„Google“ Kanadoje statys skaitmeninį miestą - nori parodyti, kaip gyvenimą miestuose padaryti pigesniu, sveikesniu ir linksmesniu (Video)  (1)

„Sidewalk Labs“, bendrovė kurią įsigijo „Google“ valdanti „Alphabet“ ruošiasi pasistatyti skaitmeninį miestą Toronte, rašoma BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovės tikslas pakrantę paversti didžiule išmania laboratorija. Tikimasi visoje teritorijoje veikiančio greito bevielio ryšio, milijonų įvairių jutiklių, atsinaujinančios energijos ir autonominių automobilių.

Aukštųjų technologijų bendrovės vis labiau veržiasi su savo produktais į miestus, kuriuose iškyla perpildymo, užterštumo ir kamščių problemos.

Tiesa urbanistikos ekspertas Robertas Puentesas leidiniui pažymėjo, kad toks pavyzdys, kaip Toronte vykdoma privačių ir miesto iniciatyvų partnerystė, leidžia išlošti, tačiau reikia žinoti, kokias naudas iš to galima išgauti.

„Miestai daro viską, kad paskatintų savo ekonomiką ir vystytų infrastruktūrą, tačiau jie turi suvokti, kad bendrovės tai daro ne altruistiniais tikslais – jie yra suinteresuoti uždirbti pelną savo akcininkams“, – aiškino jis.

„Miestams reikia aiškios vizijos, ką jie nori pasiekti, ir jie neturėtų tikėtis, kad privatus sektorius atliks darbą už juos“, – aiškino ekspertas.

Projektas, kuris yra įvardintas „Sidewalk Toronto“, sulaukė ir Kanados premjero Justino Trudeau teigiamo dėmesio, kuris pasidžiaugė, jog šis Toronto rajonas galės tapti technologijų lopšiu.

„Miestą mieste“ statantys bendrovės „Sidewalk Labs“ atstovai tikina, kad Toronto pavyzdys gali pasauliui pademonstruoti, kaip gyvenimą miestuose padaryti pigesniu, sveikesniu ir linksmesniu.

„Google“ į naująją teritoriją žada perkelti dabartinę savo būstinę Kanadoje, o „Sidewalk Labs“ projektui jau išskyrė 50 mln. dolerių.

„Sidewalk Labs“ pradėjo išmaniuosius projektus ir kituose miestuose. Bendrovė jau suplanavo greitaeigį wi-fi ryšį visame Niujorke, panaudojant senas mokamų telefonų būdeles.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(3)
(3)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: