoma nepastebėti: naujos kartos hibridinės „KZ ZS6“ į pavėsį padės net ir garsiąsias „Xiaomi Mi IV“?  (1)

Kartais ausinių rinkoje pasirodo naujų žaidėjų, kurių tiesiog neįmanoma nepastebėti. KZ ZS6 - įperkamos hibridinės ausinės, kurios, atrodo, turi visą eilę technologijų, užtikrinančių geriausias muzikos klausimosi akimirkas. Kas tai per įrenginys, ir kuo jis toks ypatingas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

KZ ZS6 ausinių korpusas yra pagamintas iš lengvo aliuminio. Jis atrodo neblogai, galima rinktis tris spalvas, o gamintojas giriasi, kad tuštumos sukurtos su dideliu preciziškumu. Visgi, informacijos apie atsparumą vandeniui nėra. Gali būti, kad tai korpuso dizaino ir keičiamo laido sukelta problema.

Korpusą lengva atidaryti, o laidas gali būti keičiamas, jei sugalvosite įsigyti geresnį. Atidarę korpusą nesunkiai pastebėtumėte, kad KZ ZS6 yra hibridinės ausinės - jose suderinamos dvi garsiakalbių technologijos. Jau vien šie žodžiai tikriausiai primena „Xiaomi Mi IV“ ausines. Iš esmės, abiejų šių įrenginių pagrindas yra labai panašus - žemus dažnius grojantis garsiakalbis suderinamas su aukštų dažnių elementu. Tačiau „Xiaomi Mi IV“ turi po vieną tokį komponentą, o KZ ZS6 - po du ir dar skirtingo dydžio.

Hibridinė technologija garantuoja, kad atkuriamas garsas pasižymės itin dideliu diapazonu. Juo KZ labai didžiuojasi. „Xiaomi Mi IV“ ausinės silpniau atkuria vidutinius dažnius (kreivė primena raidę V), tačiau KZ ZS6 greičiausiai tokio staigaus kritimo neturi, nes naudoja kelis skirtingų dydžių garsiakalbius, bent jau tą rodo ir gamintojo pateikiama diagrama:

Gamintojo pateikiamoje schemoje įdomu patyrinėti, kaip viskas tvarkingai sutelpa į gražų metalinį korpusą:

Šis korpusas, beje, nors ir yra gerokai didesnis nei „Xiaomi Mi IV“, patogiai telpa ausyje. Laidą galima permesti per ausies kaušelio viršų ir ausinės niekada nenukris ant žemės. Pats laidas turi kampu sumontuotą kištuką, kuris tiks visiems įrenginiams, kurie vis dar turi 3,5 mm lizdą. Kodėl laidas yra atjungiamas?

Standartinis ZS6 laidas yra geras ir stiprus. And jo rasite kelis mygtukus, kuriais galėsite atsiliepti į skambučius, perjungti dainą, reguliuoti garso lygį ir taip toliau. Visgi, kad ir koks geras šis laidas būtų, KZ teigia, kad muzikos gerbėjai ateityje gali užsigeisti naujo, tobulesnio pinto laido, tai kam dėl jo pirkti visą naują įrenginį, jei galima pasikeisti tik laidą?

Pagal pateikiamą vizualinę informaciją, KZ siūlys du laidus, tinkančius ZS6 ausinėms:

Pintas, sidabru dengtas laidas turėtų pagerinti garso atkūrimo kokybę. Jį, kalbant realistiškai, galima rinktis iš dėl išvaizdos - jis yra pintas rankomis, sutvirtintas Kevlaru ir yra dengtas permatoma danga.

Tuo tarpu laidą su „Bluetooth“ moduliu reikia rinktis dėl praktiškumo - jis šias ausines tiesiog pavers belaidėmis. Tiesa, jei ketinate laidą pasikeisti, teks truputį palaukti - Gearbest.com portale šiuo metu ZS6 tinkančio laido nėra.

 

Ir kaip nesunku nuspėti, kokybė kainuoja. Jeigu visame pasaulyje išgarsėjusios „Xiaomi Mi IV“ ausinės su nuolaida kainuoja €13, tai pagal kokybę jas pralenkiančios ausinės KZ ZS6 jau yra brangesnės - kainuoja kiek daugiau nei 38 eurus.

Jeigu tokia kaina yra didoka, bet sudomino KZ kompanijos techniniai sprendimai, galite pasižvalgyti į pigesnę alternatyvą - KZ ZST ausines. Šios ausinės yra kur kas paprastesnės, stipriau groja žemus dažnius, tačiau yra pigesnės - KZ ZST kainuoja vos daugiau nei 10 eurų ir taip pat turi joms tinkančius pintą sidabrinį bei „Bluetooth“ laidus. Tik turėkite omenyje, kad pigiose ZST ausinėse yra dvigubai mažiau garsiakalbių nei ZS6 ausinėse, o ir pastarųjų surinkimo kokybė neabejotinai yra geresnė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(2)
(7)

Komentarai (1)