Vienas iš daugybės pelės ratuko išradėjų teigia, kad mes visi jį naudojame ne taip, kaip buvo sumanyta pradžioje  (2)

Jeigu naudojatės kompiuteriu, veikiausiai naudojate ir pelę. O jeigu naudojate pelę, veikiausiai ji yra su ratuku. Kurį tikriausiai naudojate ne taip, kaip sumanė vienas iš jo išradėjų, rašo IGN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovės „Oculus“ bendraįkūrėjis ir vyriausiasis inžinierius Jackas McCauley yra vienas iš ganėtinai ilgo sąrašo asmenų, kuriems yra priskiriamas pelės ratuko išradimas.

Per interviu leidiniui IGN jo paklausus, kaip kilo idėja sukurti šį ratuką, jis atsakė: „Jis naudojamas ne taip, kaip aš buvau sumanęs“.

Vietoj įprastinio dabartinio ratuko naudojimo – judėjimo aukštyn ir žemyn interneto puslapiuose ar dokumentuose – J. McCauley teigė „numatęs, kad pelės ratuku būtų įeinama pirmyn, į programėlę“.

Kadangi vartotojai dar iki šio ratuko išradimo jau galėjo žymeklį ekrane judinti X ir Y ašimis, J. McCauley tikėjosi, kad jo pasiūlyta naujovė sukurs naują kompiuterio valdymo būdą.

„X ir Y ašimis galima judėti ir žymeklio pagalba, o aš norėjau eiti gilyn“, – aiškino išradėjas.

Ir nors pelė nėra naudojama taip, kaip sumanė šis išradėjas, per daugelį metų „ne tokio“ naudojimo išaiškėjo, kad tai yra be galo svarbi technologinė detalė – kaip ir daugelis kitų jo išradimų. Mat J. McCauley taip pat yra vienas iš USB jungties išradėjų, be to, jis yra vienas iš žaidimui „Guitar Hero“ skirtų „RedOctane“ gitarų kūrėjų.

Tiesa, peržvelgus „Wikipedia“ puslapį, kuriame surašyta trumpa pelės ratuko istorija, tampa aišku, kad J. McCauley yra tik vienas iš daugelio inžinerių, kurių darbo pagrindu sukurtas „ne taip naudojamas ratukas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(15)
(22)
(-7)

Komentarai (2)