Geriausios kainos telefonai su 2K raiškos ekranu: tokių pasiūlymų iš Kinijos seniai jau nebuvo  (3)

Išmanieji telefonai tobulėja itin sparčiai, o pastaruoju metu didelis dėmesys skiriamas jų ekranams. Dauguma gamintojų mažina ekrano rėmelius, didiną ekranu dengiamą plotą. Tačiau vienas kriterijus dažniausiai nesikeičia – tai telefono ekrano raiška. Absoliuti dauguma išmaniųjų telefonų Full HD raiška ar net dar mažesne HD raiška ir tik retas kuris turi didesnę 2K raišką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kada gali prireikti 2K raiškos? Visų pirma, tai priklauso nuo pačio vartotojo, reiklumo vaizdo kokybei. Jei telefono ekrano įstrižainė 5,5", o raiška HD (1270x720) - net labai nesistengiant galima įžiūrėti atskirus taškus ir toks vaizdas erzina net mažiau reiklius pirkėjus. Tad 5,5" ekranams FHD (1920x1080) raiška turėtų būti pats minimumas siekiant geros kokybės vaizdo. 2K raiška tokiems ekranams yra aukščiausios vaizdo kokybės garantas. 

Jeigu ekranas dar didesnis ir pasiekia 6,0" įstrižainės dydį, reiklaus žvilgsnio FHD raiška jau nepateisina, todėl visi flagmanai su tokios įstrižainės ekranais turi arba FHD+ (2160x1080), arba 2K (2560x1440) raiškos ekraną. 

Taigi, poreikis 2K raiškai yra, bet tai kainuoja gan brangiai. Pasižvalgius Lietuvoje, 2K raiškos telefonų kainos prasideda nuo 250€, tačiau už tokią kainą siūlomų modelių yra vienetai ir elektroninės parduotuvės dažniausiai nurodo, kad reikia skambinti ir aiškintis ar iš vis jų dar yra. Garantuotai 2K raiškos telefonus Lietuvoje galėtumėte įsigyti nuo 400-450€. 

O dabar pasižvalgykime į išmaniuosius telefonus, kurie pasižymi 2K raiškos ekranu ir yra pardavinėjami Kiniškoje internetinėje parduotuvėje „Gearbest“, o į Lietuvą siunčiami nemokamai. Jūsų dėmesiui – patys pigiausi Kinijoje šiuo metu siūlomi išmanieji telefonai su 2K raiška. 

„Vernee Apollo“ – 170€

Tai turbūt įspūdingiausias pasiūlymas, kokio tik buvo galima tikėtis.

2016 metų „Vernee“ flagmanas „Apollo“ su 2K raiška dabar siūlomas vos už 170€. Kai 2016 m. gruodį pirmą kartą rašėme apie „Vernee Apollo“, tuomet jo kaina su nuolaida siekė 300 €, o 2017 m. žiemą ir pavasarį per bet kokius jo išpardavimus su didžiausiomis nuolaidomis, jo kaina nenukrisdavo žemiau 210€

Kas nutiko dabar, kad jis siūlomas su 42% nuolaida ir turbūt kaip niekada arti savo savikainos? Paslaptis labai paprasta - šiomis dienomis pristatytas naujausias 2017 metų flagmanas „Vernee Mix 2“, tad kaip ir galima tikėtis, pernyktis flagmanas stipriai atpigintas. 

Nors „Vernee Apollo“ jau metų senumo ir atrodo sąlyginai labai pigus, tačiau pasižymi tikrai dėmesio vertomis specifikacijomis ir turbūt tokio gero pasiūlymo su 2K raiškos ekranu nebus dar ilgai. 

Visų pirma, 5,5 colių įstrižainės ir LPTS technologijos ekranu su 2K raiška (2560 x 1440 px, 538 ppi, 500 nits, 1500:1 kontrastas) išsiskiriantis išmanusis telefonas veikia su „Mediatek Helio X25“ procesoriumi - pagal našumą jis mažai kuo skiriasi nuo šiais metais flagmanuose naudojamų kitų geriausių „Mediatek“ procesorių, tad spartos prasme nepajusite jokio skirtumo. AnTuTu teste šis telefonas ir dabar surenka apie 100.000 taškų. 

Sklandų telefono veikimą užtikrina ir 4 GB operatyviosios bei 64 GB vidinės atminties - tai etalonas geriausiems 2017 metų telefonams. Taigi  „Vernee Apollo“ vidinės atminties taip pat yra daugiau nei pakankama, tačiau esant pirkėjo poreikiui ją bet kada galima praplėsti dar 128 GB naudojant TF tipo atminties kortelę.

Be to, tai pirmasis išmanusis su MTK procesoriumi, kuris palaiko virtualią realybę. O smagiausia, kad norint išbandyti virtualią realybę, papildomai nereikia pirkti jokių akinių – jie nemokamai pridedami prie telefono ir surasite toje pačioje pakuotėje.

„Vernee Apollo“ itin daug teigiamų atsiliepimų sulaukė dėl kokybiškos 21 megapikselio kameros, kuri vaizdo įrašus yra pajėgi įrašinėti 4K raiška. Vaizdo kameros sensorius – „Sony IMX230“, tad aukšta kokybė yra praktiškai garantuota. Šalia 21 MPx raiškos pagrindinio vaizdo jutiklio telefono priekyje asmenukėms įmontuotas 8 MPx jutiklis ir naudojamas plataus kampo objektyvas (84 laipsniai)

Negalima pamiršti ir išskirtinio „Vernee Apollo“ korpuso. Kompanijos inžinieriams pavyko 40% sumažinti antenos matmenis, todėl jos angą dengia itin mažas plastikinis gaubtelis – likusi 98% korpuso dalis yra pilnai metalinė.

Be to, tai buvo pirmasis telefonas pasaulyje, kurio galinis dangtelis yra 2 mm storio ir pagamintas iš titano lydinio. Tokiu būdu „Vernee Apollo“ pilnai metalinio korpuso kokybę pakėlė visiškai į naują lygmenį. Nors toks sprendimas užtikrina išskirtinį tvirtumą, tačiau tuo pačiu, dangtelio svoris yra bent dvigubai sunkesnis už bet kokio kito telefono metalinį dangtelį.

Taigi, įvertinus visus parametrus ir dabartinė kainą, kuri nuo pradinės sumažėjo beveik dvigubai, tai neabejotinai geriausias kainos/kokybės santykis už 2K raiškos telefoną šiuo metu. Ir šis pasiūlymas ilgai netruks - „Vernee Apollo“ atsargos nėra begalinės. 

Tačiau jei nepatinka jo išvaizda ar esate prieš „MediaTek“ procesorius, yra ir kitų įdomių variantų, kur kas pigesnių, nei galima tikėtis įsigyti Lietuvoje. 

 „Elephone S8“ – 204€

Norite „tri-bezel-less“ telefono, kuris dar ir pasižymi 2K raiška? Tokį pasiūlymą Jums turi Kinijos kompanija „Elephone“, kuri visai neseniai pristatė išmanųjį telefoną „Elephone S8“, kurį šiuo metu su nuolaida galima įsigyti už maždaug 204 eurus.

Itin dideliu, 6,0 colių įstrižainės, ekranu (2560x1440) pasižymintis išmanusis telefonas veikia su „Mediatek Helio X25“ procesoriumi, o jo sklandų veikimą užtikrina 4 GB operatyviosios bei 64 GB vidinės atminties.

AnTuTu teste šis telefonas surenka 87.550 taškų ir tai net mažiau už metais senesnį „Vernee Apollo“, tačiau tokios spartos tikrai pakanka vidutiniams poreikiams, o svarbiausia, turi berėmį ekraną.

Be itin didelio ir raiškaus ekrano ir, žinoma, pakankamai galingo procesoriaus „Elephone“ įrenginys taip pat turi 21 MPx raiškos pagrindinį vaizdo jutiklį bei 8 MPx jutiklį priekinėje įrenginio dalyje. Identiškai, kaip ir „Vernee Apollo“.

Dėmesio verta ir pakankamai talpi „Elephone S8“ įrenginio baterija, kurios talpa siekia 4000 mAh. Nors tai nėra pigiausias įrenginys su 2K raiškos ekranu, tačiau pagal savo išvaizdą tai yra bene labiausiai išskirtinis telefonas šioje apžvalgoje, todėl tikrai vertėtų į jį atkreipti dėmesį.

„LeTV Leeco Le Max 2“ – 235,07€

Išmanieji telefonai su didele ekrano raiška ir galingomis specifikacijomis – tikrai nėra dažnas reiškinys, kai kalbame apie telefonus, kurie kainuoja mažiau nei 250 eurų. „LeTV Leeco Le Max 2“ pasižymi ne tik tuo, jog veikia su praėjusiais metais daugumoje flagmanų naudotu procesoriumi, tačiau ir turi itin raiškų ekranų, o įrenginio kaina siekia vos 235 eurus.

5,7 colių įstrižainės ekranu su 2K raiška pasižymintis „LeTV Leeco Le Max 2“ veikia su itin galingu „Qualcomm Snapdragon 820“ procesoriumi bei turi 4 GB operatyviosios bei 32 GB vidinės atminties, kurios, deja, tačiau negalėsime praplėsti atminties kortele.

Mažesnė atmintis yra dalykas, kurį tenka aukoti norinti naudoti „Qualcomm“ šeimos procesorių ir pasiūlyti gerą telefono kainą - šio gamintojo produkcija yra ženkliai brangesnė už „MediaTek“ procesorius. Visgi spartos prasme tokia investicija pasiteisina - AnTuTu reitinge „LeTV Leeco Le Max 2“ surenka 120.000 taškų, tad yra sparčiausias už abu aukščiau paminėtus modelius. 

Flagmano specifikacijomis pasižymintis telefonas taip pat turi 21 MPx raiškos pagrindinė vaizdo jutiklį, o asmenukėms įmontuotas 8 MPx jutiklis.Telefono baterija siekia 3100 mAh. 

„ZTE Axon 7“ – 400,54€

Šį sąrašą užbaigsime gerokai už visus brangesniu „ZTE Axon 7“ išmaniuoju telefonu, kuris taip pat pasižymi ekranu su 2K raiška. Kiek daugiau nei 400 eurų kainuojantis įrenginys šiek tiek primena aukščiau paminėtą „LeTV Leeco Le Max 2“, tačiau turi ir savo privalumų prieš jį.

5,5 colių įstrižainės ekranu su 2K raiška išsiskiriantis įrenginys veikia su „Qualcomm Snapdragon 820“ procesoriumi bei turi 4 GB operatyviosios bei 64 GB vidinės atminties, kurią dar galima praplėsti ir atminties kortele. AnTuTu teste surenka 140.000 taškų, tad yra sparčiausias už visus aukščiau esančius telefonus, tačiau ir pats brangiausias. 

Verta pastebėti, jog telefonas turi atskira audio procesorių, tad jo atkuriamo garso kokybė turėtų padaryti įspūdį net ir melomanams. 

Pagal visu kitus parametrus „ZTE Axon 7“ mažai kuo skiriasi nuo savo pigesnių konkurentų, pavyzdžiui, turi 20 MPx raiškos pagrindinį vaizdo jutiklį, o asmenukėms įmontuotas 8 MPx jutiklis. Verta paminėti ir tai, jog šio pakankamai brangaus įrenginio veikimą palaiko 3250 mAh talpos baterija. 

Dar brangesnių 2K raiškos telefonų jau neverta apžvelginėti, nes pagal kainą jie jau pasiekia Lietuvoje esančius pasiūlymus. 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Lukas Snarskis
(3)
(10)
(-7)

Komentarai (3)