Koks yra bene pats geriausias mažų rėmelių telefonas iki 100€? Kai kaina labai panaši, o parametrai - net labai skirtingi  ()

Išmaniųjų telefonų rinkoje galima rasti ne vieną itin panašų, o galbūt net ir visiškai identišką telefoną. Niekam ne paslaptis, jog jie gali turėti vienodo dydžio ar raiškos ekranus, gali turėti identiškus korpusus, kamerų konfigūracijas ar kitas specifikacijas. Darosi tikrai sudėtinga išsirinkti tinkamą modelį. Vienas iš technologijos.lt skaitytojų paprašė padėti išsirinkti berėmį telefoną iki 100€.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Už tokią kainą vairiantas yra tik vienas - Kinijos gamintojų telefonai, tačiau ir jie daugiuasiai konkuruoja kainų diapazone nuo 120€ iki 200€. Žemiau nei 100€ pasiūlos yra kur kas mažiau, o techniniai parametrai dažnai būna itin kuklūs. Tačiau kartais galima surasti tikrai įdomių variantų. 

Iš pasiūlos atrinkome tris geriausius parametrus turinčius telefonus su beveik berėmiu rėmeliu, o jų kaina atrinkimo metu yra praktiškai identiška - visi trys internetinėje parduotuvėje „Gearbest“ kainuoja beveik 94 euro. 

Tai „Vkworld Mix Plus“, „Doogee Mix Lite“ ir „Leagoo KIICAA Mix“ - renkantis tarp berėmių telefonų iki 100€, tai pagrindiniai pretendentai, nes kiti variantai turi dar silpnesnius parametrus. 

Įdomu tai, kad nors kaina visų trijų įrenginių yra labai panaši, bet patys telefonai yra pakankamai skirtingi. Taigi, pažvelkime pagrindinius šių telefonų aspektus ir palyginkime juos.

 

Vkworld Mix Plus

DOOGEE Mix Lite

Leagoo KIICAA Mix

 

Ekranas

5.5

5.2

5.5

Rezoliucija

1280 x 720 (HD 720)

1280 x 720 (HD 720)

1920 x 1080 (FHD)

CPU

MTK6737

MTK6737

MTK6750T

AnTuTu

25000

39890

41000

RAM

2 GB

2 GB

3 GB

ROM

32 GB

32 GB

32 GB

SD kortelė

32 GB

128 GB

256 GB

Baterija

2850mAh

3080mAh

3000mAh

Galinė kamera

 8.0MP

13.0MP + 13.0MP

13.0MP + 2.0MP

Prekinė kamera

5.0MP

8.0MP

13.0MP

Kaina

94 €

94 €

94 €

 

Tikriausiai tie kas stebi išmaniųjų telefonų rinkos madas – jau žino, jog visi šie įrenginiai pasižymi beveik berėmiais ekranais. „Vkworld“ išmanusis pasižymi 5,5 colių įstrižainės, o „Doogee Mix Lite“ turi 5,2 colių įstrižainės ekraną. Abiejų šių modelių ekranai išsiskiria HD raiška. Tačiau favoritu šiame segmente galima būtų laikyti „Leagoo KIICAA Mix“, kuris pasižymi 5,5 colių įstrižainės ekranu su Full HD raiška. Reikia pripažinti, jog retai sutiksime išmanųjį telefoną su tokios raiškos ekranu, o jo kaina nesiektų nė 100 eurų. Be to, reikia pastebėti ir tai, kad paprasta HD raiška 5,5 colių įstrižainės ekranams jau yra mažoka ir detaliai žiūrint, matomas vaizdo grūdėtumas. 

Tačiau „Leagoo KIICAA Mix“ už kitus du telefonus yra geresnis ne tik dėl savo didelio ir ryškaus ekrano, tačiau ir dėl viduje esančios galios. Nors, žinoma, nei vienas iš trijų telefonų tikrai nepretenduoja į galingiausio išmaniojo titulą, tačiau tarp jų yra tikrai nemažai skirtumų. Taigi, „Leagoo KIICAA Mix“ pasižymi „Mediatek MT6750T“ procesoriumi, kurio sklandų veikimą užtikrina 3 GB operatyviosios atminties bei 32 GB vidinės. Verta paminėti ir tai, jog šis įrenginys „AnTuTu“ testų metu surenka maždaug 41 tūkst. taškų ir nežymiai lenkia antroje vietoje likusį „Doogee“ išmanųjį.

„Doogee Mix Lite“ veikia su 2 GB operatyviosios bei 32 GB vidinės atminties, o telefone naudojamas „MediaTek MT6737“ procesorius. Iš karto į akis krenta mažesnis RAM kiekis - 2 GB jau yra minimali rekomenduotina riba, tad 3 GB yra nepalyginamai geriau.

„Doogee Mix Lite“ išmanusis surenka beveik 40 tūkst. „AnTuTu“ testo taškų. Įdomu ir tai, jog „Vkworld Mix Plus“ veikia su tokiu pačiu procesoriumi, turi 3 GB operatyviosios bei 32 GB vidinės atminties, tačiau testuose šis telefonas atrodo kone dvigubai prasčiau nei pagrindiniai konkurentai. „Vkworld“ produktas renka maždaug 25 tūkst. taškų ir tarp šių trijų telefonų pasižymi pačiu prasčiausiu rezultatu.

Nors „Leagoo“ sukurtas išmanusis telefonas yra akivaizdus lyderis lyginant telefonų ekranus bei veikimo spartą, tačiau „KIICAA Mix“ pirmauja ne visur. Nors ir labai nedidelis skirtumas, tačiau „Doogee Mix Lite“ pasižymi 3080 mAh talpos baterija, kai tuo tarpu „Leagoo“ telefone panaudota 3000 mAh. „Vkworld Mix Plus“ turi dar mažesnę - tik 2850 mAh talpos baterija. Trumpai galima pažvelgti ir į šių išmaniųjų telefonų kameras arba bent jau į tai ką apie jas sako megapikselių skaičiai.

Žvelgiant į megapikselius – neabejotinas lyderis būtų „Doogee Mix Lite“, kuris savo nugarėlėje turi net du 13 MPx raiškos vaizdo jutiklius. „Vkworld“ išmanusis telefonas nugarėlėje turi 8 MPx raiškos vaizdo jutiklį, o „Leagoo“ gali pasigirti dviguba kameros konfigūracija – 13 MPx pagrindiniu ir 2 MPx antriniu jutikliu. Kaip matome, „Doogee“ šiame segmente kiek lenkia „Leagoo“, tačiau skirtumai tikrai nėra itin žymūs, tuo labiau, kad pagalbinei kamerai dažniausiai didelė raiška nėra būtina.

Vertėtų paminėti ir tai, jog „Leagoo KIICAA Mix“ Jums leis užfiksuoti didesnės raiškos asmenukes, nes priekinėje šio įrenginio dalyje įmontuotas 13 MPx raiškos vaizdo jutiklis. „Doogee“ įrenginys pasižymi 8 MPx,  o „Vkworld“ ir vėl gerokai nusileidžia savo konkurentams ir pasižymi tik 5 MPx raiškos vaizdo jutikliu.

Taigi, aš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog panašiai kainuojantys išmanieji telefonai greičiausiai turėtų būti itin panašūs, tačiau yra ne visai taip - parametrai gali skirtis net kelis kartus.

Renkantis tarp šių trijų įrenginių – aiškus lyderys yra „Leagoo KIICAA Mix“. Nors pati „Leagoo“ kompanija labiau reklamuoja naujausius savo flagmanus „Leagoo S8“ ir „Leagoo S8 PRO“, kurie yra beveik dvigubai brangesnis, tačiau „Leagoo KIICAA Mix“ yra tikrai išskirtinis modelis - jį galima vadinti neabejotinai geriausiu berėmiu telefonu iki 100€ kainų diapazone. 

Pagal parametrus arčiausiai jo yra „Doogee Mix Lite“, todėl renkantis reikėtų apsispręsti kas yra svarbiau – ar geresnės kokybės ekranas, ar daugiau megapikselių turinti pagalbinė kamera. Visgi, „Doogee Mix Lite“ privalumai yra pernelyg menki, kad sudarytų rimtesnę konkurenciją, nebent pati „Leagoo KIICAA Mix“ išvaizda yra nesimpatiška. Na, o „Vkworld Mix Plus“ be RAM atminties daugiau neturi nei vieno parametro, kuriuo galėtų prilygti lyderiui, o kainuoja labai panašiai. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Lukas Snarskis
(7)
(2)
(5)

Komentarai ()