Geriausi pasirinkimai tarp itin pigių išmaniųjų telefonų: diapazone iki 60€ nerasite nieko geriau (Video)  (1)

Išmanųjį telefoną šiandien galima įsigyti už daugiau nei 1000 eurų, tačiau galima rasti ir itin pigių, kurie kainuos vos keletą dešimčių eurų. Tokie pigūs telefonai idealiai pasitarnauja kaip atsarginiai ar darbiniai, juk nesinori rizikuoti telefonu, kuris kainuoja brangiau nei 500€.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Perkant pigų telefoną, galima rinktis vieną iš dviejų - arba tokį, kuris pats savaime yra labai pigus, arba tokį, kuriam pritaikoma itin gera akcija. Pirmuoju atveju verta rinktis tik skubant, kai nėra galimybės palaukti geresnių pasiūlymų, o štai antrasis variantas - idealus, nes galima įsigyti vos ne patį geriausią telefoną pagal kainos/parametrų santykį, tik reikia laiku pastebėti tokią galimybę. 

Kaip pavyzdys tokios puikios galimybės yra šiuo metu siūlomas „Doogee X9 Pro“ arba 6.0" įstrižainės „Doogee X7 Pro“  išmanusis. Pagal techninius parametrus vertinant realiai šių dienų kiniškomis kainomis, šie abu telefonai yra verti apie 85-95€. Šioje kainų grupėje jie jau turėtų konkurentų ir renkantis reiktų lyginti įvairius parametrus. 

Tačiau šie telefonai įgauna visai kitokį vaizdą, kai yra siūlomi su nuolaidomis - štai Gerabest „Doogee X9 Pro“ siūlo už 70€ - tai jau geresnis variantas ir konkurentų ženkliai sumažėja, tačiau absoliučiai viską nušluoja „Lightinthebox“ pasiūlymas - vos už 53€! Kad ir kaip žiūrėti, „Doogee X9 Pro“ už 53€ tampa super geru pasirinkimu - pažiūrėkime atidžiau, ką gauname jį pirkdami. 

Kinijos kompanija „Doogee“ jau yra pristačiusi ne vieną „X“ serijos išmanųjį telefoną, kurie pasižymi itin žema kaina, tačiau su tokiomis nuolaidomis „X9 Pro“ modelis vertas bene daugiausiai dėmesio. Nors telefonas tampa itin pigus, tačiau turi pakankamai geras specifikacijas, kurios dažniausiai būna net nebūdingos tokios klasės įrenginiams.

Visų pirma ką reikėtų žinoti apie „Doogee X9 Pro“ – tai, kad jis veikia su „Mediatek MT6737“ procesoriumi bei turi 2 GB operatyviosios bei 16 GB vidinės atminties, kurią dar galima praplėsti ir atminties kortele.

Verta atkreipti dėmesį ir į tai, jog tai neabejotinai pigiausias išmanusis, kuris turi 2 GB operatyviosios atminties bei veikia su šiuo keturių branduolių procesoriumi ne tik „Lightinthebox“ internetinėje parduotuvėje, bet ir daugelyje kitų.

Be to, įrenginyje įmontuota 3000 mAh talpos baterija, įdiegta „Android 6.0“ operacinė sistema.

Žvelgiant į šio išmaniojo telefono dizainą – inovacijų ar unikalumo neišvysime, tačiau vertėtų atkreipti dėmesį į tai, jog „Doogee X9 Pro“ įrenginio korpusas pagamintas iš metalo, o priekinėje dalyje įmontuotas „namų“ mygtukas turi ir pirštų antspaudų jutiklį. Kalbant apie šio įrenginio ekraną – tai čia naudojamas 5,5 colių įstrižainės ekranas su HD raiška.

Nors dauguma išmaniųjų telefonų šiai dienai turi nugarėlėje įmontuotas dvi kameras, tačiau „Doogee“ šiam įrenginiui įmontavo tik vieną – nugarėlėje rasime 13 MPx raiškos vaizdo jutiklį, o po juo ir LED blykstę. Asmenukėms gamintojas siūlo naudotis 5MPx raiškos vaizdo jutikliu. Viskas atrodo pakankamai šabloniška, tačiau reikėtų nepamiršti ir to, jog šis įrenginys kainuoja tik kiek daugiau nei 53 eurus.

Jeigu vis dar svarstote ar „Doogee X9 Pro“ yra tinkamas pasirinkimas ieškant itin pigaus išmaniojo telefono – reikėtų atkreipti dėmesį į tai, jog priešingai nei dauguma kitų šios kainų grupės įrenginių, jis palaiko 4G mobilųjį ryšį, o tai pat ir B20 dažnį, kuris yra plačiai naudojamas Lietuvoje.

Tad galima drąsiai teikti, kad šioje kainų grupėje „Doogee X9 Pro“ turbūt yra geriausias specifikacijas turintis telefonas, tik deja, toks bus ne amžinai, o tol, kol galios „Lightinthebox“ nuolaidos.

Tuo atveju, jei  „Doogee X9 Pro“ neliks pasiūlymuose, antras pagal gerumą modelis yra „Doogee X7 Pro“ už 59€ - pagal spartą ir parametrus praktiškai analogiškas modelis jau aprašytam su tokiu pačiu procesoriumi ir tokiu pat kiekiu atminties, tačiau turi didesnį 6.0" įstrižainės ekraną, bet mažesnės raiškos galinę kamerą. Visgi, tokios kainos telefonai į fotografijos aukštas nepretenduoja, tad pasiūlymas vistiek yra labai geras. 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Lukas Snarskis
(5)
(3)
(2)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: