„LeTV LeEco Le X626“: bene pats pigiausias išmanusis su „Helio X20“ procesoriumi ir 4GB RAM  ()

Taivaniečių kompanija „Mediatek“ yra labai gerai žinoma dėl savo gaminamų procesorių mobiliesiems įrenginiams, kurie dažniausiai pastebimi vidutinės arba biudžetinės klasės įrenginiams. Niekam ne paslaptis, jog visos technologijos nuolat juda į priekį, o gamintojai kasmet ar dar ir dažniau pristato vis naujesnių produktų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne išimtis yra ir „Mediatek“ kompanija, kuri bent keletą kartų per metus pristato vis atnaujintus savo lustus. Vieni populiariausių ir galingiausių pažymėti „Helio“ vardu, kuriuos galima rasti tikrai ne viename vidutinės klasės ar biudžetiniame išmaniajame telefone.

Dažniausiai šiuo metu gamintojai naudoja šių metų pradžioje pristatytą „Mediatek Helio P25“ lustą arba senesnės laidos „Mediatek Helio X25“ lustą, o pernai metai itin dažnai naudotas „Helio X20“ procesorius po truputį užleidžia savo pozicijas.

Visgi tai nereiškia, kad gerokai naujesnis „Helio P25“ pralenkia senesnius lustus pagal spartą - „Helio P25“ sukurtas taip, kad užtikrintų maksimalų energijos taupymą, o jo našumas lyginant AnTuTu testus visada nusileidžia senesniems „Helio X25“ ir „Helio X20“.

O štai pastarieji lustai yra labai panašaus galingumo, tik „Helio X25“ kiek daugiau optimizuotas. Tačiau našumo prasme skirtumai yra labai nežymūs ir kurį procesorių rinktis, labiau veikia marketingo reikalai - didesnis numeris visada atrodo gražiau, nei mažesnis. 

Pavyzdžiui, „Helio X25“ turintys telefonai „Elephone S8“, „Meizu Pro 6“ ir pan., AnTuTu reitinge surenka 80.000-10.000 taškų. Tačiau tiek pat surenka ir telefonai su „Helio X20“, bet dėl mažėjančios lusto paklausos, šis lustas ženkliai pinga, todėl ir išmanieji su šiuo procesoriumi yra gerokai pigesni. 

Tad šiuo metu telefonai su „Helio X20“ lustais yra vieni iš pačių geriausių pagal kainą, o kai jiems dar pritaikoma nuolaidos, geresnių variantų surasti būtų labai sunku.  

Vieną iš tokių itin gerų pasiūlymų užmatėme „Lightinthebox“ parduotuvėje, kur Kinijos gamintojas „LeTV“ siūlo įsigyti „LeEco Le X626“ pavadinimu pažymėtą modelį vos už 100,69 JAV dolerių (86.5€) - tai mažiausia kaina, kokia tik esame aptikę už šį telefoną tarp visų Kinijos parduotuvių. 

Išmanusis telefonas pasižymi 5,5 colių įstrižainės ekranu su Full HD raiška bei metaliniu korpusu. Kaip jau tikriausiai supratote, jo veikimą palaiko „Helio X20“ procesorius su 4 GB operatyviosios atminties bei 32 GB vidinės, o AnTuTu teste surenka apie 87.000 taškų. 

„LeTV X26“ taip pat turi 21 MPx raiškos kamerą, kuri įmontuota nugarėlėje bei 8 MPx raiškos vaizdo jutiklį priekinėje savo dalyje. Galiniame dangtelyje, po kamera, rasime ir pirštų antspaudų jutiklį, o po dangteliu – 3000 mAh talpos bateriją. Sunku būtų nesutikti, jog tai skamba kaip tikrai viliojantis pasiūlymas ir ypač už tokią žemą kainą.

Tiesa, vertėtų atkreipti dėmesį ir į tai, jog šis įrenginys parduodamas dviejų skirtingų spalvų, o jo kaina priklauso būtent nuo Jūsų norimos spalvos. Perkant „light-gold“ modelį, kaip jau minėjome, šis įrenginys Jums kainuotų 100,69 JAV dolerių (86.5€). Už auksinės spalvos modelį Jums reikės sumokėti kiek daugiau – 113,99 JAV dolerių (98.03€).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Lukas Snarskis
(2)
(2)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: